EUROLYGA 2023

A. Sabonio žaidimo sužavėtas D. Wade'as: „Jis galėtų žaisti ir šiuolaikinėje NBA“

„Miami Heat“ komandoje sezoną pabaigęs 36-erių veteranas Dwyane‘as Wade‘as vis dar nėra užtikrintas dėl ateities. Gynėjas dar nežino, ar tęs karjerą. 

 D.Wade'as prsiminė A.Sabonį.<br> Lrytas.lt montažas
 D.Wade'as prsiminė A.Sabonį.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2018, 10:56 AM, atnaujinta Aug 2, 2018, 11:48 AM

Susidomėjimo iš komandų žaidėju netrūksta. Jis netgi sulaukė solidaus pasiūlymo iš vieno Kinijos klubo, tačiau spręsti neskuba.

Dabar D.Wade'as užsiima kiek kitokia veikla. Jis pasinėręs į darbą su jaunimu ir kitą savaitę jaunuolius krepšinio paslapčių mokys  „Jr. NBA“ stovykloje, kurioje bus po 16 pajėgiausių keturiolikmečių berniukų ir mergaičių komandų iš viso pasaulio. 

Galvodamas apie jaunimą, D.Wade'as kiek netikėtai prisiminė ir pėdsaką už Atlanto palikusį legendinį Lietuvos krepšininką Arvydą Sabonį. Anot jo, A.Sabonis buvo toks žaidėjas, kuriam būtų nesunku prisitaikyti ir prie dabartinio NBA krepšinio.

„Daug žaidėjų iš Europos sukelia pokyčių NBA. Mūsų krepšinis keičiasi, bet jau senais laikais buvo žaidėjų, kurie žaidė lyg dabartinio stiliaus krepšininkai. Pažvelkite į aukštaūgius kaip Vlade Divacas ar Arvydas Sabonis –  jie galėtų žaisti ir šiuolaikinėje NBA. 

Jie pradėjo tą bangą, ant kurios NBA lyga yra dabar, todėl talento lygis tikrai yra labai aukštas“, – teigė D.Wade‘as. 

Šiuolaikiniame krepšinyje išties vis labiau vertinamas universalumas. Būtent tai ir primena A.Sabonį. Dabar itin vertinami aukštaūgiai, kurie gali pataikyti iš toli ir gerai dalyti perdavimus. Legendinis lietuvis būtent tuo ir pasižymėdavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.