EUROLYGA 2023

Mindaugas Brazys – apie rinktinės pasirinkimus ir sunkią Jono Mačiulio užduotį

Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerių štabe dirbantis Mindaugas Brazys netrukus turės persijungti į rinktinės režimą. Čia jis kartu su Dainiumi Adomaičiu, Benu Matkevičiumi bei kitais specialistais nacionalinę ekipą pradės rengti kitą savaitę startuosiančiam 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankos langui.

 M.Brazys.<br>G.Šiupario nuotr.
 M.Brazys.<br>G.Šiupario nuotr.
 M.Brazys.<br>G.Šiupario nuotr.
 M.Brazys.<br>G.Šiupario nuotr.
 M.Brazys.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 M.Brazys.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 21, 2018, 4:32 PM

M.Brazys klubų sezoną pabaigė tik praėjusį pirmadienį, kai po penktųjų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynių Kauno „Žalgiriui“ serijoje nusileido 1:4.

Vos porą dienų atsipūtęs 35-erių M.Brazys dabar gilinsis į laukiančias rinktinės kovas.

Lietuviai pasaulio čempionato atrankos pirmojo etapo C grupėje birželio 28 dieną Gdanske žais su Lenkija, o liepos 1 dieną Budapešte – su Vengrija.

„Jei atvirai, pastaruoju metu buvau įnykęs į finalus ir mažai bendravau su D.Adomaičiu. Aišku, dar tie visi gandai dėl trenerio kėdės...

Tai kažkaip atsijungėme vienas nuo kito. Dabar pradėsime bendrauti“, – trečiadienį LKL sezono uždarymo metu pasakojo M.Brazys.

Užsimindamas apie gandus, treneris omenyje turėjo būsimas permainas „Lietuvos ryto“ klube.

Dar nesibaigus šiam sezonui pranešta, kad Rimą Kurtinaitį trenerio kėdėje pakeis būtent D.Adomaitis.

Nors D.Adomaitis ir M.Brazys yra seni pažįstami bei prieš porą metų kartu darbavosi Klaipėdos „Neptūno“ trenerių štabe, kol kas apie ateitį Vilniuje nekalbėjo.

„Nei aš jam skambinau, nei jis man skambino. Matyt, tiek jis norėjo mane palikti ramybėje, tiek aš norėjau susikaupti LKL ir atsiriboti“, – pasakojo M.Brazys.

Pastaruoju metu M.Braziui su rinktinės trenerių štabo nariais daugiausiai teko bendrauti sprendžiant galutinės sudėties klausimą.

Trečiadienį pranešta, kad šiame atrankos lange ekipa versis be Lauryno Biručio ir Mindaugo Girdžiūno.

„Kiek girdėjau, L.Birutis turi truputį sveikatos problemų ir norėjo daugiau padirbėti individualiai. Todėl iš jaunų žaidėjų nusprendėme pasikviesti Martyną Echodą.

O dėl M.Girdžiūno, tai labiau galvojome apie komandos gynybinę pusę. Mindaugas yra puolimo žaidėjas. Tiek Adas Juškevičius, tiek Marius Grigonis, tiek Renaldas Seibutis mums šioje vietoje labiau tinka“, – paaiškino M.Brazys.

Lietuvos rinktinė pirmajame atrankos etape į 2019-ųjų pasaulio čempionatą iškovojo visas keturias pergales.

Nors taip jie užsitikrino vietą ir antrajame etape, daugiau eksperimentuoti ar bandyti naujų žaidėjų neplanuoja.

„Visi taškai persikelia į kitą etapą, todėl mums kiekvienos rungtynės labai svarbios. Antras dalykas tas, kad pasiruošimui neturime daug laiko ir norisi turėti kolektyvą, kuris kartu jau yra žaidęs.

Kaip bebūtų, Europos čempionate labai daug žmonių rungtyniavo kartu, tik gal Domanto Sabonio nebuvo. Vis jau susižaidę, taktikos žinomos“, – sakė M.Brazys.

Praėjusiuose atrankos languose be NBA ir Eurolygos žaidėjų besivertusi rinktinė šįkart ir vėl bus stipriausios sudėties.

Prie jos prisijungs Jonas Valančiūnas, D.Sabonis, Mindaugas Kuzminskas, Artūras Gudaitis, Lukas Lekavičius ir Mantas Kalnietis.

„J.Valančiūnas su šia komanda jau yra žaidęs Europos čempionate, tad jis šiek tiek žino mus, o mes – jį. Susižaidimo problemų nebus.

Dėl Domanto, tai kiek aš žinau iš jaunimo rinktinių, jis yra aukšto krepšinio intelekto žaidėjas ir bėdų įsijungti taip pat nebus“, – teigė M.Brazys.

Rinktinėje po pertraukos taip pat pasirodys ir sezoną Madrido „Real“ pradėjęs, tačiau vėliau dėl menko žaidimo laiko į Krasnodaro „Lokomotiv“ persikėlęs Jonas Mačiulis.

Tiesa, patyręs 33-ejų puolėjas pastaruoju metu demonstruoja ne pačią geriausią formą, o rusų žiniasklaida konstatavo, kad „geriausi jo laikai praeityje“.

„Kai žaidėjas klube rungtyniauja labai simboliškai ir jam atvažiavus reikia greitai įsilieti į kolektyvą, nėra taip paprasta.

Nemanau, kad Jonui ir dabar bus lengva, bet, kita vertus, tai komanda, kuri kartu šį tą jau yra nuveikusi“, – svarstė M.Brazys.

Lietuvos vyrų rinktinės sąrašas mačams su Lenkija ir Vengrija:

Įžaidėjai:

Mantas Kalnietis (Milano „Olimpia“)

Lukas Lekavičius (Atėnų „Panathinaikos“)

Atakuojantys gynėjai:

Marius Grigonis (Berlyno ALBA)

Renaldas Seibutis (Klaipėdos „Neptūnas“)

Adas Juškevičius (Stambulo „Galatasaray“)

Lengvieji krašto puolėjai:

Jonas Mačiulis (Krasnodaro „Lokomotiv“)

Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Sunkieji krašto puolėjai:

Domantas Sabonis („Indiana Pacers“)

Eimantas Bendžius (Santjago de Kompostelos „Obradoiro“)

Mindaugas Kuzminskas (Milano „Olimpia“)

Vidurio puolėjai:

Jonas Valančiūnas („Toronto Raptors“)

Artūras Gudaitis (Milano „Olimpia“)

Martynas Echodas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.