EUROLYGA 2023

Pasibadykime pirštais. Kodėl Arvydas Sabonis veidrodyje nemato savęs?

Sakysite, eilinė skambi antraštė? Eilinė kritikos dozė Lietuvos krepšinio federacijai? Galbūt. Tik šįkart – iššaukta ir išprašyta.

 A.Sabonio manymu, Lietuvos žurnalistai turėtų ne „daryti spaudimą“ jam ir LKF, o belstis į FIBA širdį.<br> G.Šiupario nuotr.
 A.Sabonio manymu, Lietuvos žurnalistai turėtų ne „daryti spaudimą“ jam ir LKF, o belstis į FIBA širdį.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 10, 2018, 2:49 PM

„Tai tegul Lietuvos žiniasklaida pavažinėja, išsiaiškina visą situaciją su visomis krepšinio šalimis, o ne puola daryti sensacijas“, – tokiais žodžiais apie opiausią tašką pasiekusią Europos krepšinio situaciją pirmą kartą prabilo Arvydas Sabonis.

LKF vadovas, per pastarąsias savaites tyliai ramiai klausęs Eurolygos ir FIBA karo sukelto šaršalo ir rinktinės trenerio Dainiaus Adomaičio priekaištų, pirštu bedė... į žiniasklaidą.

A.Sabonio manymu, Lietuvos žurnalistai turėtų ne „daryti spaudimą“ jam ir LKF, o belstis į FIBA širdį ir dėlioti kažin kokias analizes.

Visų pirma, visiškai neaišku, dėl kokių priežasčių A.Sabonis nemato ar nenori matyti Europos (ir Lietuvos) žiniasklaidos pozicijos krepšinio kare.

Jei konflikto pradžioje dar buvo atsargių žvilgsnių ir į atrankos „langų“ sistemos privalumus, šįmet jų viešumoje nebeatkapstysi.

Priešingai – žiniasklaidoje kone kasdien išlenda Europos trenerių, žaidėjų ir kitokių įtakingų veikėjų kritikos strėlės.

Jonas Kazlauskas, Aleksandras Džorždževičius, Aito Garcia Renesas, Ettore Messina, Željko Obradovičius...

Savo pasakė ir D.Adomaitis. Nors ir nenorėdamas, jis žibalo į ugnį įpylė aiškiai įvardindamas, kad mūsų rinktinė pasimetė kažkur Lietuvos krepšinio hierarchijoje.

Tačiau nepaisant to, kad Kazlauskas yra Kazlauskas, o Obradovičius yra Obradovičius, jie gali šnekėti nešnekėję – FIBA įsidėjo ausinukus.

Ką jau kalbėti apie žaidėjus, kurie per atrankos langus turėjo „privilegiją“ įsirašyti į „neatvykėlių sąrašą“. Dėl to jie, mažų mažiausiai, pasijautė nesmagiai.

Smagiai nesijautė net ir rinktinės marškinėlius dabar apsivilkę lekavičiai ir gudaičiai, kurie turėjo vargais negalais išsiprašyti iš savo klubų.

Bet vėlgi – dejuok nedejavęs, juk ne jie sėdi gražiai įstiklintoje FIBA būstinėje Šveicarijoje.

O štai kitai krepšinio veikėjų grupei, kuri sportines kelnes jau iškeitė į kostiumus ir kuriai priklauso A.Sabonis su Mindaugu Špoku, retkarčiais tenka prisėsti šalia Patricko Baumanno.

Tenka lankytis ir kitos karo pusės apkasuose, vis apsikeičiant mandagiomis frazėmis su Eurolygos vadu Jordi Bertomeu.

Atrodo, kad krepšinio konflikto nuvarginta Europa savo viltis daugiau ar mažiau galėtų įtalpinti į trumpą A.Džordževičiaus mintį.

„Europos krepšinyje jau užtenka bendravimo per visokius raštus. Federacijų prezidentai turi sėsti ir spręsti šį reikalą.

Tai turi daryti tokie žmonės kaip A.Sabonis, Predragas Danilovičius, Stojko Vrankovičius, Jorge Garbajosa, Andrejus Kirilenka“.

Atrodo, paprasta ir aišku. Bet ne šio prašymo adresantams. Juk krizės metu kur kas lengviau rodyti į kitus.

„Jei žiniasklaida pradės rimtai kalbėti apie esamas problemas su šia atranka, galbūt, pagaliau ta žinia nukeliaus ir iki pačios FIBA“, – sako A.Sabonis.

Kitaip tariant, žinutė paprasta: pirmyn, darykite ką nors, tik šiukštu nežiūrėkite, kaip nieko nedarome mes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.