EUROLYGA 2023

Krepšinio ketvirtadienis. „Maccabi“ susigrąžino titulą, graikų milžinai susikaus dar kartą

Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkai išlygino Graikijos lygos finalo rezultatą ir perkėlė seriją į Atėnų „Panathinaikos“ areną, o Izraelio čempiono vardą susigrąžino Tel Avivo „Maccabi“ klubas.

Tel Avivo krepšininkai iškovojo čempionų titulą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Tel Avivo krepšininkai iškovojo čempionų titulą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-14 23:53

Ketvirtadienio rezultatai

Graikijos lyga. Finalo ketvirtosios rungtynės (iki 3 pergalių). Pirėjo „Olympiakos“ – Atėnų „Panathinaikos“ 92:76 (J.McLeanas 20, B.Robertsas 16, V.Spanoulis 13/ M.Jamesas 20, M.Lojeski 16, ... L.Lekavičius 0, 0/3 dvitaškių, 14 min.; serija 2:2). 
Graikijos čempionai paaiškės per penktąsias rungtynes, kurios sekmadienį vyks Atėnų olimpinėje arenoje. 

Ketvirtadienį Pirėjo Taikos ir draugystės stadione šeimininkai varžovams nesuteikė jokių šansų. „Raudonieji“ pelnė pirmuosius taškus ir nė sykio neleido „žaliesiems“ išsiveržti į priekį. „Olympiakos“ jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą ir panašiu skirtumu pirmavo iki finalo sirenos. 

Izraelio lyga. Finalas. Tel Avivo „Maccabi“ – Holono „Hapoel“ 95:75 (J.Cohenas 18, M.Rollas 15/ T.Holloway 20, G.Rice‘as 14). 
Tel Avivo „Maccabi“ klubas po trijų nuopolio sezonų susigrąžino Izraelio čempiono vardą. Tel Avivo „Yad Eliyahu“ arenoje vykusiame finale „geltonieji“ nuo pirmųjų minučių diktavo sąlygas Holono komandai ir pasiekė triuškinamą pergalę. 

Šis Izraelio čempionatas buvo 64-asis, o „Maccabi“ aukso medalius laimėjo 52-ąjį kartą. Praėjusio amžiaus šeštajame ir septintajame dešimtmečiuose „Maccabi“ viešpatavimą penkis kartus buvo nutraukęs kitas Tel Avivo klubas „Hapoel“, o 1993 metais į viršūnę įkopė Aukštutinės Galilėjos „Hapoel“ klubas. 

Vis dėlto su didžiausia konkurencija „Maccabi“ susidūrė pastaraisiais metais. Per pastaruosius 11 sezonų kitos komandos aukso medalius iškovojo net šešis kartus (Holono „Hapoel“, „Gilboa-Galil“, Haifos „Maccabi“, Rišono „Maccabi“ ir dukart Jeruzalės „Hapoel“), o Tel Avivo „Maccabi“ tris praėjusius sezonus net nepateko į finalą. 

Vis dėlto šią vasarą garsiausiam Izraelio klubui pavyko nutraukti rekordiškai ilgą pergalių badą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.