EUROLYGA 2023

JAV krepšininkai krito Meksikoje, kiti Amerikos favoritai laimėjo

Liepos 3 diena (antradienis). 17 valandą Vlniaus Senvagės gimnazijos stadione JAV vyrų krepšinio rinktinė ketvirtadienį patyrė pirmąjį pralaimėjimą pasaulio čempionato atrankos turnyro Amerikos zonos C grupėje. Penktajame ture JAV komandai duobę iškasė Meksikos krepšininkai. 

 G.Ayonas vedė į pergalę Meksiką.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 G.Ayonas vedė į pergalę Meksiką.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2018, 12:50 PM, atnaujinta Jun 29, 2018, 12:52 PM

Meksikos sostinėje Mechike vykusiose rungtynėse, kurias stebėjo 3,5 tūkstančio sirgalių, šeimininkai šventė pergalę 78:70. 

Eurolygos čempionas Gustavo Ayonas ir jo tautiečiai jau rungtynių pradžioje pribloškė varžovus ir pirmojo kėlinio viduryje pirmavo 18:0! Nors JAV rinktinei pavyko atsitiesti, o trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose skirtumas keliskart buvo sumažėjęs iki 2 taškų, Meksikos krepšininkai pergalės iš rankų nepaleido.

„Real“ vidurio puolėjas G.Ayonas nebuvo geriausias Meksikos rinktinės žaidėjas. Jis pelnė 8 taškus ir atkovojo 9 kamuolius. „Trispalvių“ puolimo lyderiai buvo „Fuenlabrada“ gynėjas Francisco Cruzas (24 taškai) ir tėvynėje žaidžiantis Orlando Medezas (20 taškų). 

JAV rinktinė buvo sudaryta iš NBA dukterinėje lygoje „G League“ žaidžiančių krepšininkų. 

Kitose šios grupės rungtynėse Puerto Rikas namie nugalėjo Kubą 84:80. 

Kelialapius į kitą atrankos etapą jau užsitikrino JAV (4 pergalės), Puerto Rikas ir Meksika (po 3). Už borto liks nė karto nelaimėjusi Kuba.

A grupėje pergales iškovojo lyderiai. Argentina namie sutriuškino Panamą 87:62, Urugvajus svečiuose pranoko Paragvajų 58:49. 

Argentinos rinktinėje irgi žaidė vienas šių metų Eurolygos čempionas – Facundo Campazzo pelnė 9 taškus. „Baltų-žydrų“ puolimo priešakyje buvo Patricio Garino (20 taškų) ir nepailstantis Luisas Scola (14). Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas Nicolasas Laprovittola taškų nepelnė. 

Iš šios grupės į kitą etapą pateks Urugvajus, Argentina (po 4) ir Panama (0), o galimybę pakilti iš paskutinės vietos jau prarado Paragvajus (0). 

Vienerios rungtynės įvyko ir D grupėje. Joje Mergelių Salos namie įveikė Bahamas 84:74. Tarp nugalėtojų labiausiai pasižymėjo Europoje ilgai žaidęs Walteris Hodge‘as (22 taškai). 

Šioje grupėje tris pirmąsias vietas užima Dominikonų Respublika (4), Kanada (3) ir Mergelių Salos (2), o lentelės apačioje liks Bahamos (0). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.