EUROLYGA 2023

Ką graikų Eurolygos klubai nuveikė per vasarą?

Iki naujo krepšinio sezono pradžios liko dar du mėnesiai, bet kai kurie pajėgiausi Europos klubai svarbiausius vasaros darbus jau atliko. lrytas.lt pristato, ką iki šiol nuveikė Eurolygos kovoms besirengiantys Graikijos krepšinio lyderiai Atėnų „Panathinaikos“ ir Pirėjo „Olympiakos“, Italijos čempionė Milano „Olimpia“ bei po ilgos pertraukos į stipriausią žemyno turnyrą grįžtanti garsiausia Juodkalnijos komanda Podgoricos „Budučnost“.

A.Džikičius <br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Džikičius <br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Džikičius <br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Džikičius <br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Džikičius <br>Twitter nuotr.
A.Džikičius <br>Twitter nuotr.
A.Džikičius 
A.Džikičius 
A.Džikičius <br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Džikičius <br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Džikičius <br>Twitter nuotr.
A.Džikičius <br>Twitter nuotr.
A.Džikičius <br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Džikičius <br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Džikičius <br>M.Kulbis
A.Džikičius <br>M.Kulbis
A.Džikičius <br>G.Šiuparys
A.Džikičius <br>G.Šiuparys
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jul 25, 2018, 8:43 PM

Atėnų „Panathinaikos“

Ką nuveikė? Praėjusį sezoną beveik visas „Panathinaikos“ žaidimas sukosi apie Niką Kalathį, todėl svarbiausias klubo vasaros darbas buvo pratęsti sutartį su šiuo graikų kilmės amerikiečiu. N.Kalathis truputį pasispyriojo, bet suraitė parašą ant naujos trijų sezonų sutarties, kuri, kaip manoma, verta 6,5 mln. eurų.

Sunkiau buvo tartis su Mike‘u Jamesu bei Chrisu Singletonu. Šiedu amerikiečiai nesutiko su „Panathinaikos“ pasiūlytomis sąlygomis ir išvyko į kitus klubus. Dar keli krepšininkai buvo išleisti, nes jų žaidimo lygis nebetenkino „žaliųjų“ vadovybės.

Kitą sezoną Atėnų komandoje bus daugiau graikiško kraujo. Visi septyni iš „Panathinaikos“ išvykę krepšininkai yra amerikiečiai, o du iš keturių naujokų – graikai. Su „Panathinaikos“ ilgam savo ateitį susiejo penkių sezonų sutartį sudaręs Giorgos Papagiannis (atvyko iš „Portland Trail Blazers“) ir trijų sezonų sutartį pasirašęs Giannis Papapetrou (Pirėjo „Olympiakos“).

Atėnų klubą taip pat sustiprins du vos ne kasmet darbovietę keičiantys krepšinio klajokliai amerikietis Keithas Langfordas (Rišono „Maccabi“) ir gabonietis Stephane‘as Lasme (Kazanės „Uniks“).

Ko trūksta? Žiūrėdamas į žaidėjų sąrašą treneris Xavieras Pascualis gali būti patenkintas antrąja linija, kurioje lieka ir lietuvis Lukas Lekavičius, bet „žaliesiems“ dar žūtbūt reikia galingo aukštaūgio.

Optimalus penketas (šiuo metu). N.Kalathis, N.Pappas, G.Papapetrou, J.Gistas, G.Papagiannis. Treneris X.Pascualis.

Pirėjo „Olympiakos“

Ką nuveikė? „Olympiakos“ praėjusį sezoną neiškovojo nė vieno titulo, o paskutinis pralaimėjimas Graikijos lygos finale padėjo tašką trenerio Giannio Sfairopoulo karjeros „raudonajame“ etape. Pirėjo klubas atsisveikino su pastaraisiais mėnesiais smarkiai kritikuotu strategu ir susitarė su buvusiu Eurolygos čempionu amerikiečiu Davidu Blattu, kuris pavasarį iškovojo Europos taurę su Stambulo „Daruššafaka“ komanda. Kartu su D.Blattu iš Stambulo į Pirėją persikraustė ir trenerio padėjėjas Kęstutis Kemzūra.

Nemažai pagrindinių žaidėjų, tarp jų – šią vasarą sutartis pratęsę Vasilis Spanoulis ir Kostas Papnikolaou, liko Pirėjo komandoje, o vienintelis išties skaudus praradimas – Giannis Papapetrou. 24 metų puolėjas išvyko į didesnį atlyginimą pasiūliusį pagrindinį „raudonųjų“ varžovą Atėnų „Panathinaikos“ klubą.

„Olympiakos“ naujokų sąrašas lyg ir solidus, bet jame nėra nė vienos ryškios žvaigždės. Kartu su senbuviais įgyvendinti D.Blatto sumanymus bandys latvis Janis Timma (atvyko iš Vitorijos „Baskonia“), kiprietis Aleksandras Vezenkovas („Barcelona“), prancūzas Axelis Toupane‘as (Kauno „Žalgiris“), amerikiečiai Nigelas Williamsas-Gossas (Belgrado „Partizan“) ir Zachas LeDay („Gilboa-Galil“).

Ko trūksta? „Olympiakos“ sąraše šiuo metu yra 15 krepšininkų, bet vadovybės manymu, dar vienas aukšto lygio gynėjas, komandai nepakenktų.

Optimalus penketas. V.Spanoulis, V.Mantzaris, K.Papanikolaou, G.Printezis, N.Milutinovas. Treneris D.Blattas.

Milano „Olimpia“

Ką nuveikė? Nors sudėtis buvo stipri ir pernai, „Olimpia“ pasiekė tik vieną tikslą – susigrąžino Italijos čempionės vardą. Tuo tarpu Eurolygoje Milano krepšininkų rezultatai buvo nepatenkinami.

Tarptautinėse rungtynėse patirtos nesėkmės nenubraukė vadovybės pasitikėjimo treneriu Simone Pianigiani. Savo ruožtu treneris pasitiki dauguma krepšininkų, kuriuos į Milaną pakvietė praėjusį sezoną. Tarp liekančių „Olimpia“ komandoje yra ir du lietuviai Artūras Gudaitis bei Mindaugas Kuzminskas.

Šią vasarą ženkliai pasikeitė tik „Olimpia“ gynėjų grandis. „Raudonuosius batelius“ nusiavė Andrew Goudelockas, Jordanas Theodore‘as ir Mantas Kalnietis, o žengti jų pėdomis bandys amerikietis Mike‘as Jamesas (atvyko iš Atėnų „Panathinaikos“), serbas Nemanja Nedovičius (Malagos „Unicaja“) ir Amedeo Della Valle (Emilijos Redžo „Grissin Bon“). Be to, į Lombardijos sostinę kraustysis du amerikiečiai aukštaūgiai Jeffas Brooksas („Unicaja“) ir Christianas Burnsas (Kantu „Pallacanestro“), kurie „Olimpia“ labai pravers dėl turimos Italijos pilietybės.

Ko trūksta? „Olimpia“ svarbiausius vasaros darbus jau atliko, tačiau gali pasikviesti dar porą krepšininkų, kurie sustiprintų atsarginių suolą.

Optimalus penketas. M.Jamesas, N.Nedovičius, M.Kuzminskas, V.Micovas, A.Gudaitis. Treneris S.Pianigiani.

Podgoricos „Budučnost“

Ką nuveikė? Po ilgos pertraukos į žemyno elitą grįžtanti „Budučnost“ bus mažiausią biudžetą turintis Eurolygos klubas. Todėl nenuostabu, kad ir naujųjų Adrijos lygos čempionų sudėtis varžovų neišgąsdins.

Podgoricos komanda į Eurolygą žengs su tuo pačiu treneriu serbu Aleksandaru Džikičiumi ir tuo pačiu branduoliu – „Budučnost“ gretose liko visi svarbiausi Pietų slavų krepšininkai: bosnis Nemanja Gordičius, Nikola Ivanovičius, Filipas Barovičius, broliai Seadas ir Suadas Šehovičiai.

„Budučnost“ tarpsezoniu pakeitė tik visus iš tolimesnių kraštų atvykusius legionierius. Neabejotinai solidžiausias pirkinys – prancūzas Edwinas Jacksonas (atvyko iš „Barcelona“), bet šioje komandoje neturėtų pasimesti ir amerikiečiai Coty Clarke‘as (Saratovo „Avtodor“), Earlas Clarkas (Stambulo „Bešiktaš“) bei Aaronas Craftas („Monaco“).

Ko trūksta? „Budučnost“ ne tik neturtingiausias, bet ir tyliausias Eurolygos klubas, mažai kalbantis apie savo planus. Tiesa, net jei Juodkalnijos vicečempionai įsigys dar vieną ar du krepšininkus, tai jėgų santykio nepakeis.

Optimalus penketas. N.Gordičius, E.Jacksonas, C.Clarke‘as, D.Nikoličius, F.Barovičius. Treneris A.Džikičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.