EUROLYGA 2023

„Siaubingo“ teisėjų sprendimo atgarsiai – skandalą tirs Eurolyga

Po paskutinių Eurolygos ketvirtfinalio serijos tarp Maskvos CSKA ir „Chimki“ klubų rungtynių kilęs skandalas toliau netyla – tyrimo pagaliau ėmėsi ir pati Eurolyga.

 Keistas teisėjų brigados ir sekretoriato darbas įsiutino ne tik visus „Chimki“ krepšininkus, bet ir trenerį Geogrios Bartzoką. <br> Stop kadras.
 Keistas teisėjų brigados ir sekretoriato darbas įsiutino ne tik visus „Chimki“ krepšininkus, bet ir trenerį Geogrios Bartzoką. <br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2018, 12:01 PM, atnaujinta May 1, 2018, 2:14 PM

Penktadienį vykusiame mače, kurį CSKA laimėjo 89:88 ir taip seriją užbaigė 3-1, nesusipratimas kilo pačioje pabaigoje.

Likus žaisti kiek daugiau nei 5 sekundes, CSKA dvitaškiu išsiveržė į priekį, o staigiai kamuolį iš užribio išsimetę „Chimki“ krepšininkai surengė greitą ataką ir leido Charlesui Jenkinsui realizuoti atsakomąjį metimą.

Visgi tada arbitrai priėmė netikėtą sprendimą ir taškų neįskaitė. Vėliau jie aiškino, kad taip nusprendė dėl prieš pat paskutinę ataką „Chimki“ ruošto (bet neįvykusio) keitimo.

Keistas teisėjų brigados ir sekretoriato darbas įsiutino ne tik visus „Chimki“ krepšininkus, bet ir trenerį Geogrios Bartzoką. Jis puolė skėsčioti rankomis ir šaukti ant arbitrų, tačiau liko nieko nepešęs.

Po rungtynių savo nepasitenkinimu dalijosi ir Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka.

„Paskutinis teisėjų sprendimas buvo siaubingas. „Chimki“ turėjo laimėti šias rungtynes. Gėda, kad Eurolygoje pastaruoju metu matome vis daugiau tokių apmaudžių klaidų“, – kalbėjo jis.

Kadangi „Chimki“ po pralaimėjimo pateikė oficialų protestą, jų atvejį jau pradėjo nagrinėti Eurolyga. Organizacija oficialiai pranešė, kad detaliai ištirs skandalingąjį epizodą ir pateiks savo išvadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.