EUROLYGA 2023

Tomas Masiulis apie savo ateitį: „Žalgiris” norėjo, kad dėčiau žingsnį pirmyn”

Ateinančio sezono planus dėliojantis Kauno „Žalgiris” turėtų sulaukti pastiprinimo trenerių štabe. Vasaros pradžioje sutartį su „Žalgiriu” pratęsęs treneris Šarūnas Jasikevičius į savo asistentų gretas kviečiasi Tomą Masiulį.

 T.Masiulis turėtų likti Kaune.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 T.Masiulis turėtų likti Kaune.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 R.Jokubaitis.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 R.Jokubaitis.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-07-11 16:30, atnaujinta 2018-07-11 17:30

Iki šiol 42-ejų T.Masiulis dirbo su įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėmis bei „Žalgirio” dubleriu komanda, kuri rungtyniauja Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

Praėjusį sezoną T.Masiulis su „Žalgirio“ jaunimo ekipa pateko į NKL finalo ketvertą, kuriame užėmė antrąją vietą.

Lrytas.lt pakalbino T.Masiulį, kuris atsargiai pripažino, jog turėtų likti „Žalgirio” klubo nariu.

– Kokie kito sezono planai? – paklausėme trenerio.

– Kol kas nėra jokio konkretumo. Planuoju likti „Žalgiryje”, bet sutarties dar neturiu, todėl ko nors komentuoti daugiau nelabai galiu.

– Liksite „Žalgiryje” kaip dublerių komandos treneris, ar kelsitės į pagrindinę komandą?

– Dublerių komandoje tikrai neliksiu. Jei pasirašysiu naują sutartį su „Žalgiriu”, užimsių vietą pagrindinės komandos trenerių štabe.

– Prioritetu nelaikote kitų komandų pasiūlymų užimti vyriausiojo trenerio postą, tenkina ir „Žalgirio” siūlymas dirbti Š.Jasikevičiaus asistentu?

– Svarstau visus pasiūlymus ir variantus, bet kol kas tik kalbų lygmenyje. Daugiausiai bendrauju su „Žalgirio” klubo vadovais.

– Trenerio karjerą pradėjote Sabonio krepšinio centre, vėliau treniravote „Žalgirio” dublerius ir jaunimo rinktines. Ko tikitės iš naujos patirties treniruojant profesionalių komandą?

– Kaip žaidėjai, taip ir treneriai visada nori tobulėti bei judėti į priekį. Reikia eiti toliau ir semtis patirties, to ir tikiuosi. Klubas norėjo, kad dėčiau žingsnį pirmyn ir žiūrėsime, ar galėsiu duoti naudos, ar ne.

– Iš kurių jaunųjų „Žalgirio” talentų tikitės proveržio ateinančiame sezone?

– „Žalgirio” klube visada vyksta jaunų žaidėjų kaita. Panašiai kaip JAV universitetų komandose, pirmiausia daugiau žaidžia vyresni žaidėjai, o vėliau pasireiškia ir jaunesni. Šiemet turėtų neblogai atrodyti Rokas Jokubaitis, Erikas Venskus ar Martynas Arlauskas. Bet kalbu apie dublerių komandą.

Dėl šių žaidėjų žaidimo pagrindinėje komandoje negalėčiau nieko pasakyti, nes dar nesu jos dalis. Bet pavyzdžiai rodo, kad jiems reikia žaisti, o ne sėdėti ant suoliuko.

Klubo vadovybė nuspręs, kurie žaidėjai žais su dviguba licencija, ar bus skolinami kitiems klubams. Bet esmė tokia, kad jiems turi būti suteiktas žaidimo laikas.

– Galima sakyti, kad „Žalgirio” klubui rekomendavote Martiną Gebeną. Kokie šio žaidėjo privalumai ir galima ateitis klube?

– Teko treniruoti M.Gebeną kelias vasaras. Jis buvo mažai kam žinomas, bet matėsi, kad tobulėja ir reikėjo jį stebėti. Žiūrėsime ar klubas jį skolins, ar pasiliks pagrindinėje komandoje.

Manau, kad pasiruošimo etape Martinas bus su pagrindine komanda, o vėliau bus sprendžiamas jo likimas. Bet kol nesu pilnavertis komandos narys, nežinau, kaip iš tikrųjų bus.

Kauno klubas vasaros darbus pradėjo sutartimi su Š.Jasikevičiumi, o vėliau pratęsė sutartį su Edgaru Ulanovu bei pasipildė dviem amerikiečiais Nate'u Woltersu ir Thomu Walkupu.

Komandą papildė ir Lietuvos rinktinės žaidėjas Marius Grigonis bei studentų rinktinėje rungtyniavęs aukštaūgis Martinas Gebenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.