EUROLYGA 2023

Eurolygos ir Giannakopoulosų žodinis karas tęsiasi

Po 10 Eurolygos klubų išsakytos pozicijos, kurioje bendrai buvo nutarta, kad Atėnų „Panathinaikos“ savininkas Dimitris Giannakopoulos savo elgesiu neatitinka sportinės etikos principų ir žemina lygos prestižą, graiko stojo ginto jo šeimos nariai.

 Pavlos ir Thanasis Giannakopoulusai įsitraukė į karą su Eurolygą.<br> paobc.gr nuotr.
 Pavlos ir Thanasis Giannakopoulusai įsitraukė į karą su Eurolygą.<br> paobc.gr nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2018, 7:56 AM, atnaujinta May 5, 2018, 9:32 AM

D.Giannakopouloso tėtis Pavlos ir dėdė Thanasis išplatino savo ir „Panathinaikos“ klubo pranešimą, kuriame piktinasi susidariusia situacija.

„Su dideliu dėmesiu ir nuostaba perskaitėme kai kurių Eurolygos klubų išplatintą pranešimą, kuriame teigiama, kad jie ir lyga nebenori turėti daugiau jokių sąsajų su Giannakopoulų šeima.

„Panathinaikos“ kontrolę mūsų šeima perėmė 1987-aisiais. Per daugiau kaip 30 metų investavome 350 mln. eurų ir įtvirtinome „Panathinaikos“ kaip sėkmingiausią komandą ne tik Graikijos bet ir visoje Europoje.

Visus tuos metus judėjome kryptingai ir ta pačia linkme, gerbėme kitus klubus ir jų vadovus, o to pamatas buvo abipusė pagarba, abipusis pripažinimas ir siekis bendro tikslo – mūsų mylimo sporto vystymas ir investavimas į jį. Dėl šių priežasčių, mes praeityje ir neturėdavome jokių konfliktų.

Per mūsų valdymo metus neleidome abejoti šeimos etiketo ar vertybių. Todėl dabar neleisime įžeidinėti „Panathinaikos“ šeimos pagrindinių vertybių. Dimitris yra pilnai užsitarnavęs mūsų šeimos tęstinumo visose srityse, o juo labiau vadovauti „Panathinaikos“ klubui.

Eurolygos direktoriui norėtume priminti, kad dar 2002-aisias nesutikome su lygos organizaciniu modeliu, o prabėgę 16 metų tik patvirtino, kad buvome teisūs.

Paskutiniuoju metu su mumis buvo elgiamasi nepagarbiai, bendravimas peržengia visas ribas.

Kol dar turime geranoriškumo, visi klausimai gali būti sprendžiami, tačiau jei ir toliau viskas tęsis kaip dabar, mes patvirtiname, kad trauksimės iš Eurolygos“, – skambiu pareiškimu baigiama oficiali „Panathinaikos“ išplatinta žinutė.

Krepšinio klubas iš Atėnų senokai nesutaria su Eurolyga. PAO savininkas D.Giannakopoulos jau kuris laikas viešoje erdvėje keiksnoja jos vadovą Jordi Bertomeu bei grasina trauktis iš pačios lygos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.