EUROLYGA 2023

Krepšinio ekspertai suglumę: rinktinė atvira „Perlo“ jaunimui, bet ne D. Motiejūnui

Trečiadienio vakarą Lietuvos krepšinio rinktinė draugiškose rungtynėse patyrė skaudų pralaimėjimą. Suomijos Espo mieste vykusiame susitikime 75:103 (21:26, 23:21, 7:31, 24:25) buvo pralaimėta Suomijos rinktinei.

 Draugiškose rungtynėse Lietuvai atstovavo „Perlo“ krepšininkai.<br>G.Šiupario/LKF nuotr. 
 Draugiškose rungtynėse Lietuvai atstovavo „Perlo“ krepšininkai.<br>G.Šiupario/LKF nuotr. 
 D.Motiejūnas nėra kviečiamas į rinktinę.<br> G.Šiupario nuotr.
 D.Motiejūnas nėra kviečiamas į rinktinę.<br> G.Šiupario nuotr.
 V.Chomičiaus teigimu, rinktinėje turi žaisti geriausi krepšininkai.<br> G.Šiupario nuotr.
 V.Chomičiaus teigimu, rinktinėje turi žaisti geriausi krepšininkai.<br> G.Šiupario nuotr.
 A.Sireika siūlo gerbti Lietuvos vardą.<br> G.Šiupario nuotr.
 A.Sireika siūlo gerbti Lietuvos vardą.<br> G.Šiupario nuotr.
 Lietuvos rinktinę Suomijoje sudarė „Perlo“ krepšininkai.<br> LKF nuotr.
 Lietuvos rinktinę Suomijoje sudarė „Perlo“ krepšininkai.<br> LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-09-06 14:00, atnaujinta 2018-09-07 16:40

Tačiau nemaža dalis žiūrovų, įsijungę tiesioginę rungtynių transliaciją, nustebo – jie negalėjo atpažinti daugumos Lietuvos rinktinės žaidėjų.

Vietoj Manto Kalniečio, Mindaugo Kuzminsko ar Artūro Gudaičio gerbėjai išvydo Vilniaus „Perlo“ krepšininkus, apsivilkusius Lietuvos rinktinės marškinėliais.

„Aš galvoju, kad reikia branginti Lietuvos rinktinės vardą. Važiuoja žaisti jaunimas, o oficialiai vadinami rinktinės vardu. Istorijos metraščiuose išliks tas pralaimėjimas Suomijos komandai 28 taškų skirtumu“, – bendraudamas su lrytas.lt savo nuomonę išdėstė buvęs Lietuvos rinktinės, dabartinis „Šiaulių“ ekipos treneris Antanas Sireika.

Iš pradžių buvo planuota, kad Lietuvos rinktinė pradės pasiruošimą rugpjūčio 30 dieną ir rugsėjo 5 dieną Suomijoje žais pagrindiniai mūsų šalies krepšininkai, tačiau situacija greitai pasikeitė.

Komandos treneriui Dainiui Adomaičiui teko savaite pavėlinti rinktinės pasiruošimo pradžią pasaulio čempionato atrankos kovoms, nes didžioji dalis klubų, jau pradėjusių pasiruošimą naujam sezonui, nesutiko taip anksti išleisti savo krepšininkų.

Tuomet ir buvo nuspręsta pakeisti Lietuvos rinktinę Vilniaus „Ryto“ dublerių komandos „Perlo“ jaunimu.

A.Sireika trečiadienio draugiškų rungtynių matyti negalėjo, nes tuo metu „Šiauliai“ žaidė draugiškas rungtynes su Kauno „Žalgirio“ komanda. Tačiau 62-ejų krepšinio specialistas mano, kad tokioje situacijoje nereikėjo naudoti Lietuvos rinktinės vardo.

„Įsivaizduoju, kad atšaukti rungtynes nėra taip lengva. Buvo numatytas tvarkaraštis, žmonės pirko bilietus. Tačiau rinktinės pavadinimas jau yra kitas klausimas. Reikėjo bent jau jį atšaukti, nes tai virto nepagarba varžovams“, – samprotavo A.Sireika.

Treneris pasiūlė įsivaizduoti kitokią situaciją: „Norint geriau suprasti vis sakau, kad reikia pagalvoti, kaip mes jaustumėmės atsidūrę analogiškoje pozicijoje. Tarkime, planuotų atvykti Slovėnija, Prancūzija ar kokia kita garsi rinktinė, o vietoje jos žaistų jaunimas. Nepagarba.“

Olimpinis čempionas, dabartinis Alytaus „Dzūkijos“ trenerio asistentas Valdemaras Chomičius bendraudams su lrytas.lt šioje situacijoje įžvelgė ir teigiamus, ir neigiamus dalykus.

„Žiūrint iš gerosios pusės, tai buvo viltis kai kuriems žaidėjams užsikabinti už rinktinės. Savotiškas avansas jaunimui. Tačiau žiūrint iš kitos pusės,  buvo galima rasti ir geresnių žaidėjų. Sirgaliai dėl tokio dalyko irgi galėjo supykti, kurie įsijungia televizorių pažiūrėti rinktinės, o ten žaidžia jaunimas“, – samprotavo 59-erių krepšinio specialistas.

Legendinis krepšininkas negalėjo pasakyti, ar apskritai buvo naudingos šios draugiškos rungtynės: „Nesuprantu aš visos šitos situacijos motyvų. Reikėtų užduoti klausimus šio susitikimo organizatoriams.“

V.Chomičius turėjo ir pastabų D.Adomaičiui dėl į rinktinę nekviečiamų kai kurių žaidėjų.

„Kodėl Donatas Motiejūnas nepapuola į rinktinę? Vienas geriausių Lietuvos krepšininkų nežaidžia joje. Tai čia man yra didelis klaustukas. Manau rinktinėje neturėtų būti jokių principų ir žaisti joje privalo geriausi krepšininkai bei rodyti pavyzdį jaunimui“, – svarstė V.Chomičius.

Rugsėjo 9 dieną Lietuvos rinktinė, jau sudaryta iš atrankai besiruošiančių krepšininkų, sužais draugiškas rungtynes su Latvijos komanda. Oficialūs pasaulio čempionato atrankos susitikimai su Kroatija vyks rugsėjo 14 dieną, o su Olandija – rugsėjo 17 dieną.

Rinktinės sudėtis:

Įžaidėjai:

Mantas Kalnietis (Vilerbano ASVEL)

Lukas Lekavičius (Atėnų „Panathinaikos“)

Atakuojantys gynėjai:

Adas Juškevičius (Nantero JSF)

Renaldas Seibutis (Saragosos „Tecnyconta“)

Deividas Gailius (Izmiro „Pinar Karsiyaka“ )

Lengvieji krašto puolėjai:

Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“)

Rokas Giedraitis (Berlyno ALBA)

Sunkieji krašto puolėjai:

Eimantas Bendžius (Vilniaus „Rytas“)

Mindaugas Kuzminskas (Milano „Olimpia“)

Edgaras Želionis (Afjonkarahisaro „Afyon“)

Vidurio puolėjai:

Artūras Gudaitis (Milano „Olimpia“)

Evaldas Kairys (Vilniaus „Rytas“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.