EUROLYGA 2023

FIBA čempionatuose – devyni Lietuvos teisėjai ir trys komisarai

Prasidėjusi vasara ir artėjanti krepšinio sezono pabaiga dar nereiškia atostogų Lietuvos krepšinio teisėjams. Šią savaitę Lietuvos krepšinio federaciją pasiekė FIBA laiškas, kuriame gauti paskyrimai į rungtynes ir čempionatus mūsų šalies arbitrams ir komisarams. Anksčiausiai iš visų lietuvių savo darbus pradės Tomas Jasevičius ir Gintaras Vitkauskas.

Tomas Jasevičius su kolegomis.<br>G.Šiupario nuotr.
Tomas Jasevičius su kolegomis.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2018, 5:53 PM, atnaujinta Jun 2, 2018, 5:57 PM

Jie darbuosis pasaulio čempionato atrankos varžybose. T.Jasevičius švilps Gruzijos – Serbijos ir Suomijos – Islandijos akistatoms, o G.Vitkauskas vadovaus Ukrainos – Latvijos mūšiui bei praėjusio Europos čempionato finalo pakartojimui tarp Slovėnijos ir Ispanijos rinktinių.

T.Jasevičius taip pat švilps 16-mečių Europos čempionate Serbijoje, o G.Vitkauskas keliaus į Vokietijoje vyksiantį Europos vaikinų (iki 20 metų) čempionatą, Europos mažų šalių merginų čempionatą Andoroje bei Italijoje vyksiantį Europos merginų jaunių (iki 18 metų) čempionatą.

FIBA čempionatuose šią vasarą debiutuos Gytis Vilius. Jo laukia tolima kelionė į Argentinoje vyksiantį pasaulio jaunių (iki 17 metų) vaikinų čempionatą. Jame taip pat dirbs ir Vilius Mačiulaitis. G.Vilius teisėjaus ir aštuoniolikmečių vaikinų Europos čempionate Latvijoje bei Europos vaikinų 16-mečių čempionato B diviziono kovoms Bosnijoje ir Hercogovinoje.

V.Mačiulaitis be jau minėto pasaulio čempionato Argentinoje dirbs Europos vaikinų jaunimo (iki 20 metų) čempionato B divizione bei šešiolikmečių merginų Europos čempionate Kaune. Laikinojoje sostinėje prie V.Mačiulaičio prisijugns ir Mindaugas Večerskis. Jis taip pat dirbs ir Europos mažų šalių merginų (iki 16 metų) čempionate Moldovoje. Martyno Gudo laukia dvi kelionės į Europos merginų čempionatų B divizionus – šešiolikmečių varžybas Juodkalnijoje ir dvidešimtmečių kovas Rumunijoje.

Trys nauji mūsų šalies FIBA kategorijos teisėjai, turintys baltąsias licencijas, taip pat debiutuos FIBA čempionatuose. Gvidas Gedvilas dirbs dviejuose Europos merginų čempionatų B divizionuose – 18-mečių kovose Austrijoje ir č0-mečių čempionate Rumunijoje. Juozas Barkauskas prisijungs prie G.Gedvilo Austrijoje, o taip pat vyks ir į Europos merginų (iki 16 metų) čempionato B diviziono kovas Juodkalnijoje.

Gintaras Mačiulis vyks į Europos jaunučių vaikinų B diviziono čempionatą Bosnijoje ir Hercogovinoje, bei Europos jaunių vaikinų B diviziono čempionatą Makedonijoje. Darbinga vasara laukia ir mūsų šalies komisarų. LKF TA prezidentas Kęstutis Pilipauskas bus vyr. komisaras Europos mažų šalių jaunučių vaikinų Europos čempionate San Marine bei dirbs FIBA teisėjų instruktoriumi 16-mečių vaikinų Europos čempionate Serbijoje.

LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis vyks į Bulgariją, kur bus vyr. komisaru Europos 20-mečių vaikinų čempionato B divizione. FIBA komisaras Kęstutis Skėrys dirbs komisaru Europos jaunučių merginų čempionate Kaune. Primename, kad du mūsų šalies FIBA teisėjai, kurie dirba Eurolygoje, Jurgis Laurinavičius bei Artūras Šukys, dėl konflikto tarp FIBA ir Eurolygos, į FIBA rengiamas varžybas yra nekviečiami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.