EUROLYGA 2023

„Žalgiriui“ parodė į jų deimantus: išrinko šio amžiaus geriausią kauniečių penketą

Artėjant Eurolygos sezonui lygos naujienų portalas „Eurohoops“ paskelbė visų šešiolikos šiame turnyre dalyvausiančių ekipų geriausius startinius penketus. Į juos buvo įtraukti kiekvienos komandos žaidėjai, kurie gynė ekipos garbę dabartinėje Eurolygos, kurios kovos vyksta 2000 metų.

A.Sabonis<br>G.
A.Sabonis<br>G.
A.Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
A.Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
A.Sabonis
A.Sabonis
A.Sabonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Sabonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Sabonis<br>G.
A.Sabonis<br>G.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 18, 2018, 9:22 PM, atnaujinta Sep 18, 2018, 9:39 PM

Į Kauno „Žalgirio“ geriausiųjų penketuką įtraukti vidurio puolėjas Arvydas Sabonis, kitas „centras“ – Tanoka Beardas, sunkusis kraštas – Paulius Jankūnas bei įžaidėjai Kevinas Pangosas ir Edas Cota.

A.Sabonis Eurolygoje žaidė tik vieną sezoną (2003-2004 m.), tačiau Lietuvos legenda įtraukta kaip vienas svarbiausių žmonių „Žalgirio“ istorijoje.

„Jis galėjo tapti 2003-2004 metų didvyriu. Ir tai jam būtų buvę ne itin sunku, nes A.Sabonis turėjo ilgametę patirtį NBA, buvo vienas geriausių visų laikų „centrų“ planetoje, sugebėjęs Lietuvos komandą beveik nuvesti iki tų metų Eurolygos finalo ketverto“, – rašoma A.Sabonio įvertinime.

Kartu su E.Cota Lietuvos legenda 2003-2004 m. sezone tempė „Žalgirį“ į Eurolygos finalinį ketvertą, bet galiausiai kauniečiai buvo eliminuoti Tel Avivo „Maccabi“ ekipos per lemiamo mačo pratęsimą ir liko be bilieto tarp keturių stipriausių.

P.Jankūnui priskiriamas Lietuvos krepšinio flagmano vardas ir jis įvardijamas kaip vienas geriausių Eurolygos dėl kamuolių kovojančių žaidėjų. „Jis turi 1681 atsikovotą kamuolį po krepšiu ir itin padėjo praėjusiame sezone „Žalgitiui“ patekti į finalo ketvertą“, – rašo portalas

Be „Žalgirio“ lietuvių, kitų komandų startiniuose penketuose yra dar du mūsų atstovai.

Dabartinis Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius įtrauktas į Tel Avivo „Maccabi“ geriausią penketuką kartu su Tyrese‘u Rice‘u, Anthony Parkeriu, Maceo Bastonu ir Nikola Vujčičiumi.

„Š.Jasikevičius lengvai galėjo būti tarp geriausiųjų „Barcelonos“ ir Atėnų „Panathinaikos“ penketo, tačiau į Izraelio ekipos penketuką buvo išrinktas dėl dviejų paeiliui iškovotų Eurolygos titulų. Jis – vienintelis krepšininkas, kuris šio amžiaus Eurolygoje iškovojo keturis trofėjus, iš kurių trys buvo laimėti trejus metus iš eilės (2003, 2004, 2005 m.). Kartu su Vujčičiumi ir Parkeriu jie sudarė nuostabią komandą“, – atsiliepiama apie lietuvį.

Arvydas Macijauskas įtrauktas į Vitorijos „Baskonia“ klubo penketuką ir jis yra kartu su kartu su Pablo Prigioni, Andresu Nočioni, Luisu Scola ir Tiago Splitteriu.

„Įspūdingas metikas, tikras varžovų gynybos budelis ir neabejotinai vienas svarbiausių „Baskonia“ žaidėjų pirmąjį kartą – 2005-siais – komandai dalyvaujant finalo ketverte Pusfinalyje spindėdamas jis CSKA atseikėjo 23 taškus, o po sezono patraukė į NBA“, – rašoma apie „kalašnikovu“ pravardžiuotą A.Macijauską.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.