EUROLYGA 2023

Iš televizijos spiriamas komentatorius V. Čeponis: „Mane išmetė apgailėtinas veikėjas, karaliukas“

Ne vieną sezoną savo garsiuoju „ohohoj“ televizorių garso kolonėles per Eurolygos transliacijas drebinęs sporto komentatorius Vaidas Čeponis palieka „TVPlay Sports“ (buv. „Viasat Sport Baltic“) televiziją. Ir tai daro tikrai netyliai.

 Komentatorius Vaidas Čeponis<br> A.Pliadžio nuotr.
 Komentatorius Vaidas Čeponis<br> A.Pliadžio nuotr.
 TV komentatorius Vaidas Čeponis.<br>G.Šiupario nuotr.
 TV komentatorius Vaidas Čeponis.<br>G.Šiupario nuotr.
V.Čeponis įsivėlė į mūšį su Š.Jasikevičiumi.<br>G.Šiuoparys ir G.Bitvinsko.
V.Čeponis įsivėlė į mūšį su Š.Jasikevičiumi.<br>G.Šiuoparys ir G.Bitvinsko.
V.Čeponis, pats ne vienerius metus žaidęs krepšinį, šios sporto šakos varžybas komentuoja per „Viasat Sport Baltic“ kanalą
V.Čeponis, pats ne vienerius metus žaidęs krepšinį, šios sporto šakos varžybas komentuoja per „Viasat Sport Baltic“ kanalą
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 4, 2018, 7:47 PM, atnaujinta Sep 5, 2018, 4:05 PM

Tiek Eurolygos, tiek ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mačus komentavęs žurnalistas šį sezoną savo balso stygas alins tik per BTV televiziją: „Vienam piliečiui, kurio supratimas apie krepšinio komentavimą yra ne nulis, o žemiau nulio, taip norisi. Jis savo televizijoje jaučiasi karaliuku“.

Daugiau kaip penketą metų Eurolygos mačus komentavęs ir visą tą laiką, lrytas.lt žiniomis, už 63 eurų atlygį per mačą žiūrovus informavęs V.Čeponis lieka tik su LKL kovomis.

Ir net be žadėtos galimybės komentuoti Lietuvos krepšinio rinktinės varžybas.

Žinomas sporto žurnalistas TV3 kūrybos direktoriaus Arvydo Rimo nemalonę užsitraukė praėjusį sezoną, kai be Eurolygos ir „Viasat Sport Baltic“ rodomų sporto kovų sutiko komentuoti LKL akistatas per BTV.

O tai A.Rimui buvo lyg peilis po gerkle – juk TV3 yra didžiausia LNK konkurentė, o BTV priklauso būtent pastarajam kanalui.

Pirmadienį galiausiai buvo išsiskyrė „TVPlay Sports“ ir V.Čeponio keliai, o žurnalistas suskubo kandžiai atsisveikinti su buvusia darboviete, kuri drastiškai stūmė panevėžietį lauk.

„Tai juoda diena Lietuvai. Antroji Juodojo kaspino diena mūsų šaliai. Superžvaigždė Čeponis nebekomentuos Eurolygos. Dar kartą velniškai dėkingas jums už palaikymą.

Štai ką noriu dar akcentuot – jūs rašykit, jei yra noras, laiškus ne man, o TV3 (Arvydui Rimui, jis didžiausias mano išvarymo iniciatorius) ir latviams. TV3.lt, taip pat Viasat.lv turbūt yra kontaktai ar „TVPlay Sports“, – į visus susirūpinusių sirgalių komentarus atsakė V.Čeponis.

– Tada gal jie susimąstys, kad negalima taip elgtis su žmonėmis. Turiu omeny nebūtinai save, o Robertą Petrauską ar kitus su krepšiniu nesusijusius žmones.

Tikrai neramu, kad A.Rimas ateity gali taip pasielgti ir su Ryčiu Vyšniausku, kuris yra supertalentingas bičas. Mes su Ryčiu kartais pasipykdavom dėl mano įkyrių pastabų (dėl komentavimo ir elgesio niuansų) jam ir pan., bet šiaip idealiai sutarėm.

Aš tai jau praradau bet kokias viltis ką nors komentuot per „TVPlay Sports“ dėl savo išsišokimo aukščiau bambos, bet gal šis mano „akibrokštas“ privers susimąstyti kai kuriuos vadovus. Jei rašysit, liksiu skoloj ne tik kotletų, bet ir vieną kitą šnicelį gal pridėsiu, jei gražiai elgsitės. Iki susigirdėjimo LKL'e ir gal dar kažkur“.

– Galima būtų aiškiai įvardinti jūsų išvarymo iš sporto kanalo motyvus?, lrytas.lt paklausė savo laiku profesionaliai krepšinį žaidusio V.Čeponio.

– Gal jau girdėjote, tačiau nebijau ir aiškiai bei garsiai apie tai sakau. TV3 kanalas turi apgailėtiną veikėją Arvydą Rimą, kuris yra savotiškas karaliukas toje televizijoje.

Juk jis neša nerealų pelną su savo išskirtinėmis ir labai „protingomis“ laidomis: visokiomis „pagalbomis“, serialais. Todėl ir jaučiasi neliečiamu karaliukas televizijoje, o iš tiesų, jo supratimas yra žemiau nulio.

Na, bent jau kalbant apie sportą. Jis gali spręsti, kas gali komentuoti, kas negali, kas gerai komentuoja, o kieno mintys yra visiškai niekinės.

– Nebijote, kad po tokių pasisakymų jums bus uždarytos durys į visas televizijas?

– O ko man bijoti? Aš puikiai žinau, kad kol TV3 karaliaus A.Rimas, aš jau ten niekada kojos nekelsiu ir nekomentuosiu rungtynių, tačiau kiti kanalai nėra prieš mane nusistatę.

Vasarą bandžiau komunikuoti su A.Rimu dėl Eurolygos transliacijų, dėl galimybės pasakoti apie Lietuvos krepšinio rinktinės kovas pasaulio atrankoje.

Žinote, TV3 kūrybos direktorius pradžioje pasakė, kad tikrai komentuosiu nacionalinės ekipos mačus, po to leptelėjo, kad gal ir galėsiu tai daryti, tačiau man teks „visiškai kitaip žiūrėti į rinktinę“.

Manyk, jei ir blogai žais, tai vis tiek reikės liaupsinti, kalbėti apie kietus lankus ar blogus teisėjus, tačiau šiukštu – jokiu būdu savo kritika neliesti blogai žaidžiančių krepšininkų.

O galiausiai apskritai nekėlė du mėnesius mobilaus telefono ragelio ir neatsakinėjo į siunčiamas elektroninio pašto žinutes. Vyras neturėjo drąsos pasakyti man, kad jam nepatinku ir jis nori mesti iš savo televizijos – ar tai ne apgailėtinas veikėjas?

– Komentuosite šį sezoną Lietuvos krepšinio lygos rungtynes?

– Taip. Ir ne tik – dar ir parašinėsiu, turėsiu ir dar veiklos, tačiau apie tai dar nenoriu plėstis. LKL vadovybė visą vasarą įkalbinėjo mane likti su lyga ir komentuoti, žadėjo geras darbo sąlygas ir padorią algą.

Nesu sau priešas, juolab, kad iš TV3 algos išgyventi jau nebuvo įmanoma. Sukirtau rankomis su LKL ir sužinojau apie A.Rimo spyrį.

– Kaip galvojate, tai tik TV3 kūrybos direktoriaus užgaida, ar į ausį jam pašnabždėjo kas nors nepatenkintųjų jūsų darbu? 

– Tai kad per buvusį sezoną apie Kauno „Žalgirį“ nebuvo jokių blogų žodžių – vyrai kovojo galingai, esu geruose santykiuose tiek su jos vadovu Pauliumi Motiejūnu, tiek ir su strategu Šarūnu Jasikevičiumi.

Esu girdėjęs, kad prieš keletą sezonu „Žalgiris“ nebuvo patenkintas mano komentavimu, todėl tokios versijos ir dabar nereikėtų atmesti. Bet pagrindine jos nelaikyčiau, nors ir neatmesčiau.

Sakykime, galbūt A.Rimas bandė gauti žalgiriečių palaikymą ar konsultavosi dėl komentatorių Eurolygoje. Dėl Krepšinio federacijos, tai jau seniai aišku, kad „neprognozuojamas“ V.Čeponis nėra geras variantas LKF vadovybei.

Bet jiems apskritai visi žurnalistai yra „neprognozuojami“ ir geriausi – visko bijantys. Tačiau vis dėlto, mano žiniomis, drąsos viešai paskelbti apie savo sprendimą atsisveikinti su sporto komentatoriumi dėl asmeninių ambicijų neturėjo A.Rimas.

– Jūs pirmoji jo auka?

– Žinoma, kad ne. Buvo ir komentatorius Robertas Petrauskas, su kuriuo jis pasielgė panašiai. Nepatiko, metė lauk. Po to mėnesį visi pašaukė, patrepsėjo kojelėmis ir viskas apsiramino. Robertas pasitraukė į kitas veiklas, o kai sugrįžo, greičiausiai, turėjo kur kas mažiau motyvacijos rengtis kovoms.

Todėl sulaukė tam tikros kritikos, nors kaltas dėl visko ne jis. O ką kalbėti apie Mindaugą Rainį, kuriam su jo dvidešimčia darbų netikėtai buvo užkrautas ir Lietuvos rinktinės rungtynių komentavimas. Ir ten, kiek esu prisiklausęs gandų, buvo „arba-arba“: nekomentuosi, eisi lauk.

O sirgalius klausosi M.Rainio komentaro ir keikia jį, nors Mindaugas yra geras vyrukas ir tikrai supranta krepšinį – jei ne profesionaliame, tai bent labai gerai mėgėjiškame lygyje. Ir vėl visur, visose situacijose vadovauja sporto karaliukas ir apgailėtinas žmogus.

Jau žinote, apie ką aš... Ir kas jam pasakė, kad jis supranta sporto reikalus? Norėčiau tą žmogų pamatyti.

– Kas komentuos Eurolygą ir Lietuvos krepšinio rinktinės pasirodymą pasaulio atrankoje? Gal ir vėl ateina į šešėlį pasitraukusio Lino Kunigėlio laikas?

– Kiek suprantu, kol kas Eurolygos mačus komentuos super jaunasis talentas Rytis Vyšniauskas. Dėl Lino Kunigėlio nieko nežinau. Gal ir vėl privers M.Rainį sėstis prie mikrofono?

O kas bus Lietuvos rinktinės dvikovų komentatorimi, reikia klausti TV3 kūrybos direktoriaus. Juk jis apie krepšinį Lietuvoje geriausiai nusimano.

Vadina šmeižto kampanija

Tačiau pats TV3 vienas iš vadovų A.Rimas tikina, kad neturi ką pasakyti į šmeižto kampaniją ir jis nesupranta, kodėl tapo apkalbų objektu.

„Visiškai nesuprantu, kodėl vyksta tokia šmeižto kampanija. Galiu tik konstatuoti, jog V.Čeponis niekada nedirbo TV3 kanale ir nesuprantu, kodėl jis tapatina save su TV3.

Jis nedirba šiame kanale ir nedirbo, o aš nedirbau ir nedirbu jo kanale. Mūsų kanale oficialiai yra du krepšinio komentatoriai – Rytis Vyšniauskas ir Linas Kunigėlis, kurie ir komentuoja Lietuvos rinktinės mačus, o Vaido niekada ir nebuvo. Pastarąjį kartą su V.Čeponiu išsiskyrėme taikiai – jis paklausė, ar gali komentuoti rinktinės kovas, pranešiau, kad mes turime Liną ir Ryti ir tiek žinių.

Šiuo atveju pradėta prieš mane šmeižto kampanija, tačiau aš siekiu nuo jos atsiriboti, nes neturiu ką į ją atsakyti daugiau, nei esu pasakęs“, – lrytas.lt išdėstė savo poziciją A.Rimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.