EUROLYGA 2023

Septynios didžiausios klaidos NBA žaidėjų mainuose: tiesiog neįtikėtina

Žinoma, joks NBA klubo generalinis vadybininkas negali visada ir visko padaryti teisingai, rinkdamas komandos sudėtį. Tačiau taip pat akivaizdu, kad vienas neteisingas žingsnis kaip prakeiksmas gali persekioti per visą tolesnę jo karjerą.

 Ch.Barkley.<br> Scanpix nuotr.
 Ch.Barkley.<br> Scanpix nuotr.
 K.Garnettas (kairėje) ir P.Pierce'as.<br> Scanpix nuotr.
 K.Garnettas (kairėje) ir P.Pierce'as.<br> Scanpix nuotr.
 L.Aldridge'as.<br> Scanpix nuotr.
 L.Aldridge'as.<br> Scanpix nuotr.
B.Russellas.<br> Scanpix nuotr.
B.Russellas.<br> Scanpix nuotr.
 J.Hardenas.<br> Scanpix nuotr.
 J.Hardenas.<br> Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
  K.Abdul-Jabbaras.<br> Scanpix nuotr.
  K.Abdul-Jabbaras.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Sep 8, 2018, 1:33 PM

Portalas 12up.com pateikė septynias didžiausias klaidas, kurias padarė įvairių generaliniai vadybininkai atsisakydami arba nepakviesdami atitinkamų krepšininkų.

7. Jamesas Hardenas paliko „Oklahoma City Thunder“

„Didysis trejetas“! Kartu per amžius! Niekas nesustabdys „Thunder“!

Niekas, neskaitant sprendimo pasilikti Kendricką Perkinsą, ilgalaikių sutarčių su jaunais žaidėjais pasirašymo ir J.Hardeno paleidimo į „Houston Rockets“ už… Jeremy Lambą ir Keviną Martiną. Ir dar neskaitant keleto pasirinkimų naujokų biržoje, kurių vardų niekas neatsimena.

Ši esminė „kliurka“ buvo reikšminga visos NBA mastu, o „Thunder“ taip ir liko be deramo papildymo prie Kevino Duranto, Russello Westbrooko ir Serge’o Ibakos.

6. „Los Angeles Clippers“ perleido „Cleveland Cavaliers“ klubui teisę pasirinkti Kyrie Irvingą

Kaip… KAIP… tai galėjo įvykti?

2011-aisiais „Clippers“ reikėjo atsisakyti kontrakto su įžaidėju Baronu Davisu siekiant sutaupyti pinigų atlyginimams ir atjauninti komandą. To siekdami jie perleido „Cavaliers“ ekipai savąjį naujokų biržos pirmojo rato šaukimą ir B.Daviesą, o mainais gavo Mo Williamsą ir Jamario Mooną.

Pastarieji buvo solidaus kalibro NBA žaidėjai, bet tas pirmojo rato šaukimas pasirodė esąs svarbiausias dalykas – „Cavaliers“ pakvietė būtent K.Irvingą. Los Andžele, jau verčiau reikėjo sumokėti tą atlyginimą B.Daviesui…

5. „Chicago Bulls“ iškeitė La Marcusą Aldridge’ą į Viktorą Chriapą.

2006-ųjų naujokų biržoje „Bulls“ turėjo antrąjį šaukimą. Kadangi “Torponto Raptors“ pirmuoju pakvietė italą Andreą Bargnani, antrasis pasirinkimas buvo aiškus: Teksaso universiteto puolėjas L.Aldridge’as.

Tačiau „Bulls“ buvo įsimylėję kitą žaidėją – Tyrusą Thomasą. Todėl „Portland Trail Blazers“ perleido jiems šį biržoje 4-uoju pašauktą krepšininką plius puolėją iš Rusijos V.Chriapą.

Ruso karjera baigėsi „Bulls“ sužaidus 42 rungtynes, o T.Thomasas Čikagoje praleido keturis labai vidutiniškus sezonus, vidutiniškai rinkdamas 7,7  taškos ir atkovodamas 5,1 kamuolio.

L.Aldridge’as tapo vienu geriausių NBA puolėjų, šešis kartus dalyvavo Visų žvaigždžių rungtynėse. „Bulls“ vadybininkas tikrai norėtų pamiršti šiuos mainus…

4. Billas Russellas į „Boston Celtics“

Taip, kai kas tikrai turėjo B.Russellą savo komandos sudėtyje prieš tai, kai jį nusigriebė „Celtics“.

„St.Lousi Blues“ išsiuntė B.Russellą į Bostoną už Edą Macauley ir Cliffą Haganą – du vyrus, kurie kartu paėmus 12 sykių žaidė Visų žvaigždžių rungtynėse. Puiku!

B.Russellas asmeniškai dalyvavo dvylikoje „All-Star“ mačų ir laimėjo vienuolika NBA čempiono titulų. Blogai!

3. Charlesas Barkley į „Phoenix Suns“

1992-aisiais „76ers“ pagaliau pasiekė dugną su Ch.Barkley ir nusprendė, kad atėjo laikas kilti atsispiriant nuo ryškiausios savo žvaigždės. 

Filadelfijos klubo įsitikinimu, geriausią variantą pasiūlė „Phoenix Suns“: už vieną Ch.Barkley – Jeffą Horfnaceką, Timą Perry ir Andrew Kangą. „76ers“ pasirašė sandorį ir tai buvo klaida.

Kitą sezoną Ch.Barkley tapo NBA naudingiausiu žaidėju, atvedęs „Suns“ į lygos finalą.

J.Hornacekas Filadelfijoje žaidė solidžiai, bet tik du sezonus, o T.Perry ir A.Kingas tik kildavo nuo suolo.

2. Kareemas Abdul-Jabbaras į „Los Angeles Lakers“ 

1975-aisiais K.Abdul-Jabbaras jau buvo nuostabus žaidėjas Milvuokyje, kai pats pasiprašė iškeičiamas. Klubas sutiko ir išsiuntė centrą į „Lakers“, mainais gaudamas Juniorą Bridgemaną, Dave’ą Meyrsą ir Elmore’ą Smithą – tris krepšininkus, apie kuriuos jūs tikriausiai  nė negirdėjote.

K.Abdul-Jabbaras tapo vienu geriausių visų laikų krepšininkų, laimėdamas penkis NBA čempiono titulus ir šešis lygios naudingiausio žaidėjo prizus.

Sporto istorijoje nedaug atvejų tokio lygio nekompetencijos. Bet pirmąją vietą šiame sąraše užima mainai, kurie buvo vienintelė priežastis, lėmusi komandos nuopolį (ir varžovų skrydį aukštyn).

1. Kevinas Garnettas ir Paulas Pierce’as į „Brooklyn Nets

Šie mainai pateko į metraščius kaip vieni  blogiausių imant visas sporto šakas. 2013-aisiais „Nets“ buvo ant slenksčio kelyje į NBA čempionų titulą (ar bent jie patys taip manė; LeBronas Jamesas ir „Miami Heat“ niekur nebuvo pradingę). 

Todėl Bruklino klubas atliko drąsų ėjimą, vienu mostu iškeisdamas Keithą Bogansą, MarShoną Brooksą, Krisą Humphriesą, Krisą Josephą, Geraldą Wallace’ą, 2014 m. , 2016 m., 2017 m. ir 2018 m. NBA naujokų biržos pirmojo rato šaukimus. 

Už tai „Nets“ gavo K.Garnettą, P.Pierce’ą, D.J.White’ą ir Jasoną Terry.

Šie mainai sugriovė Bruklino komandą, nes „Nets“ negalėjo papildyti sudėties jokiais biržos šaukimais, metai po metų atiduodamas juos „Boston Celtics“ ekipai.

Šie šaukimai virto Jamesu Youngu, Jaylenu Brownu, Jaysonu Tatumu. O šių metų naujokų biržos šaukimas atsidūrė „Cavaliers“ žinioje, nes „Celtics“ klubas perleido jį per mainus įsigyjant K.Irvingą.

Maža to, „Nets“ klubas neįstengė deramai pasinaudoti NBA naujokų biržos loterijos rezultatais ir pastaruosius ketverius metus yra tapęs NBA pajuokų objektu. Buvęs Bruklino generalinis vadybininkas dabar analizuoja biržos šaukimus per kabelinę televiziją. Nuostabią sumaištį jūs sukėlėte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.