EUROLYGA 2023

Jonas Kazlauskas: „Rinktinė turėtų darytis Jono Valančiūno komanda“

Prieš porą mėnesių darbus Kinijoje baigęs Jonas Kazlauskas namo sugrįžo pačiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) kovų įkarštyje. „Nors daugelis nesitikėjo, intriga tikrai buvo“, – LKL sezono uždarymo renginyje pripažino buvęs Lietuvos rinktinės treneris.

 J.Kazlasuskas mano, kad rinktinei J.Valančiūnas darysis vis svarbesnis.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 J.Kazlasuskas mano, kad rinktinei J.Valančiūnas darysis vis svarbesnis.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 J.Kazlauskas LKL uždarymo renginyje.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 J.Kazlauskas LKL uždarymo renginyje.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 21, 2018, 9:11 PM

63-ejų specialistas šį sezoną tapo aštuntojo Kauno „Žalgirio“ triumfo LKL paeiliui liudininku – jie finalo serijoje 4:1 įveikė Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipą.

„Viso LKL sezono nemačiau, bet žiūrėjau atkrintamąsias, – lrytas.lt pasakojo J.Kazlauskas. – Manau, labiausiai pavyko finalas, buvo įdomi kova.

Ypač norisi pasveikinti Rimą Kurtinaitį, sugebėjusį įskiepyti komandai kovotojų dvasią. Tai buvo labai gražu“.

Nors oficialių žinių ir nėra, jau aišku, kad kitą sezoną „Lietuvos ryto“ trenerio pareigose R.Kurtinaitį pakeis būtent J.Kazlausko įpėdinis Lietuvos rinktinėje – Dainius Adomaitis.

Ar šis treneris galėtų sostinės ekipą priartinti prie „Žalgirio“?

„Aš galvoju, kad geriau prieš sezoną nekalbėti, o jiems pasiraitojus rankas dirbti“, – spėlioti nenorėjo J.Kazlauskas.

Pabaigęs stebėti LKL sezoną, J.Kazlauskas atidžiai seks ir Lietuvos rinktinės rungtynes artėjančiame pasaulio čempionato atrankos lange.

Lietuviai pirmojo atrankos etapo C grupėje birželio 28 dieną Gdanske žais su Lenkija, o liepos 1 dieną Budapešte su Vengrija.

Šįkart prie ekipos pagaliau prisijungs ankstesniuose languose nerungtyniavę NBA bei Eurolygos žaidėjai. Tarp jų – ir Jonas Valančiūnas bei Domantas Sabonis.

„Be abejo, tokie žaidėjai kaip Domantas ar Jonas sustiprina kiekvieną komandą, labai smarkiai sustiprins ir šią rinktinę.

Aš jau esu minėjęs, kad dabar rinktinė turėtų darytis J.Valančiūno komanda. Atėjo jo kartos laikas, prisijungs ir D.Sabonis. Ateityje rinktinė turėtų būti labai galinga“, – kalbėjo J.Kazlauskas.

Per praėjusius atrankos langus treneris jau galėjo užmesti akį į „ateitį“ – su rinktinės marškinėliais debiutavo tokie talentai kaip Arnoldas Kulboka, Martynas Echodas ir Laurynas Birutis.

Pastarasis „Šiaulių“ puolėjas šio LKL sezono uždaryme pelnė net du apdovanojimus – geriausio jaunojo talento bei naudingiausio reguliaraus sezono žaidėjo.

„Labai gražu žiūrėti, kokią pažangą padarė Laurynas. Jis priėmė teisingą sprendimą žaisti „Šiauliuose“. LKL finaluose gerai atrodė ir M.Echodas.

Džiaugiuosi už šiuos jaunus vyrus, bet, iš kitos pusės, nenoriu kalbėti ditirambų, nes jų dar laukia ilgas ir sunkus kelias. Jei jie ir toliau taip dirbs, bus labai įdomu“, – sakė J.Kazlauskas.

Pozityvią ateitį Lietuvos krepšiniui nupiešęs treneris apie savo paties planus kalbėjo kur kas kukliau.

J.Kazlausko sutartis su Guangdongo „Southern Tigers“ jau pasibaigė, tad neaišku, kur toliau pasuks jo karjera.

„Dabar ilsiuosi“, – paklaustas apie kitą sezoną tiesaus atsakymo išvengė treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.