EUROLYGA 2023

Legendinio triumfo kalvio nuomonė: „Žalgirio“ pergalei – viena esminė sąlyga

Prieš 19 metų su Kauno „Žalgiriu“ Eurolygoje triumfavęs Ginas Rutkauskas šįmet gali pamatyti dar vieną žaliai baltą pasaką. „Tas momentas, kai jie pateko į finalo ketvertą... Net suspaudė širdį“, – nusišypsojo 56-erių vyras.

 Ilgametis „Žalgirio“ sporto direktorius, dabar dirbantis Bambergo „Brose“ klubo vadovybėje, į Belgradą atvyko darbo reikalais.<br> G.Šiupario nuotr.
 Ilgametis „Žalgirio“ sporto direktorius, dabar dirbantis Bambergo „Brose“ klubo vadovybėje, į Belgradą atvyko darbo reikalais.<br> G.Šiupario nuotr.
 Ilgametis „Žalgirio“ sporto direktorius, dabar dirbantis Bambergo „Brose“ klubo vadovybėje, į Belgradą atvyko darbo reikalais.<br> G.Šiupario nuotr.
 Ilgametis „Žalgirio“ sporto direktorius, dabar dirbantis Bambergo „Brose“ klubo vadovybėje, į Belgradą atvyko darbo reikalais.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

specialiai lrytas.lt iš Belgrado (Serbija)

2018-05-18 14:44, atnaujinta 2018-05-18 17:56

Ilgametis „Žalgirio“ sporto direktorius, dabar dirbantis Bambergo „Brose“ klubo vadovybėje, į Belgradą atvyko darbo reikalais – čia jis stebi Eurolygos jaunimo turnyrą.

Tačiau vos penktadienį popiet pasibaigs paskutinės „Pionir“ arenoje vykstančios talentų rungtynės, G.Rutkauskas keliaus į „Štark“ areną.

Ten Eurolygos pusfinalyje „Žalgiris“ kausis su Željko Obradovičiaus vadovaujama Stambulo „Fenerbahce“.

„Aš galiu pasakyti – jei atsiras trys žmonės, kurie „Žalgirį“ temps, jie gali laimėti“, – portalui lrytas.lt Belgrade sakė G.Rutkauskas.

– Koks jausmas po tiek metų vėl matyti Lietuvos komandą finalo ketverte? – paklausėme G.Rutkausko.

– Jausmas labai keistas. Krepšinis yra mano darbas ir aš jo žiūriu labai daug, bet tas momentas, kai jie pateko į ketvertą... Žiūrėjau rungtynes per televizorių, tai net suspaudė širdį.

– „Žalgiryje“ dirbote ir 1999 metais, kai su Jono Kazlausko treniruojama ekipa iškovojote Eurolygos trofėjų. Kokie prisiminimai likę iš to sezono?

– Prisimenu, kad buvo labai geras jausmas. Visi atvažiavome nesusikaustę, atsipalaidavę. Atvykome su žmonomis, su draugėmis. Kas jų neturėjo, važiavo su broliais ar kitais šeimos nariais.

Atsimenu, kai tada mieste vaikščiojant susitikome Pirėjo „Olympiakos“, kurioje žaidė Artūras Karnišovas. Jie atrodė kur kas labiau įsitempę. Be to, mes per laisvą dieną netgi ėjome žiūrėti futbolo, Miunchene žaidė „Bayern“ su Kijevo „Dinamo“. Todėl nebuvo įtampos ir viskas taip sklandžiai praėjo.

– Daugelis lygina, kad pagrindinė „Žalgirio“ sėkmės priežastis tada, kaip ir dabar, buvo treneris. Sutinkate?

– Žinoma. Dabar Šarūnas su komanda jau daugiau nei kelerius metus, kaip ir tada J.Kazlauskas. Jie užsiaugino krepšininkus, pripratino prie sistemos.

Mes 1999 metais buvome labai alkani pergalių. Aišku, ir dabar yra panašiai. Tik nežinia, ar „Žalgiris“ neatsitrenks į meistriškumo sieną.

– Prieš pusfinalį patys krepšininkai gražiai kalba, kad „Žalgirio“ ir „Fenerbahce“ šansai lygūs. Ką manote jūs?

– Vakar dvi valandas klausiau serbų televizijos, ten šnekėjo ir B.Malkovičius, ir A.Trifunovičius, ir D.Ivkovičius. Visi grandai. Jie sako tą patį – čia finalo ketvertas, visi lygūs.

O aš galiu pasakyti – jei atsiras trys žmonės, kurie „Žalgirį“ temps, jie gali laimėti. Neužteks vien Kevino Pangoso ar Brandono Davieso. Reikės kelių žmonių, kurie palaikytų žaidimą.

– Neseniai teko kalbėtis su 1999-ųjų čempioniško „Žalgirio“ legionieriumi Franjo Arapovičiumi, kuris jus įvardijo kaip vieną esminių sėkmingo tuometinio sezono priežasčių. Kiek dabar galėtume nuopelnų skirti klubo vadovybei?

– Tie kurie vadovauja, sulipdo komandą. Jie stengiasi išimti blogas detales ir įdėti geras. Aišku, nuo vadovų didele dalimi priklauso klubo sėkmė. Kas deda parašus, tas prisiima atsakomybę.

Klube svarbus kiekienas žmogus. Pavyzdžiui, Mindaugas Kvedaras yra puikus „Žalgirio“ atstovas – jis viską sutvarko dėl automobilių, butų, pasirūpina žaidėjais. Pergalės prasideda nuo tokių detalių.

„Žalgirio“ ir „Fenerbahce“ rungtynės penktadienį prasidės 19 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.