EUROLYGA 2023

Kirčiai NBA: „Jie sprendžia Europos čempionus, o mes net nebeturime krepšinio“

Graikijos krepšinio federacijos prezidentas Giorgos Vassilakopoulas nerimauja dėl krepšinio padėties Europoje – šįkart jis prabilo apie vis labiau besikertančius klubų ir nacionalinių komandų interesus.

Graikijos krepšinio federacijos prezidentas prabilo apie vis labiau besikertančius klubų ir nacionalinių komandų interesus<br> G.Šiupario nuotr.
Graikijos krepšinio federacijos prezidentas prabilo apie vis labiau besikertančius klubų ir nacionalinių komandų interesus<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2018, 1:41 PM, atnaujinta May 1, 2018, 1:43 PM

„Krepšinio vadovai patys užkerta kelią krepšininkams žaisti nacionalinėse ekipose. Galvojate, didelis Eurolygos rungtynių skaičius yra atsitiktinumas?

Po tokio sezono patys žaidėjai sako, kad yra pavargę ir nebevyksta į rinktines. Tačiau juk pirmiausia būtent rinktinės, o ne klubai traukia žmonės į šį sportą.

Tai nėra tik Graikijos bėda. Tai visos Europos bėda. Yra gerų ir blogų klubų vadovų, kurie arba išleidžia, arba neišleidžia savo žaidėjų į rinktines. O NBA klubai apskritai sprendžia, kas taps Europos čempionais.

Pažiūrėkite į Slovėnijos komandą, kuri laimėjo Europos krepšinio čempionatą. Ko trūko italams ar prancūzams? Kaip ir sakiau, NBA netiesiogiai lemia, kas tampa čempionais“, – kalbėjo G.Vassilakopoulas.

Graikų krepšinio bosas pridūrė, jog nepaisant susiklosčiusios situacijos, vasarą FIBA pasaulio čempionato atrankos lange tikisi pamatyti šalies krepšinio žvaigždę Giannį Antetokounmpo.

 

„Kontaktuojame su „Milwaukee Bucks“, su pačiu Gianniu ir kitais NBA krepšininkais. Tikiuosi, jie galės padėti rinktinei. Nebent, žinoma, klubai juos užkraus savo reikalavimais. Nebent, NBA norės kitaip“, – ironiškai kalbėjo jis.

Kalbėdamas apie bendrą europietiško krepšinio padėtį, G.Vassilakopoulas dar labiau sugriežtino toną.

„Europos krepšinis nebetobulėja. Kodėl? Deja, mes net nebeturime europietiško krepšinio. Jis visais aspektais buvo „amerikanizuotas“.

Amerika priruošia žaidėjų ir tuos, kurių jiems nereikia, siunčia į Europą. Tuo pačiu metu jie pas save išsiveža geriausius europiečius“, – piktinosi Graikijos krepšinio federacijos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?