EUROLYGA 2023

„Jonavos“ krepšinio klubas bando augti – kviečiasi trenerį iš Turkijos

„Jonavos” krepšinio klubas ateinantį sezoną rimtų tikslų sieks su nauju treneriu iš Turkijos. Tai tapo aišku po to, kai jonaviškiai įgijo naują rėmėją. Komandoje turėtų likti ir dalis praėjusiame sezone rungtyniavusių žaidėjų, tarp kurių yra į tesimų procesus dėl vagysčių įklimpęs Dovydas Redikas.

„Jonavos“ žaidėjas Martynas Pacevičius<br> jsk.lt nuotr.
„Jonavos“ žaidėjas Martynas Pacevičius<br> jsk.lt nuotr.
„Jonavos“ ekipos treneris Nerijus Zabarauskas liks štabe ir bus Turkijos stratego asistentu<br> jsk.lt nuotr.
„Jonavos“ ekipos treneris Nerijus Zabarauskas liks štabe ir bus Turkijos stratego asistentu<br> jsk.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-06-19 14:29, atnaujinta 2018-07-11 15:52

Prieš kelias dienas vykusiame LKL valdybos posėdyje buvo nutarta leisti „Jonavos” klubui komerciniu būdu dalyvauti ateinančiame Lietuvos krepšinio lygos čempionate. Tačiau patvirtinus 10 komandų skaičių, „Jonavos” klubo galimybės jau po trijų mėnesių persikelti į LKL lieka miglotos.

Tam, kad klubas dalyvautų šalies elito turnyre, pirmiausiai Nacionalinėje krepšinio lygoje kelialapį į LKL iškovojęs  Šakių „Vytis” turėtų neatitikti lygos nuostatų. Jei vis dėlto taip nutiktų, tik tuomet daugiau galimybių atsirastų Jonavos miesto komandai, tačiau jai reikėtų nežinia iš kur surinkti 400 tūkst. eurų biudžetą, kuris šiuo metu siekia apie tik 100–150 tūkst. eurų.

Klubo prezidento Vaido Vaškevičiaus teigimu, anksčiau ar vėliau klubas žengs į aukščiausią šalies lygą, bet „Jovana" nežada dirbtinai klibinti LKL durų - nori į turnyrą patekti sportiniu principu.

– Kokie šansai, jog ateinantį rudenį matysime „Jonavos” klubą LKL lygoje?

– Jonavoje, NKL finalinio ketverto metu, gavome pasiūlymą iš LKL prezidento Remigijaus Milašiaus komerciniu būdu patekti į lygą. Parašėme prašymą ir tos sumos  - 400 tūkst. eurų biudžetas, kuris buvo parašytas,  mes nesusapnavome. Mums buvo pasiūlyta turėti tokį biudžetą.

Pabandėme sudalyvauti kovoje dėl vietos LKL ir pamatėme, kad tiek nuomonės, tiek ir galimybės skiriasi. Dabar esame dviprasmiškoje situacijoje: galvojame ar mums verta dalyvauti LKL licencijavimo procese.

Tikrai nestovime eilėje prie LKL durų ir esame labiau už patekimą į lygą ne už pinigus, o pagal sportinį principą. Šiemet buvo kalbų apie 12 komandų LKL ir pagalvojome, kodėl gi mums nepabandžius būti viena iš jų. Bet patvirtinus, jog kitą sezoną žais 10 komandų, situacija vėl pasikeitė.

Tikiu, jog anksčiau ar vėliau klubas atvers LKL duris.

– Kitų metų tikslas – NKL nugalėtojų titulas?

– Jei LKL vadovybė įsivaizduoja, jog privalome įrodyti, kad norime ir galime būti tarp geriausių ekipų, tai mes to nedarysime. Geriau mes laimėsime NKL ir tuo klausimą tiesiog uždarysime.

Jei nepavyks mums, vadinasi, laimės kitas klubas ir jau jis turės šansą žengti į aukščiausią lyga. Kitą sezoną ne viena komanda bus tarp favoričių nusiskinti titulą ir kvietimą į LKL.

Jei Prienai vis dėlto žais NKL, tai tikrai bus labai rimtas čempionatas: įsivaizduokite, Prienai norės grįžti į LKL, „Sūduva” ir Mažeikiai taip pat sieks aukščiausių vietų. Mes irgi bandysime iškovoti auksą. Tai bent stumdymasis dėl čempiono titulo.

– Ar yra aišku su kokia sudėtimi sieksite šių tikslų?

– Turime keturis galiojančius kontraktus ir kelis žodinius susitarimus. Komandoje ateinantį sezoną žais Š.Dambrauskas, M.Pacevičius, J.Vazalis ir E.Serkevičius.

Kalbamės dėl grįžimo į klubą su T.Sebežiovu ir deramės dėl naujo kontrakto su A.Montrimavičium.

Dar vienam sezonui turėtų likti ir D.Redikas, su juo turime žodinį susitarimą.

– Ar trenerių štabe matysime pasikeitimų?

– Turėsime naująjį „Jonavos“ strategą iš Turkijos. Tai Muratas Didinas. Sutartis dar nepasirašyta, bet 90 procentų tikimybė, kad jis papildys mūsų komandą.

Pasirašėme sutartį ir su nauju generaliniu rėmėju: tai Turkijos kalnakasybos ir statybos projektų bendrovė „Sintek“. Su šio rėmėjo atėjimu bandysime pritraukti naujų žaidėjų.

– Trenerio Nerijaus Zabarausko neliks komandoje?

– Manau, kad N. Zabarauskas dirbs trenerio asistentu.

– Siekiant varžytis aukščiausiu lygiu, reikia stiprios komandos ir už aikštės ribų. Ar ruošiatės stiprinti komandos organizaciją?

– Nuo Naujų metų prie klubo turi prisijungti Jonavos sporto mokyklos vaikai. Bendradarbiaujame ir su Lietuvos Sporto universitetu, bandome plėsti organizaciją.

Žiūrėsime, ką galime padaryti dėl klubo struktūros, kad galėtume lygiuotis su LKL klubais. Bet faktas, kad kažkokiais būdais reikia eiti LKL link.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.