EUROLYGA 2023

Rusijos krepšinio žvaigždė Juodkalnijoje prašo politinio prieglobsčio

Rusijos teisėsauga ir toliau bando sugauti ir nuteisti buvusios šios šalies krepšinio federacijos vadovus. Prieš kurį laiką buvo nuteista beveik penkeriems metams vadovė Julija Anikejeva. Penktadienį Serbijos televizija RTCG pranešė, kad Juodkalnijoje kovo mėnesį sugautas buvęs Rusijos krepšinio federacijos vykdantysis direktorius Dmitrijus Domani paprašė šios valstybės politinio prieglobsčio.

 Dmitrijus Domani<br> em.crimerussia.com
 Dmitrijus Domani<br> em.crimerussia.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2018, 11:15 AM

Juodkalnija buvusį garsų Rusijos krepšininką ir rinktinės narį D.Domani suėmė pagal Rusijos Interpolo pateiktą orderį.

Tai įvyko kovo 31 dieną miestelyje Herceg-Novy, tačiau Juodkalnijos teisėsauga apie suėmimą pranešė tik balandžio pradžioje.

Kaip teigė šios šalies policijos pareigūnai, Rusijos Interpolas paskelbė D.Domani paiešką, norėdamas, jog jis dalyvautų jam Maskvoje iškeltoje byloje: vyras kaltinamas lėšų grobstymu itin stambiu mastu.

Po to, kai D.Domani buvo suimtas ir nuvežtas į Podgoricos Aukščiausiąjį teismą, teisėjas skyrė ekstradicinį areštą. Tai reiškė, kad buvęs Rusijos krepšinio federacijos valdininkas po visų ieškovų pateiktų įrodymų ir dokumentų turi būti perduotas Rusijos pusei.

„Aš inicijavau politinio prieglobsčio prašymą Juodkalnijoje, nes iš visų Rusijos pateiktų dokumentų aiškiai galima suprasti, kad kalba eina apie falsifikaciją ir politinį žmogaus engimą. Mano ginamasis Prieglobsčio suteikimo komisijai sakė, kad jis nedalyvauja jokiame Rusijos politiniame gyvenime, jį domina tik sportas, tačiau viena labai įtakinga politikų grupė siekia būtinai jam pakenti ir sugadinti gyvenimą“, – dėstė bendrą poziciją D.Domani advokatas Zoranas Piperovičius.

Kaip teigė advokatas, ne tik D.Domani, bet ir jo devyniolikmetis 183 cm ūgio sūnus Aleksejus yra Juodkalnijoje, žaidžia Herceg-Novy miesto krepšinio ekipoje „Promorje“. Taip pat D.Domani, gyvenantis Juodkalnijoje jau dvejus metus, planavo, jog pas jį atvyks ir žmona bei dukra.

D.Domani, dukart pasaulio vicečempionas, Rusijos krepšinio federacijoje rinktinės generalinio vadybininko pareigas ėjo nuo 2013 metų, kartu buvo ir federacijos vykdančiuoju direktoriumi. Tačiau jau 2015 metais jis pasitraukė iš abiejų postų.

Rusijos teisėsauga tikina, kad dirbdamas Krepšinio federacijoje, D.Domani įkūrė kelias fiktyvias kompanijas ir su jomis sudarė sutartis bei pasisavino apie 44 mln. Rusijos rublių (apie 602 tūkst. eurų).

Pats D.Domani pasakojo, kad būnant Rusijoje, teisėsaugos pareigūnai jį spaudė apjuodinti buvusią Rusijos krepšinio federacijos vadovę Juliją Anikejevą. Tai neva buvo naujojoe vadovo Andrejaus Kirilenkos užsakymas.

„Mane tardė 12 valandų, spaudė prisipažinti, kad pinigus vogė J.Anikejeva. Už prisipažinimą žadėjo nutraukti mano baudžiamąją bylą. Geras mano darbas ir nuopelnai nesustabdė naujos federacijos valdžios ir paties jos vadovo Andrejaus Kirilenkos peržengti bendražmogiškas ribas ne tik žiniasklaidoje, bet spaudimui pasitelkti net ir teisėsaugą“, – rašė Rusijos generaliniam prokurorui prieš kelis metus D.Domani, reikalaudamas, jis jis atkreiptų dėmesį į jam fabrikuojamą bylą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.