EUROLYGA 2023

Iš galvosūkį sprendžiančio „Raptors“ trenerio – signalas Jonui Valančiūnui

Prie „Toronto Raptors“ vairo stojęs Nick'as Nurse'as šią vasarą sprendžia sudėtingą užduotį – jis ateinančiam sezonui turi sudėlioti starto penketą. Kol kas panašu, kad joje gali atsirasti vietos ir Jonui Valančiūnui.

 N.Nurse'as ir J.Valančiūnas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 N.Nurse'as ir J.Valančiūnas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 N.Nurse'as.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 N.Nurse'as.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 30, 2018, 11:04 AM

Toronto ekipa savo sudėtyje turi penkis žaidėjus, praėjusį sezoną starto penkete pradėjusius bent 60 rungtynių. O į šį skaičių net neįeina ką tik komandą papildžiusi superžvaigždė Kawhi Leonardas.

Jis per visą savo karjerą iš 343 mačų vos du praėjo ne starto sudėtyje.

„Turime šešis starto penketo žaidėjus, – TSN sakė N.Nurse'as – Šeši vyrukai yra įpratę žaisti nuo pradžių. Be to, turime dar tris krepšininkus, kurie galėtų pretenduoti į starto sudėtį, gal net daugiau.

Šis galvos skausmas N.Nurse'ui yra visai malonus – dar praėjusį sezoną „Raptors“ buvo viena ilgiausią suoliuką turinčių komandų NBA, o per vasarą pasidarė tik dar stipresnė.

Pirmąjį sezoną NBA vyriausiuoju treneriu dirbsiančiam N.Nurse'ui teks nuspręsti, kaip laviruoti šioje situacijoje.

„Jau kalbėjausi su keliais žaidėjais. Norėčiau, kad į viską žvelgtume šiek tiek plačiau, o ne sakytume: „Esu starto penketo žaidėjas ir nebūsiu laimingas, jei kilsiu nuo suolelio“.

Jei visi taip galvosime, komandoje neabejotinai bus nelaimingų žmonių“, – kalbėjo treneris.

Šiuo metu atrodo, kad dėl vietos starto sudėtyje yra tikros tik dvi komandos žvaigždės – K.Leonardas ir Kyle'as Lowry.

Likę keturi dėl vietos penkete kovojantys žaidėjai – Serge'as Ibaka, J.Valančiūnas, OG Anunoby ir Danny Greenas. OG Anunoby ir D.Greenas yra jauniausi, tad būtų logiška iškart atmesti bent vieną jų.

Kita vertus, D.Greenas neturėtų trukti, kol sužavės N.Nurse'ą, turint omenyje jo gerą pataikymą iš toli bei solidžią gynybą.

Kalbant apie J.Valančiūną, prieš metus atrodė, kad jam tiesiog lemta būti atsarginiu žaidėju. Jis buvo tradicinis vidurio puolėjas komandoje, kuri nori žaisti greičiau ir išplėsti savo žaidimą.

Tačiau per pastarąjį sezoną jis patobulino ne vieną savo žaidimo aspektą ir galėtų pritapti naujojoje „Raptors“ sistemoje.

Be to, JV turi artimą ryšį su N.Nurse'u, kuris dar dirbdamas asistentu treniruotėse su krepšininku praleido daug laiko.

„Aš vis dar esu JV pusėje. Manau, jis pastaraisiais metais padarė didžiausią žingsnį į priekį. Nesu tikras, ar jo statistika buvo ženkliai geresnė nei anksčiau. Tikriausiai nebuvo, bet jis žymiai geriau atrodė aikštėje.

Jis pats jautėsi geriau, žaidė geriau. Jis žaidė krepšinį, o ne vien bėgiojo iš puolimo ir gynybą, negaudavo kamuolio po krepšiu ir bėgiodavo toliau.

Jonas judėjo po aikštę, įkiritinėjo, priimdavo kamuolį. Jis labiau priminė tikrą krepšininką“, – kalbėjo N.Nurse'as.

Tokie žodžiai leidžia spekuliuoti, kad nuo suolelio kils būtent S.Ibaka. Jis starto penkete iki šiol pradėjo net 551 reguliariojo sezono rungtynes paeiliui.

„Gal vieną kartą S.Ibaka pateks į starto penketą, o JV nepradės rungtynių nuo pradžių. Gal kada nors OG žais ketvirtojo numerio poziicijoje“, – svarstė N.Nurse'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.