EUROLYGA 2023

Intriga baigta – „Vytautas“ liks autsaideriu ir bus išstumtas iš LKL

Prienų Birštono „Vytautas“ atsisveikino ir su miglotomis galimybėmis pakilti iš paskutinės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) turnyrinės lentelės vietos. Ir, greičiausiai, paliks LKL namus po šio sezono. Virginijaus Šeškaus kariauna neperžengė ir pirmojo išsigelbėjimo barjero, trečiadienį Pasvalyje kritusi nuo vietos „Pieno žvaigždžių“ 73:79 (20:27, 21:15, 12:16, 20:21).

V.Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
V.Šeškus<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
V.Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus<br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Šeškus<br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 2, 2018, 7:56 PM, atnaujinta May 2, 2018, 9:48 PM

Norint „Vytautui“ išsilaikyti LKL, jam reikėjo ne tik įveikti paskutiniuose reguliaraus sezono mačuose „Pieno žvaigždes“ ir Kauno „Žalgirį“, tačiau ir tikėtis Kėdainių „Nevėžio“ nesėkmių.

Tačiau trečiadienį prieniškiai galimą paskutiniosios vietos intrigą patys panaikino ir užims dešimtąją vietą LKL. Tai reiškia, kad Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) geriausiai komandai įvykdžius visus reikalavimus, pastaroji žengs į elitinę lygą, o „Vytautas“ kris į NKL.

„Pieno žvaigždes“ šiose rungtynėse į priekį vedė Osvaldas Olisevičius, kuris sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes ir pelnė 22 taškus. Prieniškių neišgelbėjo ir Edvinas Šeškus pelnęs 18 taškų bei 16 pridėjęs Eigirdas Žukauskas.

„Vytauto“ ekipa trečiajame kėlinyje po ilgos pertraukos buvo išsiveržusi į priekį 43:42, tačiau tada „Pieno žvaigždės“ spurtavo 14:3 ir tvirtai perėmė rungtynių iniciatyvą – 56:46.

Vis dėlto ši pasvaliečių persvara ilgai nesilaikė ir lemiamo ketvirčio pradžioje skirtumas tarp komandų sumažėjo iki 4 taškų – 61:57.

Komandoms ketvirtajame kėlinyje sunkiai sekėsi užpulti, tačiau likus pustrečios minutės po Viačeslavo Bobrovo dviejų taškų su pražanga komandas jau skyrė 9 taškai – 69:60. Po kelių akimirkų stiprų smūgį „Vytautui“ sudavė ir Martynas Varnas pataikęs iš trijų taškų zonos.

Vis dėlto E. Žukauskas likus minutei pataikė du tritaškius ir sumažino prieniškių deficitą per pusę (66:72), o likus 5 sekundėms E. Šeškus nubraukė deficitą ir iki 3 taškų. Nepaisant to, aikštės šeimininkai neklydo prie baudų metimų linijos ir iškovojo sunkią pergalę.

Tai reiškia, kad Pasavlio ekipa tikrai nekris žemiau šeštosios pozicijos ir atkrintamuosiuose mačuose kovos su Klaipėdos „Neptūnu“.

„Pieno žvaigždės“: Osvaldas Olisevičius 22, Martynas Varnas 14, Trevonas Hughesas 11, Jehennsas Manigat 9.

„Vytautas“: Edvinas Šeškus 18, Eigirdas Žukauskas 16 (4/7 trit., 8 atk. kam.), Egidijus Dimša (7 atk. kam.), Justas Sinica (5 kld.), Paulius Ivanauskas ir Regimantas Miniotas po 8.

„Šios rungtynės buvo tokios, kurios, galima sakyti, mažai ką lėmė. Paskutinis LKL mūsų mačas bus prieš „Žalgirį“, todėl šansų išsikapstyti turėjome nedaug. Dar Linkevičius prieš rungtynes avariją padarė, tai žmogus strese buvo. Šiandien mums labai trūko Justo Sinicos, neišmetė savo metimų. Nesijautė, kad mes esame paskutiniai. Žaidėme emocingas rungtynes, praktiškai be legionierių, kova buvo. Jei dar būtume išpildę visus sutartus dalykus, buvo galima siekti pergalės. Sunku labai nuteikti žaidėjus, kurie jau praktiškai išvykę. Žukauskas, Edvinas ir Miniotas antrojoje pusėje atrodė geriausiai, bet tai jauni žaidėjai, kurie turi stengtis, nes jų karjeros tik kyla į viršų. Pasvalys turi daug gerų legionierių. Su tuo, ką turime, žaidėme gerą krepšinį“, – tikino V.Šeškus.

Priminus, kad Prienai gali iškristi iš LKL, jei bus duotas leidimas NKL lygos klubui įžemgti į elitą, V.Šeškus juokdamasis sakė:– „Manau liūdna būtų LKL be Prienų“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.