EUROLYGA 2023

Jonas Kazlauskas prisiminė laikus „Žalgiryje“: papasakojo, kodėl paliko komandą

Sezoną Kinijoje pabaigęs Jonas Kazlauskas grįžo į Lietuvą ir iš arti stebi lemiamas „Betsafe–LKL“ kovas.

Jonas Kazlauskas prisiminė laikus, kai treniravo Kauno komandą bei papasakojo detales, kai su ja teko išsiskirti.<br>G.Šiupario nuotr.
Jonas Kazlauskas prisiminė laikus, kai treniravo Kauno komandą bei papasakojo detales, kai su ja teko išsiskirti.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2018, 6:02 PM, atnaujinta May 31, 2018, 6:03 PM

Tačiau radęs laisvą minutę pokalbiui su LKL.LT legendinis treneris sugrįžo į praeitį.

J. Kazlauskas nepamiršo dabar jau egzotika kvepiančios LKL istorijos pradžios. Nuo 1994-ųjų Kauno „Žalgirio“ vairą laikęs treneris sako, kad atakuoti krepšį trukdydavo net jo konstrukciją drebinę žiūrovai.

„Viskas buvo kitaip, – teigė 63-ejų J. Kazlauskas. – Manau, kad Europos čempionatas Lietuvoje davė didelį postūmį krepšiniui.

Anksčiau būdavome atvažiuojame į Šilutę – rūbinėje šviesos nėra. Mažytė mokyklos salė, atsineša taburetę ir vienas žmogus suka lemputę, kad galėtume persirengti.

Arba Plungėje baudas meta – žiūrovai judina krepšį, teisėjai apsimeta, kad nemato.“

2000-aisiais po penkis kartus laimėto LKL čempionato J. Kazlauskas paliko „Žalgirį“. Dabar treneris neslepia – komandą palikus Šabtajui Kalmanovičiui jis tiesiog nerado bendros kalbos su tuomečiais savininkais.

„Baigėsi mano kontraktas, – prisiminė J. Kazlauskas. – Susipyko šeimininkai Kalmanovičius su likusiais. Aš palaikiau Kalmanovičių. Kai jis išėjo, gal reikėjo vidury sezono ir man, nes prasidėjo nesąmonės. Bet su tais žaidėjais kartu augau, tad palikti juos... Pabaigiau sezoną ir abi pusės nebesistengėme pratęsti kontrakto.“

2002-aisiais jau treniruodamas „Lietuvos rytą“ J. Kazlauskas dar kartą iškovojo LKL titulą.

Bendraudamas su LKL.LT J. Kazlauskas prisiminė istorinę „Lietuvos ryto“ komandą ir nuolat aptarinėtus žaidėjus: Arvydą Macijauską, Ramūną Šiškauską, Rimantą Kaukėną, Robertą Javtoką, Simą Jasaitį.

Apie juos, R. Javtoko traumą ir legendinį Mindaugo Timinsko metimą per 0,3 sekundės, dėl kurio J. Kazlauskas iki šiol turi savo nuomonę, LKL legenda J. Kazlauskas pasidalijo pokalbyje su LKL.LT:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.