EUROLYGA 2023

Krepšinio antradienis: V. Kariniausko auksinis dviženklis ir dramatiška atomazga Austrijoje

 

Vaidas Kariniauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Vaidas Kariniauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Runkauskas<br>G.Šiupario nuotr.
M.Runkauskas<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 13, 2018, 12:15 AM, atnaujinta Jun 13, 2018, 12:17 AM

Vaidas Kariniauskas ir Artūras Valeika su Oradios ekipa tapo Rumunijos čempionais, Jokūbas Gintvainis padėjo Manresos klubui iškovoti kelialapį į stipriausiąją Ispanijos lygą, o Povilas Gaidys ir jo komandos draugai iš Gmundeno dramatiškose rungtynėse paleido iš rankų pergalę ir tenkinosi Austrijos lygos sidabru.

Antradienio rezultatai

Rumunijos lyga. Finalo ketvirtosios rungtynės (iki 3 pergalių). Bukarešto „Steaua“ (M.Runkauskas 10, 1/3 dvitaškių, 1/6 tritaškių, 5/5 baudų, 31 min.) – „Oradea“ (V.Kariniauskas 6, 3/9 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 0/2 baudų, 28 min., A.Valeika 2, 1/2 dvitaškių, 0/2 baudų, 22 min.) 89:92 (serija 1:3).

Vaidas Kariniauskas ir Artūras Valeika padėjo Oradios klubui antrą kartą iškovoti Rumunijos čempiono vardą. „Oradea“ į viršūnę grįžo po sezono pertraukos – pirmąjį kartą šis klubas aukso medalius laimėjo 2016 metais.

24 metų V.Kariniauskas Rumunijos čempionu tapo antrą sezoną iš eilės. Pernai jis nugalėjo vilkėdamas Klužo „Banca Transilvania“ aprangą. Buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas ir šį sezoną pradėjo Klužo ekipos gretose, bet sausio mėnesį buvo atleistas, o po kelių dienų sudarė sutartį su „Oradea“, kuriai nuo sezono pradžios atstovavo kitas lietuvis 32 metų A.Valeika.

V.Kariniauskas žymiai sustiprino Oradios komandą ir pelnydavo 12,6 taško bei atlikdavo 3,6 rezultatyvaus perdavimo. A.Valeika įmesdavo 7,4 taško ir atkovodavo 5,2 kamuolio.

Lietuvos krepšininkai Rumunijos lygoje šiais metais buvo apdovanoti visų spalvų medaliais. Antrąją vietą užėmusios „Steaua“ kapitonas buvo Marius Runkauskas, trečiąją vietą užėmusiai „Banca Transilvania“ atstovavo Adomas Drungilas.

Austrijos lyga. Finalo šeštosios rungtynės (iki 4 pergalių). Gmundeno „Swans“ (P.Gaidys 6, 1/2 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 1/2 baudų) – Kapfenbergo „Bulls“ 92:95 (po pratęsimo; serija 2:4).

Gmundeno komanda antradienį paleido pergalę iš rankų ir tenkinosi Austrijos lygos sidabro medaliais. „Swans“ iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus vos 15 sek. pirmavo 5 taškų skirtumu 84:79, bet per paskutines akimirkas „Bulls“ gynėjas Bogicas Vujoševičius spėjo išplėšti pratęsimą. 25 metų serbas įmetė tritaškį, paskui pats perėmė kamuolį ir pataikė du baudos metimus. „Swans“ po šio smūgio neatsigavo ir per papildomas minutes pripažino „Bulls“ krepšininkų pranašumą.

Kapfenbergo klubas Austrijos čempionu tapo šeštąjį kartą. „Bulls“ jau buvo iškovojęs aukso medalius 2001-2004 ir 2017 metais.

Praėjusį dešimtmetį keturiskart čempionu tapęs „Swans“ finale žaidė po šešerių metų pertraukos.

LKL klubuose niekada nežaidęs 27 metų P.Gaidys Austrijoje rungtyniavo ketvirtąjį sezoną, o „Swans“ aprangą vilkėjo antrus metus. 208 cm ūgio vidurio puolėjas šį sezoną pelnydavo 7,5 taško ir atkovodavo 4,8 kamuolio.

Ispanijos antroji lyga. Finalo penktosios rungtynės (iki 3 pergalių). Manresos ICL (J.Gintvainis 6, 1/1 dvitaškio, 1/2 tritaškių, 1/1 baudos, 17 min.) – „Melilla“ 97:67 (serija 3:2).

Manresos komanda laimėjo ilgą finalo seriją ir iškovojo antrąjį kelialapį į ACB lygą. Prie pergalės prisidėjo 23 metų Jokūbas Gintvainis, kuris Ispanijos antrojoje lygoje žaisdavo apie 18 min. ir pelnydavo 5,8 taško. Lietuvis keisdavo pagrindinio penketo gynėjus Lluisą Costą ir daną Gabrielį Lundbergą.

Manresos klubas į ACB lygą grįš po vieno sezono pertraukos. Stipriausioje šalies lygoje Manresos klubas debiutavo lygiai prieš pusšimtį metų – 1968-aisiais. Nuo tada šis klubas penkis kartus buvo iškritęs į antrąją lygą, bet keturis iš tų penkių kartų į pirmąją lygą grįžo jau po metų, o dar sykį – po dvejų metų. Iš viso Ispanijos pirmojoje lygoje Manresos klubas žaidė 44 sezonus, o 1998 metais tapo ACB lygos čempionu.

Pirmąjį kelialapį į ACB lygą iškovojo antrosios lygos reguliariojo sezono nugalėtojas Lugo „Breogan“, kuriame trumpai žaidė Rimantas Daunys. „Breogan“ nereikėjo dalyvauti atkrintamosiose varžybose. Jei Lugo klubas įvykdys struktūros reikalavimus, į ACB lygą grįš po 12 metų pertraukos.

Įdomu, kad Lugo klubas net nelaukdamas galutinio ACB lygos verdikto ir neabejodamas, kad žais tarp stipriausiųjų, paskelbė kito sezono abonementų kainas. Sirgaliai už juos turės sumokėti nuo 135 iki 340 eurų.

Italijos antroji lyga. Finalo antrosios rungtynės (iki 3 pergalių). Triesto „Alma“ – Monferato Kazalės „Novipiu“ 80:69 (serija 2:0).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.