EUROLYGA 2023

Moksleivių lygos vyriausiųjų finalo ketvertas – Vilniuje

Keturios geriausios Moksleivių krepšinio lygos vyriausiųjų amžiaus grupės merginų ir jaunių vaikinų komandos šį savaitgalį rinksis Vilniuje, kur „Lietuvos ryto“ arenoje išsiaiškins kas taps čempionais ir prizininkais.

 Keturios geriausios Moksleivių krepšinio lygos vyriausiųjų amžiaus grupės merginų ir jaunių vaikinų komandos šį savaitgalį rinksis Vilniuje, kur „Lietuvos ryto“ arenoje išsiaiškins kas taps čempionais ir prizininkais.
 Keturios geriausios Moksleivių krepšinio lygos vyriausiųjų amžiaus grupės merginų ir jaunių vaikinų komandos šį savaitgalį rinksis Vilniuje, kur „Lietuvos ryto“ arenoje išsiaiškins kas taps čempionais ir prizininkais.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-04-26 11:06, atnaujinta 2018-04-26 11:13

U18 (gim. 2000-2001 m.) amžiaus grupės merginų ir U18 (gim. 2000 m.) vaikinų didžioji komandų atstovų dalis po šio sezono baigs savo kelią MKL ir pradės profesionalų karjeras.

Pirmame merginų pusfinalyje į aikštę žengs Vilniaus krepšinio mokyklos I komanda ir Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro komanda KK „Liepa“.

Šį sezoną abi tarpusavio akistatas laimėjo vilnietės. Živilės Mikalauskaitės auklėtinės pergales pasiekė 50 taškų ir 30 taškų skirtumais.

Sostinės krepšininkės reguliariame sezone iš viso suklupo tik kartą, tapo reguliaraus sezono nugalėtojomis, o ketvirtfinalyje lengvai susitvarkė su Vilniaus krepšinio mokyklos II komanda.

Vilniaus KM komandoje po 17 taškų per mačą renka Patricija Sribikytė, po 11 – Justina Miknaitė, o po 10 – Audronė Zdanevičiūtė.

Po 12 taškų pelno ir svarbų vaidmenį Vilniaus „Kibirkšties“ komandoje turinti Dalia Donskichytė, tačiau šį sezoną ji daugiau dėmesio skyrė Lietuvos moterų krepšinio lygai ir MKL sužaidė vos 2 rungtynes.

Dar dvi vilnietės šį sezoną irgi debiutavo aukščiausioje moterų lygoje taip pat vilkėdamos „Kibirkšties“ aprangą – Miglė Purlytė (vid. 9 tšk. MKL) ir Eglė Zabotkaitė (vid. 9 tšk. MKL).

„Finalus pasitinkame kovingomis nuotaikomis, laukiame lemiamų mačų“, – sako Vilniaus KM žaidėja P.Sribikytė. – Nors šį sezoną pusfinalio varžoves įveikėme dideliais skirtumais, tačiau čia viskas prasidės nuo nulio ir viską lems vienerios rungtynės. Mūsų tikslas – aukso medaliai. Turime lygiavertę komandą, o ir finaluose patirtis nemaža. Žaisime Vilniuje, tikimės, kad mums padės ir savi sirgaliai. Panevėžio KKSC pajėgi, gerai pataiko iš toli, turi pajėgių žaidėjų kiekvienoje pozicijoje. Tiesa, jos turi stiprų penketą, tačiau mažai lygiaverčių žaidėjų ant suolelio. Manau, kad mūsų pranašumas bus ilgas atsarginių žaidėjų suolas“.

Jaunių U18merginų čempionato finalo ketvertas

„Lietuvos ryto“ arena (Ozo g. 14a, Vilnius)

04-27 12:00 val. Vilniaus KM I – Panevėžio KKSC KK „Liepa“

04-27 14:00 val. Šiaulių KA „Saulė“–ASKA – Alytaus SRC I

04-28 10:00 val. rungtynės dėl 3 vietos

04-28 12:00 val. rungtynės dėl 1 vietos

Ar vaikinų čempionato favoritai apgins miesto tvirtovę?

U18 čempionato finalo ketverto sąlyginiai šeimininkai – Vilniaus krepšinio mokyklos I komanda.

Raimundo Kairio auklėtiniai jau sezono metu įrodė, kad bus vieni čempionato favoritų, kai reguliariame sezone iškovojo 18 pergalių, suklupo 4 kartus ir užėmė 1 vietą.

Tiesa, vilniečiams apie aukso medalius kalbėti dar anksti, pirmiausiai, pusfinalyje jiems teks susigrumti su Biržų sporto centro komanda „Šalva“.

„Finalus pasitinkame puikiomis nuotaikomis, daug dirbame, degame noru ištaisyti praėjusių metų klaidas“, – sako prieš metus vicečempionu tapęs Vilniaus KM žaidėjas Simas Jarumbauskas. – Visos komandos žaidžia greitą bei jėga paremta krepšinį.

Ekipos pasistiprinusios svarbiais žaidėjais, nes reguliaraus sezono metu žaisdavo ne visa sudėtimi. Biržai gerai besiginanti komanda, žaidžia vyrišką krepšinį, turi kelis žaidėjus, kurie komandą veda į priekį. Šį sezoną jie paliko tikrai gerą įspūdį, daug žaidė be savo lyderių, tačiau buvo tikra komanda. Mes taip pat esame gerai susižaidę, tačiau didelį vaidmenį atliks gynyba ir didelis noras. Neturime jokių kitų tikslų, tik pirma vieta. Dar nesame buvę MKL čempionais, todėl dabar pats metas“.

Šį sezoną Vilniaus KM ir Biržų SC ekipos tarpusavyje susikovė 2 kartus ir abu sykius stipresnė buvo sostinės ekipa. Vilniečiai pergales šventė 11 ir 18 taškų skirtumais.

Vilniaus KM komandos bei „Lietuvos ryto“ puolėjas Deividas Sirvydis pelno po 22 taškus, Vilniaus „Perlui“ atstovaujantis Simas Jarumbauskas įmeta po 21 tašką ir atkovoja po 8 kamuolius, Gediminas Mokšeckas renka po 18 taškų. Dar vienas Vilniaus „Perlo“ komandos žaidėjas Domantas Vilys vidutiniškai pelno po 12 taškų, o Rytis Dambrauskas – po 10.

Jaunių U18 vaikinų krepšinio čempionato finalo ketvertas

„Lietuvos ryto“ arena (Ozo g. 14a, Vilnius)

04-27 16:15 val. Sabonio KC I – „Beko“–„Tornado“ KM I – „Viči“

04-27 18:30 val. Vilniaus KM – Biržų SC–„Šalva“

04-28 14:30 val. rungtynės dėl 3 vietos

04-28 16:45 val. rungtynės dėl 1 vietos

Įėjimas į visas finalo ketverto rungtynes yra nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.