EUROLYGA 2023

Naujos LKL užduotys – atidžiai stebėti Prienus ir bausti krepšinio „neymarus“

Nors kitą sezoną Lietuvos krepšinio lyga (LKL) žada pasitikti nepasikeitusia komandų sudėtimi, dar yra nedidelių klaustukų.

 Prienų klubas liks LKL čempionate.<br> G.Šiupario nuotr.
 Prienų klubas liks LKL čempionate.<br> G.Šiupario nuotr.
 Prienų klubas liks LKL čempionate.<br> G.Šiupario nuotr.
 Prienų klubas liks LKL čempionate.<br> G.Šiupario nuotr.
 R.Milašius (dešinėje) ir R.Brazauskas.<br> G.Šiupario nuotr.
 R.Milašius (dešinėje) ir R.Brazauskas.<br> G.Šiupario nuotr.
 R.Milašius.<br> G.Šiupario nuotr.
 R.Milašius.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-07-17 13:33, atnaujinta 2018-07-17 15:42

Antradienį sostinėje vykusiame LKL valdybos posėdyje patvirtinta, kad čempionate turėtų varžytis tos pačios dešimt komandų, kaip ir pastaruosius penkerius metus.

Šimtu procentų dar nėra aiškus tik Kėdainių „Nevėžio“ likimas – su skolomis besitvarkančiam klubui suteikta 10 dienų įvykdyti paskutinius įsipareigojimus.

Problema – simbolinė

Kaip ir Prienų-Birštono „Vytauto“ komanda, „Nevėžis“ per šią vasarą sprendė daugybę problemų ir nebuvo tikras dėl vietos LKL.

To priežastis – jau seniai besitempiančios skolos.

Tiesa, „Nevėžiui“  jas beveik pavyko panaikinti, nes miesto savivaldybė komandai neseniai papildomai skyrė 150 tūkst. eurų.

„Yra neišspręstų finansinių įsipareigojimų, jie nežymūs, bet licencijos dabar išduoti negalėjome.

Todėl viskas atidėta ir klubas turės išspręsti smulkias problemas“, – sakė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Lygos prezidentas Remigijus Milašius patikslino, jog dėl „Nevėžio“ dalyvavimo LKL beveik neabejoja.

„Šįmet labai griežtai pasielgėme ir principingai sudėliojome prioritetus. Tiesą sakant, didelės problemos Kėdainiai neturi – klubui beliko padaryti juokingai mažus dalykus. Kelių tūkstančių eurų problemą jie tikrai galės išspręsti“, – sakė R.Milašius.

Tiesa, „Nevėžis“ taip pat nėra išsiaiškinęs su vienu buvusiu klubo žaidėju, kurio LKL nenorėjo įvardinti. Tačiau krepšininko bei jo agento pretenzijos, kol nėra teisinio pagrindo, į licencijavimo klausimą neįtrauktos.

Jei Kėdainių ekipai dėl nenumatytų aplinkybių vis dėlto nepavyktų gauti licencijos, LKL tektų perdėlioti kito sezono tvarkaraštį.

„Tvarkaraščio rėmai patvirtinti, galutinis variantas pasirodys rugpjūčio viduryje, – pasakojo LKL varžybų direktorė Rasa Liuimienė. – Jei „Nevėžis“ negautų licencijos, turime sprendimo būdų, tik jų įvardinti kol kas negalime.“

Prienus išgelbėjo konkurentų nesėkmė

Nors LKL licencijavimo procese buvo leidusi dalyvauti dvylikai klubų – dešimčiai senbuvių ir dviem Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ekipoms –  Šakių „Vyčio“ bei „Jonavos“ viltys neišsipildė.

Sunkumų renkant biudžetą turinti „Jonava“ likti NKL nusprendė pati, o „Vyčiui“ duris užtrenkė Kauno rajono savivaldybė.

Ji nepriėmė klubo pasiūlymo tapti dalininke ir leisti įsikurti LKL reikalavimus atitinkančioje Garliavos arenoje.

„Tuo klausimas ir baigėsi, nes „Vytis“ su arena Šakiuose neatitiko kriterijų. Kitos alternatyvos nebuvo“, – sakė R.Brazauskas.

„Vyčio“ nesėkmė į naudą labiausiai išėjo „Vytautui“. Ekipa vasarą siekė bet kokia kaina likti LKL, tad praėjusiame valdybos posėdyje net prašė komandų skaičių didinti iki 12.

Nors pasiūlymui nepritarta, subliūškusi „Vyčio“ istorija tapo išsigelbėjimo šiaudu.

Po džiugių žinių Prienų rajono savivaldybės tarybos nariai nutarė, jog kitų metų biudžete krepšinio klubui „Prienai“ skirs daugiau negu pusę reikalingo biudžeto dalyvauti LKL.

Meras lygai pasirašė garantinį raštą, kad savivaldybė 2018–2019 m. sezone įsipareigoja komandai pervesti 250 000 eurų.

„Prienų klubo finansinė ataskaita nesukėlė jokių abejonių. Biudžetas, kurį jie formuoja, atitinka visus reikalavimus.

Jie turi 60 tūkst. eurų skolelę, bet yra pasirašytos sutartys, numatyta, kaip ją padengti. LKL bandys šį klausimą kontroliuoti, kas mėnesį reikalausime ataskaitos.

Galiu pasakyti, kad LKL klubai atsiskaitė faktiškai su visais. Padėtis tikrai nėra tragiška“, – teigė R.Milašius.

Griežčiau baus už vaidybą

Kitą sezoną, kaip ir šį, LKL bus vykdoma keturių ratų sistema. Kiekviena komanda sužais po 36 rungtynes. 

Lygos trukmė sutrumpės tik atkrintamųjų sąskaita – ketvirtfinalyje ir pusfinalyje komandos žais iki dviejų, o finale iki trijų pergalių.

Pagal naująjį projektą sezonas baigsis vėliausiai gegužės 31 dieną.

Pastarajame LKL posėdyje į taisykles taip pat įtrauktas naujas punktas dėl žaidėjų vaidybos, kurį inicijavo ekipų treneriai.

„Jaučiame, kad krepšinyje, kaip ir ir praūžusiame pasaulio futbolo čempionate, buvo vaidybos problema.

Kitame sezone techninę pražangą už vaidybą gavęs žaidėjas gaus ne 60, o 100 eurų baudą. Už pakartotinį pažeidimą baudos dvigubės“, – paaiškino R.Brazauskas.

„Pas mus irgi yra Neymarų“, – juokdamasis pridūrė R.Milašius.

LKL licencijas gavusios komandos:  Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Rytas“, Klaipėdos „Neptūnas“, Panevėžio „Lietkabelis“, „Šiauliai“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, Utenos „Juventus“, Alytaus „Dzūkija“, Prienų-Birštono „Vytautas“.

LKL valdybos sudėtis: Paulius Motiejūnas (Kauno „Žalgiris“), Darius Gudelis (Vilniaus „Lietuvos rytas“), Sigitas Ambrazevičius (Klaipėdos „Neptūnas“), Alvydas Bieliauskas (Panevėžio „Lietkabelis“), Artūras Nacickas („Šiauliai“), Rimantas Endrijaitis (Pasvalio „Pieno žvaigždės“), Žydrūnas Urbonas (Utenos „Juventus“), Tomas Pačėsas (Alytaus „Dzūkija“), Romanas Seliava (Kėdainių „Nevėžis“), Aurimas Bartuška („Prienai“) ir du LKL vadovai – prezidentas Remigijus Milašius bei generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

LKL atidarymo rungtynės vyks rugsėjo 22 dieną „Žalgirio“ arenoje, kur Kauno „Žalgiris“ žais su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda