EUROLYGA 2023

Arvydas Sabonis sukėlė šurmulį – paprašė balsuoti, ar gali būti LKF prezidentu

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas 53-ejų Arvydas Sabonis pirmadienį nutarė pasitikrinti, ar jis turi organizacijos pasitikėjimą. Pirmadienį vykusioje metinėje konferencijoje A.Sabonis baigiantis susirinkimui paėmė žodį ir paprašė balsuoti, ar jis bei jo vadovaujama organizacija gali dirbti toliau. Sensacijos neįvyko – 66 konferencijos dalyviai iš 67 renginiui užsiregistravusių pareiškė, kad pasitiki ne tik Federacija, bet ir jos prezidentu.

 Arvydas Sabonis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Arvydas Sabonis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Arvydas Sabonis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Arvydas Sabonis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Arvydas Sabonis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Arvydas Sabonis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Arvydas Sabonis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Arvydas Sabonis<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 23, 2018, 2:29 PM, atnaujinta Apr 24, 2018, 7:42 AM

„Ir pernai per konferenciją buvo įtrauktas šis klausimas. Mano tikslas nėra laikytis tos vadovo kėdės. Noriu pasitikrinti. Galbūt, kitas būsimas Federacijos prezidentas taip taip pat kaskart tikrinsis, ar yra vertinamas, ar gali būti vadovu“, – po konferencijos prasitarė A.Sabonis.

Pirmadienį Kaune „Europe Royal“ viešbučio konferencijų salėje vyko metinis Lietuvos krepšinio federacijos susirinkimas, o jam baigiantis A.Sabonis perskaitė pranešimą, kuris suglumino susirinkusiuosius.

„LKF, kaip ir kiekvienas federacijos narys, turi saugoti asociacijos garbę ir nežeminti jos dalykinės reputacijos. Esame atvira organizacija, sąžiningai, diskutuojame, skaidriai vykdome visus sprendimus. Kiekvienais metais LKF susiduria su naujais iššūkiais, dėl kurių privalome priimti sudėtingus, bet gerai apgalvotus sprendimus ir siekiame geriausių LKF intersų. Mūsų tikslas – visų jūsų atstovavimas. Deja, vienoje iš Lietuvos žiniasklaidos priemonių teko susidurti su kritika, prieštaringais federacijos vadovybės sprendimų vertinimais. Yra minima, kad krepšinio visuomenėje sklando abejonės dėl LKF skaidrumo, viešumo ir nesavanaudiškumo. Tai priimame kaip tam tikrą nepasitenkinimo signalą. Reaguodami į tai kviečiame išreikšti nuomonę“, – perskaitė pareikšimą A.Sabonis.

Jis tikino, kad balsavimas vyks ir dėl jo, kaip LKF vadovo, galimybės eiti toliau savo pareigas.

Po A.Sabonio monologo buvo nutarta balsuoti ir delegatai nepaliko jokių vilčių intrigai – 66 nariai balsavo už LKF vykdomos politikos tęsimą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.