EUROLYGA 2023

Didžiausi LKL klubų praradimai: dešimt žaidėjų, kurių labiausiai trūks naujame sezone

Šie krepšininkai vos prieš kelis mėnesius buvo Lietuvos sirgalių numylėtiniai ir savo komandoms užtikrino ne vieną pergalę. Tačiau po vasaros atostogų Lietuvos krepšinio lygos arenose jų nepamatysime – Kevinas Pangosas, Rokas Giedraitis, Viačeslavas Bobrovas, Žanis Peineris ir dar kone pusšimtis žaidėjų išvyko į užsienio klubus.

 LKL komandos prarado kelis labai svarbius žaidėjus.<br> lrytas.lt fotomontažas
 LKL komandos prarado kelis labai svarbius žaidėjus.<br> lrytas.lt fotomontažas
 LKL komandos prarado kelis labai svarbius žaidėjus.<br> lrytas.lt fotomontažas
 LKL komandos prarado kelis labai svarbius žaidėjus.<br> lrytas.lt fotomontažas
 LKL komandos prarado kelis labai svarbius žaidėjus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 LKL komandos prarado kelis labai svarbius žaidėjus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 LKL komandos prarado kelis labai svarbius žaidėjus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 LKL komandos prarado kelis labai svarbius žaidėjus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 LKL komandos prarado kelis labai svarbius žaidėjus.<br>Facebook nuotr.
 LKL komandos prarado kelis labai svarbius žaidėjus.<br>Facebook nuotr.
 Žanis Peineris pastarajame sezone gerokai pasikėlė savo kainą.<br>G.Šiupario nuotr.
 Žanis Peineris pastarajame sezone gerokai pasikėlė savo kainą.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Seibutis vėl ragaus legionieriaus duonos.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Seibutis vėl ragaus legionieriaus duonos.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Irelandas paliko Utenos komandą.<br>T.Bauro nuotr.
A.Irelandas paliko Utenos komandą.<br>T.Bauro nuotr.
E.Želionis po sėkmingo sezono išvyko rungtyniauti į užsienį.<br>T.Bauro nuotr.
E.Želionis po sėkmingo sezono išvyko rungtyniauti į užsienį.<br>T.Bauro nuotr.
Axelis Toupane'as pasirinko rungtyniauti Graikijoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Axelis Toupane'as pasirinko rungtyniauti Graikijoje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Sedekerskis neužsibuvo Kėdainiuose.<br>FIBA.com nuotr.
Tadas Sedekerskis neužsibuvo Kėdainiuose.<br>FIBA.com nuotr.
 Šiaulių miesto ekipos taikliarankis N.Zeisloftas paliko komandą.<br>G.Šiupario nuotr.
 Šiaulių miesto ekipos taikliarankis N.Zeisloftas paliko komandą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Sep 19, 2018, 1:46 PM, atnaujinta Sep 19, 2018, 5:39 PM

Lrytas.lt pristato dešimt didžiausių LKL netekčių šį sezoną.

Kevinas Pangosas („Žalgiris“)

Jei būtų renkamas didžiausias šio tarpsezonio LKL praradimas, K.Pangosas tikriausiai gautų maksimalų balsų skaičių. Kanadietis Lietuvoje praleido tik du sezonus, tačiau be jo būtų sunku įsivaizduoti „Žalgirio“ žygį į Eurolygos finalo ketvertą.

 

Tiesa, LKL čempionate K.Pangoso statistika buvo gana kukli (7,8 tšk., 4,8 rez.perd.), bet nacionalinėse pirmenybėse Kauno komandos lyderiams nereikėjo persistengti. Ir vis tiek K.Pangosas buvo išrinktas geriausiu lygos užsieniečiu ir pateko į geriausių žaidėjų penketą. O didžiausias jo indėlio įvertinimas – vieta antrajame Eurolygos geriausių krepšininkų penkete.

Po puikaus sezono 25 metų gynėjo kaina šovė į viršų ir jis „Žalgiriui“ tapo per brangus. K.Pangosas pakėlė sparnus ir šį sezoną bandys gaivinti „Barcelona“ komandą.

Rokas Giedraitis („Rytas“)

Pajėgių Lietuvos krepšininkų išvykimas lygai yra dar skaudesnis nuostolis negu legionierių. Ypač, kai į užsienį išvyksta tokie krepšininkai, kaip R.Giedraitis, kuris praėjusį sezoną buvo išrinktas į geriausių LKL žaidėjų penketą ir įsitvirtino Lietuvos rinktinėje.

Tris sezonus Vilniaus komandoje žaidęs R.Giedraitis praėjusiame LKL čempionate pelnydavo 12,5 taško ir buvo rezultatyviausias „Lietuvos ryto“ krepšininkas, o lygos rezultatyviausiųjų sąraše užėmė aštuntąją vietą.

R.Giedraičio žaidime dar yra nemažai tobulintinų dalykų, bet nuo šiol šiaulietis juos tobulins vilkėdamas Berlyno ALBA komandos aprangą.

Viačeslavas Bobrovas („Pieno Žvaigždės“)

Kai 2017 metų vasarą V.Bobrovas sudarė sutartį su Pasvalio klubu, buvo mažai kam žinomas žaidėjas. Tačiau jau Europos čempionatas, kuriame puolėjas spindėjo vilkėdamas Ukrainos rinktinės marškinėlius, parodė, jog „Pieno Žvaigždėms“ labai pasisekė, o LKL pirmenybės tą tik patvirtino.

25-erių V.Bobrovas buvo šeštas pagal rezultatyvumą (vid. 13 tšk.), ketvirtas pagal atkovotus kamuolius (5,8), gavo geriausio lapkričio mėnesio LKL krepšininko prizą ir padėjo „Pieno Žvaigždėms“ iškovoti pirmą klubo istorijoje titulą – pavasarį pasvaliečiai tapo Baltijos lygos čempionais.

Palikęs ryškų pėdsaką Šiaurės Lietuvoje, V.Bobrovas išvyko į San Sebastiano „Gipuzkoa“ klubą ir žais Ispanijos lygoje.

Žanis Peineris („Lietkabelis“)

Ž.Peineris į Lietuvą irgi atvyko iškart po puikaus Europos čempionato, per kurį nepasimetė tarp sėkmingai žaidusios Latvijos rinktinės žvaigždžių. 28 metų puolėjui LKL sezono pradžia buvo lyg Europos čempionato tęsinys, ir 2017-ųjų rudenį atrodė, kad Ž.Peineris su „Lietkabeliu“ gali nuversti kalnus.

Tiesa, vėliau truputį priblėso ir visa Panevėžio komanda, ir Ž.Peineris, bet 12,2 taško pelnydavusiam latviui „Lietkabelis“ tapo tramplinu į dar aukštesnį lygį. Šiais metais Ž.Peineris pasirašė sutartį su Stambulo „Darüşşafaka“ ir debiutuos Eurolygoje.

Renaldas Seibutis („Neptūnas“)

Po labai blankaus užpraeito sezono „Žalgiryje“, kai kam galbūt jau atrodė, kad R.Seibučio karjera visai priartėjo prie saulėlydžio. Tačiau perėjęs į gerokai silpnesnę komandą „Neptūną“, Lietuvos rinktinės senbuvis parodė, jog dar turi parako. 33 metų gynėjas pelnydavo 13,3 taško ir užėmė ketvirtąją vietą turnyro rezultatyviausių žaidėjų sąraše, buvo išrinktas geriausiu LKL sausio mėnesio krepšininku, bet dar svarbiau – vedė sezono viduryje smarkiai nukraujavusią Klaipėdos komandą ant garbės pakylos.

Išsklaidęs skeptikų abejones, R.Seibutis išvyko į klubą, galintį mokėti didesnį atlyginimą – Saragosos „Tecnyconta“.

Anthony Irelandas („Juventus“)

Vienas žemiausių LKL krepšininkų Anthony Irelandas buvo matomas geriau negu daugelis dvimetrinių milžinų. 178 cm ūgio amerikietis užėmė antrąją vietą rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše (vid. 14 tšk.), šeštąją – pagal rezultatyvius perdavimus (4,7) ir buvo milžiniškas galvos sopulys visiems „Juventus“ varžovams.

Vis dėlto neretai A.Irelandas per daug rūpinosi savimi ir per mažai – komandos interesais. Galbūt ir dėl to „Juventus“ liko antroje LKL lentelės pusėje, o pats A.Irelandas naujam sezonui beldžiantis į duris dar nėra sudaręs sutarties su jokiu klubu.

Axelis Toupane‘as („Žalgiris“)

Vienintelis A.Toupane‘o sezonas Lietuvoje buvo banguotas. Jame buvo nemažai trenerį Š.Jasikevičių pykdžiusių netaiklių tolimų metimų, tačiau netrūko ir šviesių epizodų, kai prancūzas ant kojų pakeldavo visą „Žalgirio“ areną.

26 metų gynėjas LKL čempionate pelnydavo 7,4 taško. Nors ši statistika anaiptol nestulbinama, kaip vertinamas A.Toupane‘as, geriausiai parodo jo karjeros kryptis. Buvęs „Žalgirio“ krepšininkas perėjo į Pirėjo „Olympiakos“ klubą.

Edgaras Želionis („Neptūnas“)

Į Lietuvą vis grįžtantis, bet gimtinėje ilgiau nei vieną ar du sezonus neužsibūnantis E.Želionis labai pravertė „Neptūnui“, kuriame jo vaidmuo labai padidėjo po žiemos pradžioje ištikusios finsnsinės krizės. 29 metų puolėjas buvo išrinktas geriausiu LKL gruodžio mėnesio krepšininku, pateko į turnyro geriausiųjų dešimtukus tiek pagal pelnytus taškus (vid. 12,3), tiek pagal atkovotus kamuolius (5,4) ir galiausiai buvo išrinktas į viso sezono geriausių lygos žaidėjų penketą.

Lietuvos rinktinės duris pravėręs aukštaūgis liko ištikimas sau ir po vieno LKL praleisto sezono sudarė sutartį su Turkijos lygos debiutantu „Afyon“ klubu.

Tadas Sedekerskis („Nevėžis“)

Praėjusio sezono viduryje T.Sedekerskio atvykimas į „Nevėžį“ buvo vienas didžiausių LKL čempionato netikėtumų. 20-metis puolėjas netapo viską griaunančia jėga, bet pelnydavo 9,3 taško ir neabejotinai padėjo kėdainiečiams patekti į atkrintamąsias varžybas.

Iš arti stebėti perspektyvaus žaidėjo karjeros žingsnius tikriausiai būtų įdomu daugeliui Lietuvos krepšinio sirgalių, tačiau ilgalaikę sutartį su T.Sedekerskiu pasirašęs Vitorijos „Baskonia“ klubas šį rudenį jam suteikė dar vieną galimybę įsitvirtinti pagrindinėje komandoje.

Nickas Zeisloftas („Šiauliai“)

Pagrindiniai „Šiaulių“ atgimimo kūrėjai buvo po praėjusio sezono su komanda atsisveikinę, bet LKL čempionate likę Laurynas Birutis ir Donatas Sabeckis. Vis dėlto nebuvo sunku pastebėti ir trečią Šiaulių komandą laikiusį banginį – taikliarankį amerikietį N.Zeisloftą. Jis pelnydavo 12,1 taško, o labiausiai pasižymėjo, kai į „Juventus“ krepšį įmetė net 41 tašką ir pasiekė nekasdienį LKL sezono rezultatyvumo rekordą.

Tiesa, šis protrūkis 25 metų gynėjui nepadėjo atlikti didelio karjeros šuolio. Jis pasirašė sutartį su Italijos antrojoje lygoje žaidžiančiu Romos „Leonis“ klubu.

Iš LKL išvykę krepšininkai

„Žalgiris“: K.Pangosas („Barcelona“, Ispanija), A.Toupane‘as (Pirėjo „Olympiakos“, Graikija), V.Micičius (Stambulo „Anadolu Efes“, Turkija), M.Sajus (Ščecino „King“, Lenkija), B.Udrihas.

„Rytas“: R.Giedraitis (Berlyno ALBA, Vokietija), E.Mockevičius (Pėzaro „Victoria Libertas“, Italija), L.Maurokefalidis, T.Petersonas, J.Baronas (Šalono-Reimso „Champagne“, Prancūzija), B.Madgenas (Krailsheimo „Merlins“, Vokietija).

„Neptūnas“: R.Seibutis (Saragosos „Tecnyconta“, Ispanija), E.Želionis („Afyon“, Turkija), M.Kačinas (Zeliona Guros „Stelmet“, Lenkija), B.Fieldsas, J.Johnsonas, M.Jucikas („Jūrmala“, Latvija), L.Chatkevičius (?).

„Lietkabelis“: Ž.Peineris (Stambulo „Darüşşafaka“, Turkija), Ž.Skučas („Gries-Oberhoffen“, Prancūzijos antroji lyga), L.Aukštikalnis (Ueskos „Penas“, Ispanijos antroji lyga), A.Velička („Tartu Ulikool“, Estija).

„Šiauliai“: N.Zeisloftas (Romos „Leonis“, Italijos antroji lyga), A.Wrightas, V.Šarakauskas („Neptūnas“-2).

„Pieno Žvaigždės“: V.Bobrovas (San Sebastiano „Gipuzkoa“, Ispanija), T.Hughesas, J.Manigat („Debrecen“, Vengrija), A.Ausėjas (Rygos VEF, Latvija), L.Shoshi (Ašdodo „Maccabi“, Izraelis), S.Babrauskas (?).

„Juventus“: A.Irelandas, L.Dendy, D.Pita, M.Kornijenka (Piteščio „Argeš“, Rumunija), L.Samėnas (?).

„Nevėžis“: L.Medfordas (Skopjės MZT, Makedonija), J.Woodardas (Skopjės MZT, Makedonija), T.Sedekerskis (Vitorijos „Baskonia“, Ispanija), J.Tamulis („Sibiu“, Rumunija), M.Veljačičius („Split“, Kroatija), G.Matulis (Torlakshiofno „Thor“, Islandija), G.Staniulis („Orchies“, Prancūzijos trečioji lyga), V.Volkus („Herford“, Vokietijos ketvirtoji lyga).

„Dzūkija“: P.Petty, Ch.Callisonas („Horsens“, Danija), A.Wigginsas („Sopron“, Vengrija), A.Kaširovas, P.Čukinas („Lanciano“, Italijos ketvirtoji lyga).

„Skycop“: D.Lukašovas (Krasnojarsko „Jenisej“, Rusija), K.Bristolas („London Lions“, Anglija), E.Žukauskas (Permės „Parma“, Rusija), J.Sinica („Bilbao“, Ispanijos antroji lyga), E.Šeškus (Salonikų „Iraklis“, Graikijos antroji lyga), M.Linkevičius („Jonava“), R.Broadusas, G.Maceina (?), P.Ivanauskas (?).

Vasaros skaičiai

 LKL liko tik du krepšininkai, praėjusį sezoną patekę į rezultatyviausių dvyliktuką. Tai – L.Birutis ir M.Kupšas. Kiti dešimt žaidėjų, kurie buvo rezultatyviausiųjų sąrašo viršūnėje (A.Irelandas, R.Seibutis, E.Žukauskas, V.Bobrovas, L.Medfordas, R.Giedraitis, L.Maurokefalidis, E.Želionis, Ž.Peineris ir N.Zeisloftas), vasarą sudarė sutartis su kitų šalių klubais.

 Su LKL atsisveikino trys krepšininkai, patekę į praėjusio sezono LKL geriausiųjų penketą: K.Pangosas, R.Giedraitis ir E.Želionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.