EUROLYGA 2023

CSKA treneris pagyrė žalgiriečius: „Kauno komanda dabar yra geresnė“

Kauno „Žalgiris“ intensyviai ruošiasi naujajam sezonui ir sekmadienį į savo kišenę jau įsidėjo ir pirmąjį trofėjų. 

 D.Itoudis pripažino, kad žalgiriečiai šiuo metu stipresni.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 D.Itoudis pripažino, kad žalgiriečiai šiuo metu stipresni.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2018, 10:59 AM

Turkijoje vykusio draugiško turnyro „Gloria Cup“ finale Lietuvos čempionai 81:73 nugalėjo ne ką kitą o, Eurolygos grandą Maskvos CSKA ekipą.

Nors tai tebuvo draugiškos rungtynės, kuriose komandos įprastai mėgsta paeksperimentuoti ir išbandyti įvairius derinius,  laimėjimas prieš Maskvos ekipą žalgiriečiams ir visai Lietuvai visada būna malonus.

Pralaimėti nesitikėjo ir CSKA ekipos strategas Dimitris Itoudis. Jam po nesėkmės reikėjo ieškoti priežasčių, kodėl tai įvyko. Jam beliko pagirti kauniečius.

„Kovojome visas rungtynes iki momento, kai, likus keturioms minutėms iki mačo pabaigos dar pirmavome tašku. Deja,  mūsų komanda buvo nepilnos sudėties, trūko penkių žaidėjų. Blogai buvo tai, kad leidome „Žalgiriui“ atkovoti net 12 kamuolių po savo krepšiu. 

Mes žaidėme aukštu penketu, kad dominuotume savo baudos aikštelėje, tačiau kovoje dėl atšokusių kamuolių puolime žalgiriečiai buvo geresni“, – teigė jis.

Strategas išskyrė „Žalgirio“ pasiruošimą. Anot trenerio, žalgiriečiai šiuo metu yra geriau pasiruošę, kadangi jau visai netrukus jiems prasidės sezonas vietiniame fronte. 

„Žalgiris“ dabar yra geriau pasiruošęs, nes jau kitą savaitę jiems prasidės pirmieji oficialūs mačai. Pas kauniečius sudėtis beveik pilna. Trūksta tik Edgaro Ulanovo. O be to, tai yra komanda praėjusiais metais žaidusi Eurolygos finalo ketverte“, – dvikovą analizavo D.Itoudis. 

CSKA ekipai rungtynėse prieš žalgiriečius padėti negalėjo prancūzas Nando De Colo, rusas Semionas Antonovas ir ispanas Sergio Rodriguezas.

Visi jie žaidė savose rinktinėse pasaulio čempionato atrankoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.