EUROLYGA 2023

V. Šeškus atvirai – apie pykčius, dviveidiškumą ir tikruosius Prienų gelbėtojus

„Nuo pavasario sukosi mintys, kad reikia pailsėti ir padaryti pertrauką. Tik nežinau, ar išsipildys tokie mano norai”, – neslėpdamas šypsenos lrytas.lt prasitarė Prienų krepšinio veidas Virginijus Šeškus.

 V.Šeškaus klubas liks LKL.<br> G.Šiupario nuotr.
 V.Šeškaus klubas liks LKL.<br> G.Šiupario nuotr.
 V.Šeškaus klubas liks LKL.<br> G.Šiupario nuotr.
 V.Šeškaus klubas liks LKL.<br> G.Šiupario nuotr.
 V.Šeškaus klubas liks LKL.<br> G.Šiupario nuotr.
 V.Šeškaus klubas liks LKL.<br> G.Šiupario nuotr.
 V.Šeškus.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 V.Šeškus.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 V.Šeškus.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 V.Šeškus.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 V.Šeškus.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 V.Šeškus.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-07-11 11:31, atnaujinta 2018-07-11 15:48

Miesto komandą gaivinti bandanti Prienų rajono savivaldybė neseniai sutiko skirti solidžią paramą klubui. Surinkę pradinį biudžetą ir išsiuntę reikiamus dokumentus, ekipos vadovai laukia Lietuvos krepšinio lygos (LKL) atsakymo.

Praėjęs sezonas Prienų-Birštono „Vytauto” ekipai buvo prasčiausias klubo istorijoje, mat jis baigėsi vieta turnyro lentelės dugne ir linkėjimais grįžti nugalėjus Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

Ilgametis Prienų komandos treneris V.Šeškus jau planavo vasaros atostogų maršrutus, kai pasirodė pirmieji pranešimai apie buksuojančius Šakių „Vyčio” bandymus belstis į LKL duris. Šakiškiams taip ir nepavyko rasti talpesnės arenos namų rungtynėms.

Tai Prienams nutiesė lygų kelią į LKL. Paklaustas kokias emocijas sukėlė žinia apie „Vyčio” sunkumus, V.Šeškus prisiminė kitą akimirką.

„Mano emocijos buvo didžiausios tada, kai „Vytis” pralaimėjo Kauno „Žalgirio” dublerių komandai NKL pusfinalyje. Aš tikrai labai džiaugiausi, bet tada dar nežinojau, kad trečia NKL komanda turi teisę patekti į LKL”, – kvatodamas prisimena V.Šeškus.

V.Šeškaus teigimu, liepos 5-ąją vykęs klubo valdybos ir rajono savivaldybės posėdis išgelbėjo Prienų krepšinį.

– Kaip praėjo posėdis rajono savivaldybėje?lrytas.lt paklausė V.Šeškaus.

– Viskas sekėsi labai gerai. Džiaugėmės, kad rajono valdžia geranoriškai sutiko padėti komandai. Smagu, kad jie suprato, jog į Prienų krepšinio komandą įdėjome labai daug darbo, pinigų ir sveikatos.

Prarasti komandą galima labai greitai, o nuo nulio grįžti į aukštą lygį sunku. Labai malonu, kad tarybos atstovai tiki ir laiko Prienų komandą viso miesto veidu.

– Ar gavote tokią sumą, kokios prašėte?

– Mes labai norėjome 250 tūkst. eurų sumos, ją ir gavome. Kaip mažai savivaldybei tai yra tikrai dideli pinigai. Bendromis jėgomis bandysime ieškoti papildomų rėmėjų ir padėti vieni kitiems.

Labai smagu, kad savivaldybėje nebuvo nė vieno, kuris griežtai pasakytu „ne“. Visi supranta, kad ši komanda yra viso rajono komanda.

– Bandėte tartis dėl paramos pratęsimo su Birštono savivaldybe?

– Dvejus metus bendradarbiavome su Birštono valdžia, labai norėjome ir toliau tęsti pradėtus darbus. Bet žinote, Birštono savivaldybės teikiama parama buvo labai maža. Prienų rajono savivaldybės parama 7-8 kartus didesnė, o komandos pavadinimą sudarė abiejų miestų vietovardžiai.

Manau, kad padarėme tikrai labai nemažą reklamą Birštono miestui, bet toliau taip būti negali. Laukėme, gal netyčia Birštono savivaldybės nariai supras ir padidins paramą klubui.

Spaudoje kiekvieną dieną mirgėjo Prienų-Birštono „Vytauto” pavadinimas, bet, matyt, tarybos nariai to nelabai vertino.

– Ar ieškosite generalinio rėmėjo?

– Būtinai. Mūsų klubas turbūt yra vienintelis visoje lygoje, kuris gali vadintis rėmėjo pavadinimu. Esame atviri visiems. Aišku nėra labai malonu dažnai keisti komandos pavadinimą, bet kažkaip suktis reikia. Galimas variantas, kad pavadinimą sugalvoti siūlysime ir miesto žmonėms.

– Po LKL posėdžio, kuriame palaikymo sulaukėte vos iš kelių kitų lygos klubų, buvote labai nusivylęs dalimi LKL komandų vadovų. Dar laikote nuoskaudą?

– Tuo metu buvo tokios emocijos. Esmė tokia, kad kelios komandos rodė palaikymą, skambino ir tvirtino, kad būtinai palaikys Prienus ir nori, jog kitą sezoną būtų 12 komandų lygoje. Mes tikrai jų neprašėme ir įkyriai nebandėme įpiršti savo norų, dėmesys buvo iš jų pusės.

Tačiau per balsavimą pamatėme visai kitus tų žmonių veidus. Pats balsavimo rezultatas gal ir nebūtų labai skaudus, jei ne dviveidiškas palaikymas, kurio praktiškai neliko balsavimo metu.

Į akis žiūrėjo ir sakė, kad palaikys, bet nubalsavo priešingai. Kartais geriau nieko nesakyti ir nežadėti, o nubalsuoti taip, kaip nori. Bet praėjo laikas ir visi pykčiai išnyko. Dabar net pats galvoju, kad 12 komandų formatas gal ir nebūtų pats geriausias variantas.

– Po prasto sezono ir LKL posėdžio atrodė, kad Prienų klubui praktiškai nėra šansų likti LKL. Kaip jautėtės pasirodžius žinioms, kad „Vyčiui” nepavyksta rasti LKL reikalavimus atitinkančios salės?

– Mano emocijos buvo didžiausios tada, kai „Vytis” pralaimėjo Kauno „Žalgirio” dublerių komandai NKL pusfinalyje. Aš tikrai labai džiaugiausi, bet tada dar nežinojau, kad trečia NKL komanda turi teisę patekti į LKL.

Po sunkaus sezono ir Ballų šeimynėlės vizito vis dar jaučiau nuovargį. Visi reikalai dėl licencijavimo vyko gana spontaniškai ir tikrai nebuvo tokio vajaus, kad reikia lipti per galvas ir žūtbūt išlikti LKL. Su klubo vadovais pagalvojome, kad kaip bus, taip.

Sezonas išsiurbė visą energiją, todėl didelių emocijų ir plėšymosi nebuvo. Atsiradus šansui, pradėjome mąstyti ir dėliotis pirmus žingsnius. Labai atvirai sakau, kad Prienų rajono savivaldybė išgelbėjo klubą ir krepšinį mieste.

– Ar klubo vadovybėje ir administracijoje liks tas pats branduolys?

– Ne man spręsti, bet aš manau, kad tikrai bus daug pakeitimų. Tiek valdyboje, tiek trenerių štabe. Rajono meras per posėdį sakė, kad komandai reikia pokyčių bei rimčiau žiūrėti į organizacinius reikalus.

Ne paslaptis, kad rytinėse treniruotėse neturėdavome nei gydytojo, nei fizinio pasirengimo trenerio. Manome, kad profesionaliame klube taip būti negali, ir bandysime judėti profesionalumo link.

– Ar sekate naujienas apie Ballų šeimos gyvenimą?

– Nurimus aistroms tapo lengviau. Atsiverčiu, paskaitau, ką apie juos rašo. Manau, kad mes dabar net nekalbėtume apie, tai, kad Prienų klubas liks LKL, jei ne Ballų atvykimas. Jų dėka mes sumažinome skolas. Su savivaldybės pagalba ir be skolų galime lengviau kvėpuoti.

– Tai reiškia, kad artėjantį sezoną viską pradėsite nuo balto lapo?

– Taip, neturime jokių sutarčių su žaidėjais. Įvyks pokyčių ir klubo valdyboje, todėl, galima sakyti, kad pradėsime viską nuo nulio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.