EUROLYGA 2023

Po pergalingo „Cavaliers“ šou sugniuždytas Jonas Valančiūnas: „Užknisa“

Galingai šį sezoną žygiavęs ir ekipos pergalių rekordą pasiekęs „Toronto Raptors“ klubas trečius metus iš eilės beviltiškai pasirodė Rytų konferencijos pusfinalyje su „Cleveland Cavaliers“. Apie svaigią ateitį galvojęs Kanados klubas ir vėl nerado priešnuodžių LeBrono Jameso kariaunai ir pralaimėjo 0:4. Tokiu pačiu rezultatu Torontas, kuris šį sezoną buvo pirmas Rytų konferencijoje, krito ir praėjusiais metais nuo Klivlando, o prieš dvejus metus nusileido 2:4. Tad „Cavaliers“ J.Valančiūno ekipą atkrintamuosiuose mačuose įveikė jau dešimt kartų iš eilės.

Jonas Valančiūnas<br>AP nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>AP nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>AP nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>AP nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>AP nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>AP nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>AP nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>AP nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>AP nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>AP nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>AP nuotr.
Jonas Valančiūnas<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 8, 2018, 8:47 AM, atnaujinta May 8, 2018, 9:03 AM

Po pirmadienio pralaimėjimo Lietuvos rinktinės narys Jonas Valančiūnas sunkiai rinko žodžius ir mažai kalbėjo apie anksti pasibaigusį sezoną: „Tai užknisa. Jaučiuosi labai blogai.Blogas jausmas. Neturiu ką pasakyti, nežinau... Tai užknisa. Ir vėl pralaimėti 0:4.

Praėjusiais metais, šiais metais, nesvarbu kada. Tai yra labai skaudu. Mes turėjome būti pasirengę laimėti, mes turėjome būti pasirengę dideliems ir labai svarbiems dalykams. Nežinau, galbūt mes dar nesame pasirengę eiti toli. Klivlandas norėjo laimėti už mus labiau, nors privalėjome norėti labiau“, – po pralaimėjimo sugniuždytas kalbėjo Lietuvos krepšinio rinktinės puolėjas J.Valančiūnas.

Paskutinėse šio sezono rungtynėse jis ant parketo praleido 16 minučių, per kurias surinko 18 taškų (7/14 dvit., 4/6 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 3 metimus, kartą suklydo ir 2 sykius pažeidė taisykles. Jis buvo rezultatyviausias „Raptors“ komandoje, tačiau „Raptors“ išvykoje krito 98:123.

J.Valančiūnas spaudos konferencijoje svarstė, jog šioje pusfinalio serijoje viską nulėmė ne taktika, o psichologiniai dalykai.

„Nežinau, galbūt viską lėmė psichologija, o ne krepšinio dalykai. Matyt, tai yra šios serijos pagrindinis dalykas. Atrodo, kad bandėme kažką, bandėme žaisti kietai, palaužti juos fiziniu žaidimu, palaužti juos gynyba, bet nieko nepadarėme. Kodėl? Nežinau, jei žinočiau, būčiau kažką daręs kitaip. Nežinau, kas nutiko“, – tragišką ekipos pasirodymą komentavo lietuvis.

J.Valančiūnas turi dar metus galiojančią sutartį su „Raptors“, pagal kurią uždirbs 16,5 mln. JAV dolerių. Dabartiniame lietuvio kontrakte numatytas „pliusas“ 2019–2020 m. sezonui.

Tačiau jau svarstoma, ar Kanados ekipa nebandya šią vasarą atsisakyti lietuvio paslaugų ir perleisti jį kitai komandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.