EUROLYGA 2023

Kevinas Pangosas padėjo kanadiečiams laimėti lyderių dvikovą

Pirmą kartą pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Kanados rinktinės aprangą vilkėjęs Kevinas Pangosas padėjo savo šalies komandai laimėti Amerikos zonos F grupės lyderių rungtynes. Ketvirtadienį kanadiečiai namie įveikė Brazilijos krepšininkus 85:77. 

 Kevinas Pangosas padėjo iškovoti pergalę kanadiečiams.<br> FIBA nuotr.
 Kevinas Pangosas padėjo iškovoti pergalę kanadiečiams.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2018, 9:38 AM

Buvęs „Žalgirio“ gynėjas K.Pangosas žaidė net 32,5 min., pelnė 10 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. 

Kanadiečiai jau antrajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą ir maždaug 10 taškų skirtumu pirmavo iki finalo sirenos. Tiesa, varžovai daug neatsiliko, todėl treneris Roy Rana buvo priverstas laikyti aikštėje pagrindinius žaidėjus, tarp kurių buvo ne tik K.Pangosas, bet ir NBA garsenybės Kelly Olynykas (20 taškų ir atkovotų 19 kamuolių), Cory Josephas (16 taškų ir 10 rezultatyvių perdavimų) bei Tristanas Thompsonas (10 taškų ir 12 atkovotų kamuolių).  

Ketvirtajame kėlinyje brazilai keliskart mažino atsilikimą iki 5 arba 6 taškų, bet savų sirgalių palaikomi kanadiečiai neleido pavyti. „Turime daug vyrų, kurie aikštėje gali atlikti skirtingas užduotis, todėl jaučiausi turįs visavertę sudėtį, - džiaugėsi treneris R.Rana. – Komanda žaidė gerai. Mums dar reikia daug ką patobulinti, bet esame patenkinti rezultatu“.

Brazilijos rinktinėje irgi žaidė vienas buvęs žalgirietis. Augusto Lima pelnė 10 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. Rezultatyviausiai tarp brazilų rungtyniavo Leandro Barbosa (18 taškų) ir Marcelinho Huertasas (14 taškų).

Kitose šios grupės rungtynėse Venesuela namie nugalėjo Mergelių Salas 87:73, o Dominikonų Respublika namie sutriuškino Čilę 71:46.

Grupėje pirmauja po 6 iš 7 rungtynių laimėjusios Kanada ir Venesuela. Po 5 pergales turi Brazilija ir Dominikonų Respublika, 2 – Mergelių Salos, 1 – Čilė.

Amerikos zonos E grupės rungtynės vyks penktadienį. Amerikos komandos kovoja dėl 7 kelialapių į pasaulio pirmenybes. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.