EUROLYGA 2023

Krepšinio pirmadienis. Nuvylę Milano lietuviai ir „Crvena Zvezda“ titulas

„Olimpia“ su prastai žaidusiais Artūru Gudaičiu ir Mindaugu Kuzminsku buvo pažeminta per Italijos lygos finalo rungtynes, „Fenerbahče“ priartėjo prie Turkijos pirmenybių aukso, „Crvena Zvezda“ pratęsė auksinę seriją Serbijoje, o Jeruzalės klubas prarado galimybes apginti Izraelio čempiono vardą. 

Milano komanda su A.Gudaičiu ir M.Kuzminsku patyrė nesėkmę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Milano komanda su A.Gudaičiu ir M.Kuzminsku patyrė nesėkmę.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2018, 11:46 PM, atnaujinta Jun 11, 2018, 11:47 PM

Pirmadienio rezultatai

Italijos lyga. Finalo ketvirtosios rungtynės (iki 4 pergalių). Trento „Dolomiti Energia“ – Milano „Olimpia“ 77:74 (Sh.Shieldsas 31, D.Hogue‘as 14/ A.Goudelockas 14, ... A.Gudaitis 6, 2/4 dvitaškių, 2/3 baudų, 6 atk.kam., 5 išpr.praž., 17 min., M.Kuzminskas 4, 0/3 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 1/2 baudų, 29 min. ; serija 2:2). 

Milano komanda tris kėlinius pirmavo ir netgi buvo įgijusi dviženklę persvarą, tačiau dar trečiojo kėlinio pabaigoje iniciatyvą tvirtai perėmė Trento krepšininkai. 27-ąją min. šeimininkai atsiliko 42:53, o nuaidėjus kėlinio sirenai rezultatas jau buvo 52:55. Ketvirtajame ketvirtyje „Dolomiti Energia“ įmetė net 19 taškų be atsako ir 38-ąją min. pirmavo 73:57.

Paskutinėmis minutėmis „Olimpia“ šiek tiek pasispardė, bet tai buvo tik pasmerktųjų agonija.

Rungtynės labai prastai susiklostė abiem lietuviams. Mindaugas Kuzminskas pasižymėjo tik netaikliais metimais, o Artūras Gudaitis ir kitas aukštaūgis Kalebas Tarczewski taip nuvylė trenerį Simone Pianigiani, kad jis į aikštę įleido trečią vidurio puolėją Marco Cusiną, kuris nežaidė nuo antrųjų pusfinalio rungtynių. 

Turkijos lyga. Finalo ketvirtosios rungtynės (iki 4 pergalių). Bursos „Tofaš“ – Stambulo „Fenerbahče“ 77:95 (P.Henrie 21, K.Kadji 18/ L.Datome 25, B.Dixonas ir B.Wanamakeris po 15; serija 1:3). 

Čempiono vardą ginantis „Fenerbahče“ pasiekė įtikinamą pergalę ir trečiadienį savo aikštėje bandys baigti finalo seriją. 

Serbijos lyga. Finalo trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). Belgrado „Crvena Zvezda“ – Belgrado FMP 97:88 (A.Omičius 20, J.Feldeine‘as 17/ R.Džokovičius 22; serija 3:0). 

„Crvena Zvezda“ ketvirtus metus iš eilės tapo Serbijos čempione. Ši komanda prieš kelis menėsius buvo stipriausia ir Serbijos taurės turnyre, bet sezonas jau nebuvo sėkmingas. „Crvena Zvezda“ prarado Adrijos lygos čempionės vardą (finale pralaimėjo Podgoricos „Budučnost“ klubui) ir neapgynė teisės žaisti Eurolygoje. 

Izraelio lyga. Pusfinalis. Holono „Hapoel“ – Jeruzalės „Hapoel“ 80:76. 

Holono komanda įveikė čempiono vardą gynusį Jeruzalės klubą ir po 10 metų pertraukos pateko į finalą. Jame Holono krepšininkai kovos su Tel Avivo „Maccabi“, kuris net 51 kartą tapo šalies čempionu, bet praėjusius tris sezonus suklupo pusfinalyje. 

Holono ekipa Izraelio pirmenybes kol kas laimėjo tik kartą – 2008 metais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.