EUROLYGA 2023

Iš Prienų ekipos trauktis mąstantis V. Šeškus: „Ballai mane pribaigė“

Trečiadienio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) valdybos narių sprendimas trenerį Virginijų Šeškų privertė išspausti nelinksmą šypseną – jo aštuonerius metus vedamam Prienų-Birštono „Vytauto“ klubui teks kitą sezoną tenkintis Nacionalinės krepšinio lygos kovomis.

„Vytauto“ treneriui V.Šeškui tenka paklusti L.Ballo reikalavimams žaisti greičiau, tačiau pergalių kol kas tai neatnešė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Vytauto“ treneriui V.Šeškui tenka paklusti L.Ballo reikalavimams žaisti greičiau, tačiau pergalių kol kas tai neatnešė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Šeškui nepavyko ištraukti „Vytauto“ komandos iš paskutinės vietos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Šeškui nepavyko ištraukti „Vytauto“ komandos iš paskutinės vietos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Šeškus: „Jei geriau mokėčiau anglų kalbą, manau, kad ryšys su LaVaru būtų dar stipresnis.“
V.Šeškus: „Jei geriau mokėčiau anglų kalbą, manau, kad ryšys su LaVaru būtų dar stipresnis.“
Prienų-Birštono „Vytauto“ komandos treneris V.Šeškus su amerikiečiais broliais LaMelo ir LiAngelo bendrauja krepšinio kalba, o su jų tėvu LaVaru vienas kitą neretai supranta net be žodžių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Prienų-Birštono „Vytauto“ komandos treneris V.Šeškus su amerikiečiais broliais LaMelo ir LiAngelo bendrauja krepšinio kalba, o su jų tėvu LaVaru vienas kitą neretai supranta net be žodžių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
V.Šeškus <br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
V.Šeškus <br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Juokauti mėgstantis V.Šeškus rado bendrą kalbą su žaidėjų tėvu LaVaru.
Juokauti mėgstantis V.Šeškus rado bendrą kalbą su žaidėjų tėvu LaVaru.
V.Šeškus.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Šeškus.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jun 14, 2018, 2:05 PM, atnaujinta Jun 15, 2018, 9:33 AM

„Naktį miegojau gerai. Atsikėliau puikios nuotaikos. Gal todėl, kad įtampa nukrito. Ir žinau, ką planuoju veikti ateityje“, – kalbėjo šiemet dėl brolių Ballų itin dažnai minėtas prieniškių ekipos treneris.

LKL klubų vadovai Vilniuje balsavimu trečiadienį nutarė, kad kitąmet elitiniame krepšinio turnyre vėl kovos 10 komandų, tad „Vytautas“ privalės žengti į žemesnę lygą.

Iki lemtingos balsavimo dienos V.Šeškus buvo lyg ir ramus: neoficialiai užkulisiuose šnabždėtasi, kad LKL kitą sezoną planuoja rengti 12 komandų turnyrą, tad iš NKL į LKL besiveržianti Šakių „Vyčio“ ekipa, nemenkus norus elite žaisti rodanti „Jonava“ ir „Vytautas“ tilptų į šį formatą be rimtų susistumdymų ar lipimų ant nuospaudų.

Tačiau šeši LKL klubai išstūmė senbuvį iš savo turnyro. Už sprendimą didinti lygos komandų skaičių, lrytas.lt žiniomis, balsavo tik Kauno „Žalgirio“, Panevėžio „Lietkabelio“, Kėdainių „Nevėžio“ ir „Vytauto“ atstovai. „Prieš“ nubalsavo Klaipėdos „Neptūnas“, Vilniaus „Lietuvos rytas“, „Šiauliai“, Alytaus „Dzūkija“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir Utenos „Juventus“.

„Kažkaip viskas vyko ne taip, kaip buvo kalbama, kaip lyg ir buvo sutarta. Žinote, pasirodė tikrieji kai kurių lygos komandų vadovų veidai. Nelabai jie dailūs. (Juokiasi.). Tokia situacija po kurio laiko gali atsitikti ir su jų ekipomis. Jei jie šiandien nepadavė skęstančiajam rankos, vargu ar jiems kas nors paduos ją, kai bus striuka.

Aš baisiai nepykstu ant tų vyrų, bet skandinti klubą yra žema. Visada pasisakiau už LKL vienybę, vienas kito palaikymą, bet šįkart šios idėjos niekam nebuvo įdomios“, – kalbėjo neprarasdamas optimizmo 51 metų V.Šeškus.

Devynerius metus LKL žaidusi „Vytauto“ komanda privalės pagal lygos nuostatus perleisti savo vietą kitame sezone pajėgiausiai NKL komandai: šiemet finalo ketverto kovose pirmąsias dvi vietas užėmė LKL klubų jaunimo ekipos, tad kelialapis į svarbiausią šalies krepšinio turnyrą atiteko NKL reguliariojo sezono trečiosios vietos laimėtojui „Vyčiui“.

– Apmaudu, kai klubas priverstas leistis laipteliu žemyn? – lrytas.lt paklausė aštuonis LKL sezonus Prienų komandai vadovavusio V.Šeškaus.

– Eurolyga didino ir dar planuoja didinti komandų skaičių, maniau, kad ir LKL yra nusistačiusi, kad klubų skaičius tik didėtų.

Bet to neįvyko, nors man visi kalbinti valdybos nariai prisiekinėjo, kad niekas nenori matyti Prienų, išmestų iš LKL. Kai atėjo laikas, viltis tikėti tais žodžiais subliūško. Viltis išblėso.

Iš esmės negaliu pykti, nes yra lygos reglamentas ir pagal jį paskutinę vietą turnyre užėmusi ekipa privalo užleisti vietą NKL klubui. Viskas dėsninga, bet apmaudu.

– Kokia reakcija Prienuose sužinojus, kad klubas kitą sezoną nežais LKL?

– Dar negaliu jos tiksliai įvardyti – dar nesikalbėjome su savivaldybe, meru. Svarbiausia, kaip į viską reaguos verslas, kuris remia Prienų komandą.

Juk ne paslaptis, kad didžioji dalis mūsų verslo rėmėjų yra ne iš Prienų. Mąstysime, žiūrėsime, ką gali klubas siūlyti pasikeitus situacijai.

– Kaip jūs pats vertinate tokią situaciją?

– Negalvoju apie tai. Na, gal sakau netiesą. Galvoju. Ir galvoju apie tai, kad per aštuonerių metų darbą LKL neturėjau atostogų. Manau, atėjo laikas pasiimti vieno sezono atostogas nuo krepšinio.

Noriu pailsėti nuo visko. Reikia vieną sezoną V.Šeškui pabūti nuošalyje ir ne su krepšiniu. Tai tokie mano norai, o kaip bus iš tikrųjų, nežinau.

– Tai „Vytautas“ jau gali ieškotis naujo trenerio?

– Gal... Bet nereikia užbėgti įvykiams už akių. Kaip po kurio laiko susidėlios visas esamas ir būsimas vaizdas, tuomet bus galima tiksliai pasakyti, ar V.Šeškus apskritai atostogauja nuo krepšinio, ar reikės „Vytautui“ padėti ieškoti rėmėjų, pabūti ir vadybininku.

– Ar gali atsitikti taip, kad „Vytautas“ apskritai po vasaros išnyks iš krepšinio žemėlapio?

– Negaliu atsakyti į šį klausimą. Reikia su visomis suinteresuotomis pusėmis pasikalbėti. Reikia nueiti ir į savivaldybę, paklausti vadovų, ar miestui reikalingas krepšinio klubas. Jei pasakys, kad nereikalingas, tuomet ir bus atsakymas į jūsų klausimą. Žinote, kai viskas gerai, visi sveikinasi, per petį tapšnoja, o kai blogai – nusisuka. Žiūrėsime...

– Šį sezoną klubas tapo garsus pasaulyje, nes nuo sausio 4-osios jame žaidė broliai LaMelo ir LiAngelo Ballai, o strategijas kūrė jų tėvas LaVaras Ballas. Kaip manote, ar jų atvykimas nebuvo klaida? Juk leidžiant jiems žaisti, dalyvaujant įvairiuose šou projektuose „Vytautas“ nusirito į paskutinę turnyro lentelės vietą ir iš jos neišsikapstė. Galbūt Ballų giminė yra Prienų ekipos duobkasė?

– Visi pirštais bado, kad tie Ballai man atsirūgo ar atsisuko prieš mane. Supraskite, esmė yra labai paprasta: jei nebūtų Ballų Prienuose, dabar mes gyventume ir egzistuotume taip, kaip dabar bando kapanotis Kėdainių „Nevėžis“. Su skolomis, su problemomis ir nežinia.

Jei Ballai nebūtų atvykę ir taip finansiškai prisidėję prie „Vytauto“ ekipos, jau sezono viduryje mus būtų palikę mažiausiai trys krepšininkai. O dabar mes baigėme sezoną panaikinę beveik visas skolas. Kaip sakoma, sausi išlipome.

Mano svajonė buvo būtent tokia – be skolų pradėti kitą LKL sezoną. Tai būtų labai įspūdinga ir šaunu, bet svajoti nedraudžiama.

Galiu paatvirauti, kad prieš šį sezoną turėjome tik du kelius: eiti va bank ir ieškoti pinigų, kapstytis iš liūno arba žaisti su skolomis ir laukti klubo sprogimo iš vidaus.

Kodėl visi taip tuos Ballus keikia? Jei ne krepšinis, mes su tėvuku LaVaru labai gerai sutarėme. Tik krepšinis buvo mūsų trinties ir mūšio laukas. Per krepšinį, tiesą pasakius, Ballai mane ir pribaigė, primušė. Todėl man reikia atostogų.

– Ar „Vytauto“ komandoje yra žaidėjų, kurie dar turi sutartis kitam sezonui?

– Ne. Beveik visi žaidėjai tapo laisvaisiais agentais. Net jei turėtų sutartis, mes nesame monstrai, tikrai paleistume juos.

– Nėra žaidėjų, nėra aiškios ateities ir nėra LKL lygos. Niūrokai skamba.

– Tai pridėkite, kad nėra ir atostogaujančio V.Šeškaus. Kol kas visko gali atsitikti su klubu – gali jo ir nelikti. O gali ir toliau vykdyti veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.