EUROLYGA 2023

Londone – puikus Granto Vasiliausko pasirodymas

Kaip ir kiekvieną pavasarį, taip ir šį, nebuvo pamirštos tradicijos. Į Londoną suplūdo būrys lietuvių ir keturios mėgėjų krepšinio komandos grūmėsi dėl Pasaulio lietuvių čempionų taurės. Jėgas vėl suvienijo GEALAN-Sostinės krepšinio lyga (SKL) ir Britanijos lietuvių krepšinio lyga (BLKL), jog ši puiki šventė pradžiugintų tautiečius.

 G.Vasiliauskas padėjo Alytaus komandai pasipuošti bronzos medaliu.<br> S.Čirbos nuotr.
 G.Vasiliauskas padėjo Alytaus komandai pasipuošti bronzos medaliu.<br> S.Čirbos nuotr.
 G.Vasiliauskas padėjo Alytaus komandai pasipuošti bronzos medaliu.<br> S.Čirbos nuotr.
 G.Vasiliauskas padėjo Alytaus komandai pasipuošti bronzos medaliu.<br> S.Čirbos nuotr.
 MRU komanda pasidabino aukso medaliais.<br> S.Čirbos nuotr.
 MRU komanda pasidabino aukso medaliais.<br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 30, 2018, 1:08 PM, atnaujinta Apr 30, 2018, 1:11 PM

Šįkart dėl trofėjaus varžėsi trys ekipos iš Lietuvos – „Dzūkija-SRC“, Kauno „DNC-Sporto fėja“, MRU – ir viena iš Londono – „Top Team“.

Pirmajame pusfinalyje „Top Team“ parodė rimtas ambicijas, Irmantas Bernotas varė į neviltį dzūkus tritaškiais, Aušridas Petraitis ne tik galingai kovėsi po krepšiais, bet ir sugebėjo padalinti gražių perdavimų, tuo tarpu talentingasis Grantas Vasiliauskas, pelnęs 17 taškų, ant savo pečių „Dzūkijos-SRC“ vienas neištempė.

„Top Team“ pergalę pasiekė užtikrintai – 63:49 (16:11, 16:9, 12:18, 11:19).

Kitame pusfinalyje laukė Vilniaus ir Kauno akistata – MRU prieš „DNC-Sporto fėją“.

Jau visi žino, kaip MRU rungtyniauja pastaruoju metu – lyg ant sparnų ir to dėka siekia neregėtų aukštumų bei titulų. Čia viskas buvo panašiai.

Žiūrovams turėjo būti smagu žiūrėti, kaip tritaškiai vienas po kito verčia kelti žaidėjus rankas aukštyn. Kauniečiai jų ten pataikė dvigubai daugiau nei dvitaškių (5 prieš 10). Vis tik MRU patirtis ir individualūs sugebėjimai leido sugriebti svarbių kamuolių puolime, pasikliauti Justino Gečo ir Roko Jukonio įgūdžiais ir taip žengti žingsnį finalo link – 60:52 (14:9, 11:11, 14:11, 21:21).

Laukė mažasis finalas ir kova dėl titulo. Mažajame finale G.Vasiliauskas vėl priminė apie save ir kėlė milžinišką galvos skausmą Kauno ekipai, kuriai padėjo tik šeši žaidėjai.

Iš viso G.Vasiliauskas pridėjo 20 taškų (6/11 dvit., 1/7 trit., 5/7 baud.), atkovojo 13 kamuolių bei surinko 20 naudingumo balų.

Dzūkijos vedlio visiškai nebaugino tai, kad Andrius Gedminas (12 tšk.) su Giedriumi Buda (11 tšk.) bando gelbėti savo komandą, o jiems padeda tik Giedrius Jevstignejevas su Tomu Pilecku. Padedamas Haroldo Roko (11 tšk.), Martyno Pocevičiaus (8 tšk.) ir Elvino Bartusevičiaus (7 tšk., 5 atk. kam.), G.Vasiliauskas leido „Dzūkijai-SRC“ iškovoti bronzos medalius – 56:44 (15:11, 12:11, 15:7, 14:15).

Lemiamoje kovoje ginklus galando vietinė Londono kompanija „Top Team“ ir MRU. Jei dar prieš kelias minutes visi draugiškai bičiuliavosi šalia aikštės, tai žengę į ją susikibo lyg pikčiausi priešai.

„Top Team“ išmetė kozirius ant stalo. Aušridas Petraitis buvo nesustabdoma jėga po krepšiais – iš viso surinko 32 taškus ir atkovojo 12 kamuolių, o prisidėję Modestas Krasauskas (15 tšk.) ir Irmantas Bernotas (13 tšk.) siekė neleisti MRU titulo išsivežti į Lietuvą, nes jau pernai turnyre triumfavo SKL atstovai.

Tačiau nieko nepavyko padaryti prieš neįtikėtinus J.Gečo šešis tritaškius, prieš Modesto Gilio puikų pasirodymą ir eilinį kartą solidumą parodžiusį Igną Rylą. Pirmasis pelnė 25 taškus, kiti du – po 21, taip atvesdami MRU į eilinę skambią sezono pergalę – 84:79 (23:22, 18:15, 23:22, 20:20).

Komandos savo atstovus delegavo ir individualioms rungtims – „Oro Karaliumi“ tapo Aušridas Petraitis („Top Team“,), „Snaiperio“ konkurse nugalėjo Justinas Gečas (MRU).

Pasaulio lietuvių čempionų taurės nepraleido ir ambasados atstovai, pasveikinę su puikiais pasirodymais tautiečius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.