EUROLYGA 2023

Pavojaus varpai: Baltijos krepšinio lyga nebevyks?

Baltijos krepšinio lygos (BBL) gyvavimui iškilo grėsmė. Realu, kad prieš keturioliką metų pradėtas organizuoti čempionatas bent artėjantį sezoną nevyks.

BBL gali stabdyti savo veiklą.<br> G.Šiupario nuotr.
BBL gali stabdyti savo veiklą.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-08 15:54, atnaujinta 2018-06-08 15:58

Iki kritinės situacijos BBL priėjo dėl nuolat krentančio pirmenybių lygio – Lietuvos ekipoms darosi nebeaktualu varžytis su silpnesniais klubais.

Šį sezoną kartu su Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Kazachstano ekipomis BBL rungtyniavo „Šiauliai“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir Prienų–Birštono „Vytautas“.

Tiesa, prieniškiai lygą viduryje sezono prasidėjus Ballų šeimynėlės vajui iškeitė į draugiškų „Big Baller Brand“ rungtynių ciklą.

„Gali būti, – paklaustas, ar kitą sezoną BBL stabdys veiklą, atsakė lygos sporto direktorius Saulius Samulevičius. – Norisi daryti stipresnį čempionatą, bet, pavyzdžiui, dvi pajėgiausios latvių komandos – Rygos VEF ir „Ventspils“ niekaip negali prie mūsų priderinti savo tvarkaraščių.

Čia esminė problema – negalime prisikviesti stipriausių latvių ir estų komandų, o kitos yra labai silpnos. Na, yra kelios vidutinio lygio, bet Lietuvos ekipos vis tiek stipresnės. Čia ir yra bėda“.

Šį sezoną BBL titulą iškovojo Gedimino Petrausko treniruojama „Pieno žvaigždžių“ komanda.

Nuo lygos įkūrimo, skaičiuojant ir ašuonerių metų laikotarpį, kai joje varžėsi Kauno „Žalgiris“ bei Vilniaus „Lietuvos rytas“, Lietuvos klubams atiteko net trylika trofėjų.

Vienintelį 2012-2013 m. sezone pavyko laimėti „Ventspils“ krepšininkams

Dėl tokios jėgų pusiausvyros lietuvių ekipos į BBL pastaruoju metu nesiveržia, tad čempionato vadovams teks spręsti klausimą – geriau jokios lygos nei silpna lyga?

„Čia lietuviai taip galvoja, – sakė S.Samulevičius. – Kiek žinau, latviai ir estai gali kažką organizuoti tarp savęs. Bet viskas tik kalbų lygyje“.

BBL likimas galutinai spręsis lygos vadovybės posėdyje birželio pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.