EUROLYGA 2023

Giedriui Gustui – naujas karjeros iššūkis: bandys įpūsti permainų

Lietuvos moterų krepšinio lyga 2018-2019 metų sezone startuos stipriai atsinaujinusi. Moterų krepšinyje Lietuvoje nuspręsta imtis permainų ir nuo šiol stipriausios šalies ekipos bei antrajame pagal pajėgumą čempionate žaidusios komandos varžysis vienoje lygoje.

 G.Gustas tapo naujojo modelio Lietuvos moterų krepšinio lygos direktoriumi.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 G.Gustas tapo naujojo modelio Lietuvos moterų krepšinio lygos direktoriumi.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2018, 7:48 PM, atnaujinta May 10, 2018, 7:03 AM

Jungiasi pirmoji ir antroji pagal pajėgumą lygos, o toks žingsnis žengtas siekiant kelti į dugną nusėdusio moterų krepšinio lygį. 

Atsakingi darbai dėl sklandžiai įgyvendinamų naujovių patikėti buvusiam krepšininkui, 38-erių Giedriui Gustui. Jis tapo naujosios Lietuvos moterų krepšinio lygos direktoriumi.

„Pamatęs, kur ir kaip krypsta moterų krepšinis, nusprendžiau priimti pasiūlymą. Dabar bus viena lyga, tačiau su dviem divizionais –  A ir B. Viename jų varžysis stipriausios šalies komandos, o kitame žais silpnesnės – tos, kurios anksčiau žaidė antrajame pagal pajėgumą šalies čempionate“, – apie permainas pasakojo su lrytas.lt bendravęs G.Gustas.

Moterų krepšinis buvusiam Lietuvos rinktinės žaidėjui yra naujovė. G.Gustas baigęs atitinkamus mokslus ir jau turi krepšinio vadybos patirties, tačiau ji yra tik vyrų krepšinyje. 2016-2017 metų sezone jis užėmė Alytaus „Dzūkijos“ komandos direktoriaus pareigas.

Anot Lietuvos moterų krepšinio lygos direktoriumi tapusio G.Gusto, permainos turėtų išspręsti įsisenėjusias problemas. Jo teigimu, dabar svarbiausia, kad moterų krepšinis žengtų į priekį ir kad sėkmingai augtų naujoji karta, kuri atstovautų Lietuvos moterų krepšinio rinktinei.

– Kaip nusprendėte pasukti į moterų krepšinį ir užimti naujosios lygos direktoriaus pareigas?

– Teko išsamiai pasikalbėti su federacijos atstovais, žmonėmis, kurie ėmėsi tokių permainų. Sužinojau, kokia iš tikrųjų yra ir kokia buvo situacija Lietuvos moterų krepšinyje. Kaip sakoma, gyvenime reikia priimti tam tikrus sprendimus ir išsikelti tam tikrus uždavinius. Todėl gerai pagalvojęs, kur ir kaip moterų krepšinis krypsta, nusprendžiau priimti pasiūlymą. 

– Teks didelė atsakomybė – sklandus pirmosios ir antrosios lygų sujungimas. Ar su šia idėja jau pilnai susipažinote? 

– Su idėja susipažinau, bet naujovėms įgyvendinti dar yra pakankamai laiko. Kai jau nubrėšime tikslius kontūrus, tuomet viskas aiškiai ir pasimatys. Keletas svarbių darbų jau atlikta – turėjome susirinkimą, kuriame dalyvavo visų komandų atstovai. Supažindinome juos su situacija, nupasakojome savo viziją, planus. Dabar vyksta paruošiamieji darbai, todėl netrukus bus ir daugiau įdomių detalių.

– Koks bus naujos Lietuvos moterų krepšinio lygos formatas?

– Nors įvyko permainos, panašumų su praeitimi bus – atskirai žais stipresnės ir silpnesnės komandos. Bus viena lyga, tačiau joje – du divizionai.

A divizione tarpusavyje žais stipriausios šalies komandos, o B dvizione silpnesnės – tos, kurios anksčiau žaidė antrajame pagal pajėgumą šalies čempionate. A ir B divizionų komandos nesusitiks.

– Dabar net ir stipriausios šalies ekipos išgyvena sunkius laikus. Ar šis susijungimas pataisys situaciją?

– Pagrindinė susijungimo idėja ir yra kelti moterų krepšinio lygį, kad turėdami bendrą sistemą užsiaugintume kuo daugiau kandidačių į Lietuvos moterų krepšinio rinktinę.

Kitas susijungimo tikslas – kelti bendrą susidomėjimą. Moterų krepšinis turi būti kuo daugiau rodomas, apie jį daugiau nei anksčiau kalbama. Ypač reikia, kad ši sporto šaka būtų patraukli jaunoms mergaitėms. Norime, kad jos sportuotų ir nemestų šio užsiėmimo, o siektų patekti į Lietuvos rinktinę.

– Apie besikeičiančią situaciją turėsite daug kalbėtis su klubais, miestų savivaldybėmis, rėmėjais. Vyksite miestų valdžioms išdėstyti situaciją?

– Bendrausime su visais. Ne paslaptis, kad moterų krepšinyje daugumos klubų finansavimą sudaro savivaldybių lėšos, todėl daug kalbėtis su miestų valdžiomis tikrai teks.

– O iš klubų pusės, dėl permainų moterų krepšinyje nebuvo prieštaravimų?

– Žinoma, kad ne. Kodėl būtų galima prieštarauti, jeigu uždaviniai vykdomi dėl visų, stengiamasi dėl bendro gėrio? Kaip sakoma, tokioje situacijoje visos komandos turi suremti pečius ir žvelgti viena kryptimi. Tik tuomet teigiami dalykai bus pasiekti. Manau, kad tokios naujovės taps nemenku žingsniu į priekį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.