EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinyje – naujas klubas: iniciatyvos ėmėsi Renaldas Seibutis

Naujai karjeros stotelei – žaidimui Saragosos „Tecnyconta“ klube besiruošiantis Renaldas Seibutis imasi dar venos įdomios veiklos. 

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, treniruotė, Lenkija, Gdanskas, Ergo arena, Renaldas Seibutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, treniruotė, Lenkija, Gdanskas, Ergo arena, Renaldas Seibutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2018, 4:14 PM, atnaujinta Aug 2, 2018, 4:31 PM

Jis kartu su keliais bendraminčiais iš vaikystės laikų nusprendė gaivinti Palangos krepšinį ir įkūrė naują klubą, kuris ateinantį sezoną turėtų startuoti Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). 

Naująją komandą treniruos metus be darbo buvęs 36-erių Marius Kiltinavičius du sezonus iš eilės atvedęs į NKL čempionų sostą Marijampolės klubą, o praėjusių metų vasarą vadovavęs dvidešimtmečių vaikinų rinktinei.

„Susitikome su Renaldu ir dviem jo draugais, pašnekėjome apie klubo viziją, steigimą ir labai smagiai radome bendrą kalbą. Man vizija ir nuotaika su kuria kuriamas klubas patiko.

Tikslai ir supratimas, kaip tai būtų daroma buvo labai artimi. Kai Renaldas viską papasakojo, buvo aišku ir suprantama“, – apie įsteigtą klubą bei pasiūlymą jį treniruoti lrytas.lt pasakojo strategas.

Palangos miesto klubas NKL žaidė ir praėjusį sezoną, tačiau turėjo finansinių problemų,  per visą sezoną pakeitė daugybę žaidėjų, o komandos rėmėja – miesto savivaldybė buvo nepatenkinta situacija. 

Panašu, kad savivaldybės parama dabar turėtų sukristi į naujai įkurtą klubą.

„Manęs nenustebino, kad klubą kuria žaidėjas. Tai yra visiškai normali praktika, kai prie komandos krepšininkas prisideda ne tik žaisdamas. Ar tai atletas daro baigęs karjerą ar dar ne – skirtumo nėra. Labai gerai, kad tai daro žmogus puikiai suprantantis krepšinį“, – R.Seibučio iniciatyva džiaugėsi ir jį gyrė M.Kiltinavičius. 

Naujasis Palangos klubas į NKL priimtas komerciniu būdu. Tiesa, jame dar nėra žaidėjų, kurių paieškomis, anot M.Kiltinavičiaus, užsiims visi klubo atstovai.

„Žaidėjų dar neturime. Kai viskas susidėlios, bus aiškiau. Kalbėjome, kad žaidėjų pasirinkimas būtų bendras darbas. Juo labiau, kad tiek mano, tiek Renaldo vizija sutampa. 

Dabar turime bandyti argumentuoti, kodėl krepšininkai pas mus turi ateiti, ką mes jiems galime pasiūlyti, ką aš galiu kaip treneris pasiūlyti, kokias jie turės sąlygas ir panašiai“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.