EUROLYGA 2023

Skandalai purto LaVaro Ballo įkurtą lygą – žaidėjai negauna žadėtų pinigų

Pasibaigus LaVaro Ballo įkurtos JBA lygos kovoms bręsta dar vienas skandalas.

L.Ballo įkurtą lygą krečia skandalas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
L.Ballo įkurtą lygą krečia skandalas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2018, 12:11 PM, atnaujinta Aug 17, 2018, 1:21 PM

Vienas iš lygos komandose rungtyniavusių krepšininkų Brandonas Philipsas pareiškė, kad jam nėra sumokėti vis žadėti pinigai.

B.Philipsas kalbėdamas su „Cycle“ žurnalistu patikino, kad nėra gavęs beveik trečdalio prižadėtos sumos. Krepšininkas atviravo, kad žadėtų pinigų neatgavo ne jis vienas.

Tiek L.Ballas, tiek jo verslo partneris ir „Big Baller Brand“ direktorius Alanas atsiribojo tylos siena.

 

Dar birželio mėnesį JBA lyga paskelbė, kad lygos krepšininkai gaus po 3000 JAV dolerių per mėnesį.

Maža to, jaunuoliams buvo prižadėta, kad jei jie neįsitvirtins vyrų krepšinyje, galės dirbti „Big Baller Brand“ įmonėje.

Pats B.Philipsas buvo atleistas iš „Los Angeles Ballers“ komandos po ketverių rungtynių. Pastaroji ekipa triumfavo ekspertų išpeiktos lygos finale, kuomet 132:121 nugalėjo „Seattle Ballers“ komandą.

Šioje komandoje žaidžia ir LiAngelo bei LaMelo Ballai. Abu broliai iš 132 komandos taškų finale surinko 92. LiAngelo buvo pripažintas lygos naudingiausiu žaidėju, o finale jis pelnė 58 taškus (17/37 dvit., 7/16 trit., 3/5 baudos), atkovojo 11 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 2 kamuolius.

LiAngelo Ballas buvo išrinktas naudingiausiu JBA lygos žaidėju.

Jaunesnis brolis LaMelo įmetė 34 taškus (8/16 dvit., 2/7 trit., 12/14 baudos), sugriebė 15 kamuolių, atliko 9 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus ir suklydo 11 kartų.

JBA lygoje žaidė 16-21 metų jaunuoliai, kurių iš viso buvo 64. Jie L.Ballo projektą pasirinko vietoj karjeros JAV koledžuose, kuriuose krepšininkai negali gauti atlyginimo. Pats tėtušis Ballas teigį, jog iš šios lygos bus galima patekti tiesiai į NBA lygą.

Beje, tai ne pirmas toks atvejis susijęs su LaVaro Ballo piniginais pažadais. Mindaugo Budzinausko treniruojama Ščecino „Kings“ ekipa, kuri laimėjo Prienuose organizuotą „Big Baller Brand Challenge“ turnyrą taip pat negavo žadėtos 3 tūkstančių JAV dolerių premijos.

Įdomu ar JBA lygos finale triumfavę krepšininkai gaus jiems prižadėtus „Cadillac“ naujutėlius automobilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.