EUROLYGA 2023

Penkios NBA žvaigždės, kurios šiame sezone iš klubų gaus centus

NBA algų kepurės pastaruoju metu auga taip staigiai, kad jau šiai dienai nieko negali nustebinti 200 mln. JAV dolerių kontraktu. Taip atrodo, kad didžioji dalis klubų savininkų pinigus dalina į kairę ir dešinę ir jų neskaičiuoja. Bet anaiptol.

AFP/Scanpix
AFP/Scanpix
Carmelo Anthony<br>AP nuotr.
Carmelo Anthony<br>AP nuotr.
D.Howardas<br>AP
D.Howardas<br>AP
D.Cousinsas žais NBA čempionų komandoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Cousinsas žais NBA čempionų komandoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
I.Thomasas<br>AFP/Scanpix
I.Thomasas<br>AFP/Scanpix
 B.Lopezas<br> Scanpix.com nuotr.
 B.Lopezas<br> Scanpix.com nuotr.
 D.Howardas<br> Scanpix.com nuotr.
 D.Howardas<br> Scanpix.com nuotr.
 C.Anthony<br> Scanpix.com nuotr.
 C.Anthony<br> Scanpix.com nuotr.
 D.Cousinsas<br> Scanpix.com nuotr.
 D.Cousinsas<br> Scanpix.com nuotr.
 I.Thomasas<br> Scanpix.com nuotr.
 I.Thomasas<br> Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Aug 2, 2018, 11:00 AM

Portalas sport24 pateikė penkių NBA garsių krepšininkų pavardes, kurie sudarė ne įspūdingai solidžias sutartis, o visiškai niekinius kontraktus, kurie neatspindi žaidėjų meistriškumo ir jų vertės.

34 metų Carmelo Anthony

Statistika praėjusiame sezone: vidutiniškai po 16,2 taško per rungtynes, 1,3 rezult. perdavimo, 0,6 perimto kam., 0,6 bloko, 40,4 proc. pataikymo iš žaidimo, 35,7 proc. tritaškių, 76,7 proc. baudų.

Uždarbis praėjusiame sezone: 26,2 mln. JAV dolerių („Oklahoma City Thunder“).

Uždarbis ateinančiame sezone: 2,4 mln. JAV dolerių („Houston Rockets“) ir 150 tūkst. premijinių.

C.Anthony yra vienintelis iš žaidėjų, kuris nuo 1981-1982 metų sezono sužaidė daugiau kaip tūkstantį mačų ir visus juos pradėdavo startiniame penkete.

Vienas labiausiai egoistiškiausių NBA žaidėjų, kuris savo asmeninę statistiką buvo iškėlęs aukščiau komandos, dabar pasirašė tokį kuklų kontraktą? Ar taip gali būti?

Iš tiesų dėl C.Anthony kapitalo visi besirūpinantys gerbėjai gali būti ramūs. Mat jis ateinančiame sezone užsidirbs ne tik veterano algą – 2,4 mln. dolerių, o net 30,3 mln. dolerių. C.Anthony turėjo garantuotą sutartį kitam sezonui, per kurį jis privalėjo uždirbti 27,9 mln. JAV dolerių. Tačiau po mainų, kai „Oklahoma City Thunder“ atidavė jį „Atlanta Hawks“, pastarieji nutarė, kad jis nereikalingas komandai ir išpirko sutartį.

Kai tik C.Anthony gavo į savo sąskaitą 27,9 mln. dolerių, jis suskubo sudaryti sutartį su ekipa, kuri gali kitą sezoną laimėti NBA aukso žiedus. Tad „Rockets“ įsigijo pusvelčiui garsenybę, o C.Anthony turi šansą laimėti pirmąjį savo NBA nugalėtojo titulą.

32-ejų Dwightas Howardas

Statistika praėjusiame sezone: vidutiniškai po 16,6 taško per rungtynes, 1,3 rezult. perdavimo, 0,6 perimto kam., 1,6 bloko, 55,5 proc. pataikymo iš žaidimo, 57,4 proc. baudų.

Uždarbis praėjusiame sezone: 23,5 mln. JAV dolerių („Charlotte Hornets“).

Uždarbis ateinančiame sezone: 5,3 mln. JAV dolerių („Washington Wizards“) ir 330 tūkst. premijinių.

2011 metų kovo mėnesį D.Howardas pareiškė, kad nori užbaigti savo karjerą tuomet atstovaudamas „Orlando Magic“ ekipai. 2016 metais, žaisdamas „Atlanta Hawks“, D.Howardasir vėl pareiškė, kad baigia karjerą.

2017 metais po sutarties su „Hornets“ jis pranešė, kad tai paskutinysis jo sezonas, o po sutarties su „Wizards“ viešai patikino, kad tai paskutinis jo sezonas NBA.

Kaip ir istorijoje su C.Anthony, D.Howardo sutartį išsipirko „Brooklyn Nets“ ekipa ir jis tapo laisvuoju agentu. Bendra suma, kurią jis gaus per ateinantį sezoną, bus 28,8 mln. dolerių.

27-erių DeMarcusas Cousinsas

Statistika praėjusiame sezone: vidutiniškai po 25,2 taško per rungtynes, 12,9 atk. kam., 5,4 rezult. perdavimo, 1,6 perimto kam., 1,6 bloko, 47 proc. pataikymo iš žaidimo, 35,4 proc. tritašk., 74,6 proc. baudų.

Uždarbis praėjusiame sezone: 18 mln. JAV dolerių („New Orleans Pelicans“).

Uždarbis ateinančiame sezone: 5,3 mln. JAV dolerių („Golden State Warriors“) ir 333 tūkst. premijinių.

2018 metų kompiuteriniame žaidime NBA 2K19 D.Cousinso reitingas yra 90, tad „Warriors“ starto penketo vidurkis pirmą kartą istorijoje bus 87.

Geriausias NBA vidurio puolėjas, praėjusio sezono viduryje rodęs nerealią statistiką, neturėjo pakliūti į NBA čempionų komandą. Susidomėjimas žaidėju buvo toks didelis, kad NBA čempionai tikrai tuomet negalėtų sau leisti prabangos įpirkti pasakiškus pinigus kainavusį krepšininką.

Bet achilo trauma viską apvertė aukštyn kojomis. D.Cousinso agento telefonas po sezono tylėjo, o laikas tiksėjo – ir ne krepšininko naudai. Pirmasis tą tylą nutraukė „Warriors“ klubo operacijų vadovas Bobas Myersas. Kalifornijos komanda pasiūlė žaidėjui vos 5 mln. JAV dolerių, tačiau pasižadėjo neforsuoti D.Cousinso sugrįžimo į aikštę, duodant laiko pilnavertei reabilitacijai.

Kitą vertus tai buvo geriausias pasiūlymas žaidėjui, kuris per aštuonerius metus NBA nė karto nėra žaidęs atkrtintamuosiuose mačuose.

29-erių Isaiah Thomasas

Statistika praėjusiame sezone: vidutiniškai po 15,2 taško per rungtynes, 2,1 atk. kam., 4,8 rezult. Perdavimo, 0,5 perimto kam., 0,1 bloko, 37,3 proc. pataikymo iš žaidimo, 29,3 proc. tritašk., 89,3 proc. baudų.

Uždarbis praėjusiame sezone: 6,2 mln. JAV dolerių („Cleveland Cavaliers“/“Los Angeles Lakers“).

Uždarbis ateinančiame sezone: 2 mln. JAV dolerių („Denver Nuggets“) ir 130 tūkst. premijinių.

Per septynerius NBA lygoje praleistus metus I.Thomasas užsidirbo vos 29 mln. JAV dolerių, nors dukart vyko į „Visų žvaigždžių“ mačą, o vieną sezoną vidutiniškai rinko po 29 taškus per rungtynes.

Prieš dvejus metus, būdamas „Boston Celtics“ lyderiu, I.Thomasas davė neįtikėtinai sužvaigždėjusį interviu, kuriame teigė, kad klubas, kuris norėtų jam pasiūlyti kontraktą, privalės paruošti sunkvežimį pinigų.

Neaiškus praėjęs I.Thomaso sezonas, kurį jis pradėjo „Cavaliers“ ir užbaigė „Lakers“, tik patvirtino, kad iki žvaigždės jam yra toloka. Šansą ir vėl apie save kalbėti suteikė Denverio ekipa, kuri pasiūlė vos 2 mln. dolerių. „Nuggets“ ekipa niekuo nerizikuoja, o įžaidėjui tai gali būti paskutinysis šansas įrodyti savo vertę ir galiausiai gauti savo svajonių kontraktą.

30-metis Brookas Lopezas

Statistika praėjusiame sezone: vidutiniškai po 13 taškų per rungtynes, 4 atk. kam., 1,7 rezult. perdavimo, 0,4 perimto kam., 1,3 bloko, 46,5 proc. pataikymo iš žaidimo, 34,5 proc. tritašk., 70,3 proc. baudų.

Uždarbis praėjusiame sezone: 22,6 mln. JAV dolerių (“Los Angeles Lakers“).

Uždarbis ateinančiame sezone: 3,4 mln. JAV dolerių („Milvaukee Bucks“) ir 210 tūkst. premijinių.

Brookas naujame sezone gaus keturis kartus mažiau pinigų nei jo brolis Robinas.

B.Lopezas tapo dar viena „Lakers“ auka: per sezoną jo rezultatyvumas krito taip pat, kaip ir jo kontrakto suma. Krepšininkas sugrįžta į Rytų konferenciją, kur padedant Milvokio ekipai bandys susigrąžinti sau gerą vardą. Viskonsino valstijos ekipa praėjusiame sezone itin kentėjo dėl gero taškų rinkėjo po krepšiu stoka, tad klubas itin tikisi B.Lopezo pagalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.