EUROLYGA 2023

G. Oreliko komanda iškovojo FIBA Europos taurę

FIBA Europos taurė atsidūrė Gedimino Oreliko komandos draugų rankose. Trečiadienį Venecijos „Umana“, kuriai dėl sunkios traumos nuo sausio mėnesio negali padėti G.Orelikas, laimėjo antrąsias finalo rungtynes ir iškovojo ketvirtąjį pagal rangą Europos klubų krepšinio prizą.

Gediminas Orelikas<br>Championsleague.com nuotr.
Gediminas Orelikas<br>Championsleague.com nuotr.
G.Orelikas<br>G.
G.Orelikas<br>G.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-05-03 00:14, atnaujinta 2018-05-03 00:15

Italijos čempionė „Umana“ savo aikštėje 81:79 nugalėjo kitą Italijos komandą Avelino „Sidigas“. Prieš savaitę Venecijos krepšininkai laimėjo ir pirmąsias finalo rungtynes išvykoje 77:69.

Ir „Umana“, ir „Sidigas“ europinį sezoną pradėjo Čempionų lygoje, tačiau nepateko į šio turnyro atkrintamąsias varžybas. Abu Italijos klubai gavo teisę pereiti į FIBA Europos taurės turnyrą ir jame susidorojo su visais kitų šalių klubais.

„Umana“ pakeliui į finalą eliminavo Kermendo „Egis“, „Nižnij Novgorod“ ir Groningeno „Donar“ komandas, „Sidigas“ įveikė Minsko „Cmoki“, Utenos „Juventus“ ir Orhuso „Bakken Bears“ klubus.

G.Orelikas pernai pasirašė su Venecijos klubu vieno sezono sutartį, bet sausio vidury patyrė sunkią kelio traumą ir negalės žaisti iki sezono pabaigos.

Puolėjas Čempionų lygoje spėjo sužaisti 10 rungtynių, per kurias pelnydavo 14,2 taško, atkovodavo 5,2 kamuolio ir atlikdavo 3,5 rezultatyvaus perdavimo. Lietuvis buvo rezultatyviausias „Umana“ žaidėjas.

G.Orelikui susižeidus, Venecijos klubas pakvietė amerikietį Austiną Daye. „Umana“ neprašovė – A.Daye per pirmąsias FIBA Europos taurės finalo rungtynes pelnė 14 taškų ir buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas, per antrąjį mačą prie pergalės pridėjo 15 taškų. Venecijos ekipoje rezultatyviau žaidė tik po 16 taškų įmetę Hrvoje Peričius ir MarQuezas Haynesas.

Pernai „Umana“ žaidė Čempionų lygos finalo ketverte, bet pusfinalyje nusileido Lagūnos „Iberostar“ ekipai. Finalo ketverte kovojo ir G.Orelikas, kuris praėjusį sezoną atstovavo Bandirmos „Banvit“ klubui. „Banvit“ laimėjo pusfinalio rungtynes, bet finale irgi pripažino „Iberostar“ pranašumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.