EUROLYGA 2023

S. Jovaiša apie rinktinės sudėtį be D. Motiejūno: „Jo pozicijoje yra didžiulė konkurencija“

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris 44-erių Dainius Adomaitis ketvirtadienį paskelbė kandidatų sąrašą pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Lenkija ir Vengrija. Tarp 15-os žaidėjų šį kartą išvysime ir ryškiausias žvaigždes – NBA lygoje rungtyniaujančius Joną Valančiūną ir Domantą Sabonį.

 Sergejus Jovaiša mano, kad D.Adomaitis pasikvietė tuos žaidėjus, kuriais pasitiki.<br> lrytas.lt fotomontažas
 Sergejus Jovaiša mano, kad D.Adomaitis pasikvietė tuos žaidėjus, kuriais pasitiki.<br> lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Rokas Suslavičius

May 31, 2018, 7:16 PM, atnaujinta May 31, 2018, 7:23 PM

Tiesa, birželio 28-ąją ir liepos 1-ąją rinktinės rungtynėse neišvysime Kauno „Žalgirio“ krepšininkų ir Donato Motiejūno.

Kovoms su Vengrija ir Lenkija buvo pasikviesti šie žaidėjai: Mantas Kalnietis (Milano „Olimpia“), Lukas Lekavičius (Atėnų „Panathinaikos“), Mindaugas Girdžiūnas (Vilniaus „Lietuvos rytas“), Marius Grigonis(Berlyno ALBA), Renaldas Seibutis (Klaipėdos „Neptūnas“), Adas Juškevičius (Stambulo „Galatasaray“), Jonas Mačiulis (Krasnodaro „Lokomotiv“), Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“), Domantas Sabonis („Indiana Pacers“), Eimantas Bendžius (Santjago de Kompostelos „Obradoiro“), Mindaugas Kuzminskas (Milano „Olimpia“), Jonas Valančiūnas („Toronto Raptors“), Artūras Gudaitis (Milano „Olimpia“), Laurynas Birutis („Šiauliai“), Martynas Echodas (Vilniaus „Lietuvos rytas“).

Savo įžvalgomis apie paskelbtą sudėtį su lrytas.lt pasidalino legendinis Lietuvos krepšininkas, Seimo narys Sergejus Jovaiša.

– Sakykite ar vertėjo kviesti į rinktinę Mantą Kalnietį, kuris jau senokai nerungtyniavo savo klube?

– Sakyčiau, kad įžaidėjo pozicijoje kažko kito pakviesti nelabai ir turime. Su Mantu Kalniečiu sudėtyje treneris turės daugiau pasirinkimo laisvės, galės pagalvoti, kuris iš įžaidėjų tiks geriausiai žaisti prieš skirtingus varžovus.

– Žvelgiant į atakuojančių gynėjų ir lengvųjų kraštų poziciją galbūt kažko pasigendate?

– Treneris pasirinko tuos, kurie jau patikrinti rinktinėje. Manau, kad D.Adomaitis šiais pakviestais žaidėjais pasitiki, sunku kažką ir daugiau pasakyti.

– Ar nustebino trenerio sprendimas nekviesti Donato Motiejūno?

– Sunkiųjų krašto puolėjo pozicijoje turime tikrai nemažą konkurenciją. Domantas tikrai gali būti lyderiu jau dabar ir net neabejoju, kad tokiu bus ateityje, tad klausimų čia nekyla. Eimantas Bendžius užsirekomendavo gerai žaisdamas ankstesnėse atrankos rungtynėse. Kas liečia Mindaugą Kuzminską, tai D.Adomaitis nori turėti universalių žaidėjų, kurie galėtų žaisti keliose pozicijose. Tuo pačiu reikia ir po nevisai sėkmingo sezono leisti Mindaugui sustiprinti pasitikėjimą savimi, o jo meistriškumo lygis tikrai nekelia abejonių.

– Kaip vertinate trenerio sprendimą pakviesti du jaunus žaidėjus: Lauryną Birutį ir Martyną Echodą?

– Labai gerai, kad po truputį yra pritraukiami jauni, ateities žaidėjai. Atrankos rungtynės yra labai gera vieta išbandyti šiuos krepšininkus, kurie turės proga parodyti save ir užsitarnauti trenerio bei sirgalių pasitikėjimą.

– Ar teisingai D.Adomaitis padarė į šias atrankos rungtynes nepakvietęs nei vieno Kauno „Žalgirio“ komandos krepšininko?

– Manau, kad dabartiniame atrankos etape neturėsime kažkokių rimtesnių problemų, todėl šiuo atveju rinktinės treneriui nebuvo gyvybės ar mirties klausimo kviesti visus geriausius žaidėjus nebuvo.

– Kaip vertinate tokią situaciją, kai dėl FIBA kaltės atrankos pradžioje rungtyniavę krepšininkai, kurie iškovojo visas keturias pergales, dabar turės užleisti savo vietą kitiems?

– Na susiklostė tokia įdomi situacija. Manau, kad žinant aplinkybes buvę ir esami žaidėjai supranta realybę. Nematau nieko blogo tame. Tuo pačiu mes nesakome, kad prieš tai žaidė antroji Lietuvos rinktinė. Anksčiau žaidę krepšininkai manau įvertins, kad jiems teko garbė ginti mūsų šalies garbę ir nebus jokių nuoskaudų.

– Ar gali taip nutikti, kad rinktinę atrankoje treniruos vienas treneris, o jau pačiame pasaulio čempionate – kitas?

– Šiuo metu D.Adomaičiui yra paprasčiau. Jis netreniruoja jokio klubo, gali susikoncentruoti tik ties rinktinės reikalais. Atrankoje komanda žengia be pralaimėjimų. Tiesa, yra priekaištų dėl nesėkmingo Europos čempionato, kuomet buvo pralaimėta graikams aštuntfinalyje. Bet čia jau ne mano kompetencija spręsti, tą darys krepšinio federacijos vadovybė.

– Įsivaizduojate prie rinktinės vairo stovintį Šarūną Jasikevičių?

– Aišku, kad taip. Netgi pritarčiau tokiam sprendimui, bet kol rinktinei reikalai klostosi neblogai, sunku vertinti tokį dalyką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.