EUROLYGA 2023

Išleista dar viena „Talentų U15 karta“

Kaune, Sabonio krepšinio centre, įvyko paskutinė šio sezono „Talentų U15 karta“ stovykla. Į paskutinę stovyklą buvo pakviesti po 15 projekte dalyvaujančių vaikinų ir merginų, kurie įrodinėjo esą verti atstovauti Lietuvai, savaitgalį Kaune vyksiančiame tarptautiniame Ramūno Šiškausko vardo turnyre. Praėjusiais metais šiame turnyre triumfavo tiek vaikinų, tiek merginų Lietuvos rinktinės.

 Išleista dar viena krepšinio „Talentų U15 karta“.<br> Fotodiena.lt nuotr.
 Išleista dar viena krepšinio „Talentų U15 karta“.<br> Fotodiena.lt nuotr.
 Ramūno Šiškausko vardo turnyro tvarkaraštis.<br> LKF nuotr.
 Ramūno Šiškausko vardo turnyro tvarkaraštis.<br> LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 13, 2018, 2:33 PM, atnaujinta Jun 13, 2018, 2:44 PM

Paskutinėje stovykloje su merginomis dirbo LKF jaunimo rinktinių vyriausiasis treneris Rolandas Radvila ir LKF moterų krepšinio projektų vadovė Lina Brazdeikytė. Su vaikinais kaip ir visą sezoną dirbo „Sabonio krepšinio centro“ treneris Rolandas Rakutis ir „Sostinės krepšinio mokyklos“ treneris Mindaugas Noreika. Tradiciškai, stovyklos metu, vyko viktorina, o apie krepšinio agentų veiklą pasakojo svečias iš Prancūzijos – krepšinio agentas Gregory Muntzeras.

Vaikinų treneris R.Rakutis baigęs stovyklą žvelgė į netolimą ateitį.

„Talentų U15 karta“ yra unikalus projektas, neturintis analogų Europoje. Tai didžiulė nauda, tiek vaikinams, tiek mums – treneriams. Jaunuoliai dirbo su geriausiais Lietuvos krepšinio treneriais, turinčiais labai didelę patirtį. Tikimės, kad vaikinai šią patirtį ir žinias panaudos U16 Europos krepšinio čempionate.

Mindaugas Noreika džiaugėsi vaikinų atsidavimu darbui.

 „Kai atsisuki atgal ir pasižiūri, tai atrodo ir vargo nebuvo dirbant, tačiau vaikinai tikrai tobulėja, tikrai gavo daug naudos. Visos stovyklos buvo sudėliotos labai gerai, ruošiantis savaitgalį vyksiančiam Ramūno Šiškausko vardo turnyrui. Pirmoje stovykloje dirbome daugiau vienas prieš vieną, po to du prieš du ir taip toliau, kol paskutinėje stovykloje jau dirbome penki prieš penkis. Tad visos stovyklos buvo lyg pasiruošimas Ramūno Šiškausko turnyrui.“

L.Brazdeikytė įvertino su merginomis praleistus šiuos metus. 

„Metai buvo labai įdomūs ir labai intensyvūs. Merginos šiemet pirmą kartą dalyvavo Europos jaunimo krepšinio lygoje (EYBL). Dalyvavimas EYBL buvo su didele rizika, tačiau pasiteisino su kaupu. Šiandien matome rezultatą, turime mergaites, kurios dega noru žaisti, sugeba atlikti sudėtingus dalykus, kurių mes su R.Radvila reikalaujame. Labai tikiuosi, kad šį puikų sezoną vainikuos sėkmingas pasirodymas Ramūno Šiškausko vardo turnyre.“

R.Radvila žvelgė į tolimesnes mergaičių perspektyvas, tačiau džiaugėsi pasiektais rezultatais. 

„Vienareikšmiai džiaugiamės savo mergaitėmis. Šiemet išleidžiame naują „Talentų U15 kartą“ ir įdomu tai, kad mes padarėme naują žingsnį, dalyvavome EYBL čempionate. Pradžia buvo labai sunki, tačiau kai įsivažiavome laimėjome paskutinį turą ir nedaug trūko iki finalų. Pradžioje labai bijojome, kad nepralaimėtume visoms varžovėms po 40 taškų, o taip gavosi kad laimėjome visą turą. Lūkesčius merginos viršijo daugiau negu laukėm. Šioms mergaitėm šiandien buvo paskutinė treniruotė, tačiau liko egzaminas – Ramūno Šiškausko turnyras. Po šio egzamino, kitas bus dar rimtesnis – kitų metų Europos čempionatas. Tikimės iš šių gražių, gerų, darbščių mergaičių užsiauginti vieną kitą ir moterų rinktinei. Tokių mergaičių mes turime, tad tikimės, kad jos pateisins mūsų viltis.“

Viso sezono metu buvo suorganizuotos 5 stovyklos. Projektas, kaip ir praėjusią vasarą, bus pabaigtas tarptautiniu Ramūno Šiškausko vardo turnyru, sulaukusiu daug pagyrimų iš visų turnyre dalyvavusių šalių.

„Talentų U15 karta“ – ilgalaikis projektas. Visi projekto dalyviai gauna sportines aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus ištisus metus.

Jau šį savaitgalį projekto dalyviai įgytas žinias galės pritaikyti praktikoje, nes Kaune vyks tarptautinis Ramūno Šiškausko turnyras.

„Labai tikiuosi, kad vaikinai ir merginos įgauna geros patirties susitikdami su stipriais varžovais, pasitikrindami jėgas tokiame turnyre po pasibaigusio sezono. Tikiuosi, kad šis turnyras taps puikia tradicija“, – sakė projekto „Talentų U15 karta“ ambasadorius ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris R.Šiškauskas.

Merginų rinktinės sudėtis:

NEDA PLIATKUTĖ (Kauno KM „Aisčiai“);

DOMINYKA GERKYTĖ (Klaipėdos V.Knašiaus KM);

GERDA RAULUŠAITYTĖ (Alytaus SRC);

GABRIELĖ SEDEREVIČIŪTĖ (Marijampolės ŽSM); 

AUDRONĖ ZDANEVIČIŪTĖ (Vilniaus KM);

SAMANTA MOTUŽYTĖ (Plungės SRC);

RUSNĖ BŪGAITĖ (Klaipėdos V.Knašiaus KM); 

EVELINA RAZGUTĖ (Plungės SRC);

RUSNĖ AUGUSTINAITĖ (Šiaulių KA);

JUSTĖ JOCYTĖ (Klaipėdos V.Knašiaus KM);

URTĖ ČIŽAUSKAITĖ (Kauno KM „Aisčiai“);

GABRIELĖ GRAUSLYTĖ (Plungės SRC).

Vaikinų rinktinės sudėtis:

LIUTAURAS LELEVIČIUS (Sabonio KC); 

MINTAUTAS MOCKUS (Klaipėdos V. Knašiaus KM); 

TITAS SARGIŪNAS (Sabonio KC); 

GYTIS VALICKAS (Sostinės KM); 

RADVILAS KNEIŽYS (Klaipėdos V. Knašiaus KM);

JUSTAS BARDAUSKAS (Sabonio KC); 

ROKAS JOCIUS (Kauno KM „Aisčiai“); 

EMILIS BUTKUS (Vilniaus KM); 

OLEGAS KOJENECAS (Sabonio KC); 

MATAS MIKĖNAS (Panevėžio KKSC/ R. Sargūno sporto gimnazija); 

TAUTVYDAS BALTRUŠAITIS (Kauno KM „Perkūnas“) ;

LUKAS GUDAVIČIUS (Vilniaus KM).

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.