EUROLYGA 2023

„Lietkabelio“ priekinę liniją sustiprino atletiškas amerikietis

Panevėžio „Lietkabelio“ klubas baigia formuoti vidurio puolėjų grandį. Panevėžiečiai pasirašė vienerių metų sutartį su Michaelu Morrisonu. 28-erių metų 206 cm ūgio centras atvyksta iš Vokietijos, kur net ketverius metus gynė Frankfurto „Skyliners“ garbę.

Michaelas Morrisonas sustiprino „Lietkabelio“ priekinę grandį.<br> kklietkabelio.lt nuotr.
Michaelas Morrisonas sustiprino „Lietkabelio“ priekinę grandį.<br> kklietkabelio.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2018, 2:17 PM, atnaujinta Aug 11, 2018, 3:46 PM

„Šalia Mindaugo Kupšo norėjome mobilaus vidurio puolėjo. M.Morrisonas turi labai teigiamą savybę, jog savo veiksmais gali užvesti komandos draugus – tai būna dėjimas ar blokas, po kurio kiti užsidega. Michaelas įneša daug tos pozityvios energijos. Amerikietis labai tvirtas, todėl gynyboje pralaužti jį itin sudėtinga. Kaip tik tokio centro ieškojome ir M.Morrisonas mums labai tiko“, – sakė vyriausiasis treneris Gintaras Kadžiulis.

Apie M.Morrisoną itin teigiamai atsiliepė „Skyliners“ klubas, kuriame žaidėjas buvo itin vertinamas ir mylimas, ypatingai aistruolių. Su Frankfurto ekipa legionierius 2016 metais tapo FIBA Europos taurės čempionu.

2016–2017 metų sezone išbandė jėgas ir FIBA Čempionų lygoje, kur ateinančiame sezone varžysis ir „Lietkabelis“. Tuomet amerikietis per 23 minutes fiksavo po 9,9 taško ir po 5,9 atkovoto kamuolio vidurkius.

Geriausią mačą aukštaūgis sužaidė prieš Izmiro „Pinar Karsiyaka“ komandą, kai praėjusių metų vasarį pelnė 35 taškus, sugriebė 7 kamuolius ir surinko net +40 naudingumo balų.

Praėjusiame sezone Vokietijos pirmenybėse M.Morrisonas aikštelėje praleisdavo po 22 minutes, įmesdavo po 8,6 taško, sugriebdavo po 4,6 kamuolio ir atlikdavo po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

„Lietkabelis“ baigia derybas su atakuojančio gynėjo pozicijoje žaisiančiu krepšininku. Likusias dvi vietas sudėtyje turėtų užimti talentingi Lietuvos krepšininkai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.