EUROLYGA 2023

Eurolygos finale sunkiai „Žalgirį“ matantis V. Gomelskis pažėrė Kaunui patarimų

Vienas garsiausių Rusijos krepšinio ekspertų ir sporto komentatorius 64-erių Vladimiras Gomelskis jau rengiasi būsimoms Eurolygos finalo ketverto kovoms. Žinomas krepšinio specialistas neslepia, kad per finalus Belgrade palaikys gimtąjį ir mėgstamą Maskvos CSKA klubą. Tačiau savo asmeniniame internetiniame puslapyje vyras teigia, kad kita ekipa, kuriai jis jaučia didelę simpatiją ir sirgs per Eurolygos finalus, yra Kauno „Žalgiris“.

V. Gomelskis<br>eurosport.ru
V. Gomelskis<br>eurosport.ru
V. Gomelskis
V. Gomelskis
V. Gomelskis<br>eurosport.ru
V. Gomelskis<br>eurosport.ru
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 9, 2018, 12:10 PM, atnaujinta May 10, 2018, 8:00 PM

V.Gomelskio tėvas – buvęs garsusis krepšinio treneris Aleksandras Gomelskis, vadovavęs SSRS rinktinei bei iki mirties 2005-siais ėjęs Maskvos CSKA klubo prezidento pareigas.

V.Gomelskis pastarosiomis savaitėmis krepšinio sirgaliams atsakinėja į klausimus, susijusius su gegužės 18-20 dienomis Serbijos sostinėje vyksiančiu Eurolygos finalo ketvertu ir būsimais pusfinalio dalyviais.

„Jei manęs klausiate, kokia galimybė, kad Eurolygos finale sekmadienį kausis Maskvos CSKA ir Kauno „Žalgiris“, tai ta galimybė yra lygi 25 procentams“, – pabandė spėlioti galimo svarbiausio Eurolygos sezono mačo dalyvius V.Gomelskis.

Jis tikino, kad pusfinalyje tarp CSKA ir ispanų karališkojo Madrido „Real“ viską lems ne žaidėjų pasirengimas, o smulkmenos.

„Žinoma, „Real“ turi labai gerą sudėtį. Bet jo taktika visiems yra gerai žinoma. Gerai vienas kita žinančių varžovų dvikovoje viską lems tik smulkmenos: kaip seksis žaisti vienas prieš vieną, du prieš du, kas sugebės sustabdyti greitus varžovų puolimus ir kas labiau neduos antrojo šanso mesti į krepšį. Tas treneris, kuris atsakys į visus šios klausimus bei sugebės visa tai perteikti komandai, tas ir laimės. Nors mūsų „mažieji“ krepšininkai yra silpnesni už „Real“ mažuosius, tačiau aukšti žmonės kur kas geresni pas mus. Ką kiti besakytų, tikiuosi, kad CSKA strategas D. Itoudis pergudraus ispanų klubo vedlį. Manau, kad CSKA nugalės 5-7 taškų skirtumu“, – tikino rusas.

Sudėliojo taškus V.Gomelskis ir dėl kito pusfinalio, kuriame santykius aiškinsis „Žalgiris“ su Eurolygos nugalėtojo titulą ginsiantis „Fenerbahce“.

„Mano manymu, „Real“ komanda CSKA ekipai yra šiek tiek patogesnis varžovas nei „Fenerbahce“, – konstatavo Rusijos žurnalistas.

Lyg norėdamas pagelbėti „Žalgiriui“, V.Gomelskis pabandė surasti silpnąsias „Fenerbahce“ komandos vietas.

„Už „Žalgirio“ komandos narių vidinę būseną ir krepšininkų motyvaciją aš esu ramus, – rašė V.Gomelskis. – Ji bus aukščiausiame lygyje. Tačiau dėl taktinio pasirengimo – bus labai sunki kova. „Fenerbahce“ labai gerai išsirenka bet kokio lygio komandų krepšininkus ir kankina varžovą savo daugiapakope gynyba. Vadinasi, kauniečiams reikia labai greitai iš gynybos pereiti į puolimą. O tai reikškia, kad būtina be jokių klaidų rinktis kamuolius po savuoju krepšiu. Mano manymu, „Žalgiriui“ varžovą būtina versti daryti nelygiaverčius keitimus ir visomis išgalėmis tempti iš baudos aikštės Stambulo ekipos aukštaūgius, kad jie nuo metimų gintųsi jau ties tritaškio zona“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.