EUROLYGA 2023

T. Masiulis teigia, kad „Ryto“ ir „Žalgirio“ jaunimo priešpriešos 18-mečių rinktinėje nėra

Apšilusi kojas draugiškose rungtynėse, Lietuvos jaunių (iki 18-os metų) vaikinų krepšinio rinktinė jau laukia didžiausio vasaros iššūkio. Šeštadienį jaunieji Lietuvos krepšininkai startuos Europos čempionate Latvijoje. Prie Kauno „Žalgirio“ trenerių štabų prisijungęs ir jaunimą puikiai pažįstantis Tomas Masiulis tiki šios komandos talentu ir yra įsitikinęs, jog ji turnyre pasieks gerų rezultatų.

Tomas Masiulis mano, kad priešpriešos tarp „Žalgirio“ ir „Ryto“ jaunimo rinktinėje nėra.<br>G.Šiupario nuotr.
Tomas Masiulis mano, kad priešpriešos tarp „Žalgirio“ ir „Ryto“ jaunimo rinktinėje nėra.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2018, 10:49 AM, atnaujinta Jul 28, 2018, 10:50 AM

Dar praėjusį sezoną su „Žalgirio“ jaunimu dirbęs T.Masiulis neabejojo, kad prieš turnyro startą aštuoniolikmečiai jaudinasi, tačiau tvirtino, kad tik karjeras pradėjusiems žaidėjams tai puiki galimybė užsigrūdinti, o tuo pačiu ir suprasti, ką reiškia vilkėti marškinėlius su Lietuvos vardu.

„Tai ir spaudimas, ir atsakomybė, ir garbė. Spaudimas profesionaliame sporte lydės nuolat, turi sugebėti prisitaikyti ir tą įtampą valdyti. Vieniems tai sekasi sunkiau, kitiems lengviau“, – sakė buvęs krepšininkas.

Visgi jis tiki, kad iš talentingiausio šalies jaunimo suburta rinktinė turnyre gali pasiekti gerų rezultatų.

„Ši komanda tikrai gali eiti toli. Ji subalansuota, turi daug talento ir gerų žaidėjų. Visi sutinka, kad ši karta talentinga. Nemažai vaikinų pažįstu, žinau jų charakterius, jie kovotojai ir gali maloniai nustebinti“, – sakė Eurolygos čempionas.

Pasak T.Masiulio, pirmaisiais smuikais turėtų griežti Deividas Sirvydis ir Rokas Jokubaitis. Vienas iš „Ryto“ stovyklos, kitas – „Žalgirio“. Visgi, pasak T.Masiulio, prireiks visos komandos stiprybės.

„Tokiuose čempionatuose retai pasitaiko, kad vienas žaidėjas ištrauktų visą komandą. Nebent jis visa galva geresnis nei kiti, tačiau šiame turnyre daug rungtynių, krūvis didelis. Aišku, lyderiai bus D.Sirvydis ir R.Jokubaitis, bet šioje komandoje yra daug talentingų vaikų. Vieną dieną gali iššauti vienas, kitą dieną – kitas“, – sakė naujasis „Žalgirio“ trenerių štabo narys.

Tiesa, išvengti netekčių Lietuvos aštuoniolikmečių ekipai nepavyko. Dėl kojos traumos neatvyko su „Rytu“ ateitį susiejęs 16-metis Marekas Blaževičius. Komandai nepadės ir šiemet Eurolygoje su „Žalgirio“ marškinėliais debiutavęs Martynas Arlauskas. Jis taip pat nespėjo atsigauti po traumos.

Pirmoji lietuvių varžovė – Serbijos ekipa. D grupėje jaunieji krepšininkai dar susitiks su britais ir juodkalniečiais. Nors dažnai sakoma, kad Balkanų krepšininkai bręsta greičiau nei lietuviai, pasak T.Masiulio, lietuviai dažnai laimi dėl geresnės technikos, komandinio žaidimo. bijoti nereikia.

Jaunimo rinktines treniravęs T.Masiulis sakė, kad patirtis rodo, jog svarbu gerą formą įgauti būtent aštuntfinalyje.

„Dvidešimtmečių rinktinė šiemet Europos čempionato grupėje užėmė pirmąją vietą, aštuntfinalį gavo ispanus ir pralaimėjo“, – prisiminė buvęs krepšininkas.

Šioje aštuoniolikmečių rinktinėje nemažai nuolat konkuruojančių „Rytos“ ir „Žalgirio“ ekipų atstovų, tačiau T.Masiulis netiki, kad tai gali kaip nors kliudyti komandos mikroklimatui.

„Jie yra draugai. Aišku, kai žaidžia nacionaliniuose čempionatuose, gal yra kažkokia konkurencija, bet čia žaidžia už Lietuvą, vardan vieno tikslo. Tikrai nebus taip, kad bėga kas nors į greitą puolimą ir galvoja, kad duos kamuolį žalgiriečiui, o „Ryto“ auklėtiniui neduos arba atvirkščiai. Visi supranta, kad jeigu komanda laimės, visi bus matomi, o nuo to tik geriau“, – tvirtino T.Masiulis.

Jaunieji Lietuvos krepšininkai Liepojoje sužais tris mačus per keturias dienas. Kitą dieną po grupės varžybų prasidės pirmasis atkrintamųjų etapas, o stipriausi jaunieji Europos krepšininkai paaiškės rugpjūčio 4-ąją dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: Irano ataka – kaip atsakys Izraelis?