EUROLYGA 2023

„Ryto“ klubas išvarė amerikietį dar nesužaidus pirmųjų LKL rungtynių

Mattas Farrellas nežais Vilniaus „Ryto“ komandoje. Tokį netikėtą sprendimą sostinės klubas priėmė sekmadienį prieš pirmąsias LKl čempionato rungtynes, kuris vilniečiai žais namuose su Utenos „Juventus“

 M.Farrellas paliko Vilniaus klubą.
 M.Farrellas paliko Vilniaus klubą.
bcvilnius.lt nuotr.
bcvilnius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-09-23 11:46, atnaujinta 2018-09-23 12:17

„Norime sirgaliams pranešti, jog abipusiu susitarimu nutraukėme sutartį su įžaidėju iš JAV Mattu Farrellu“, – savo feisbuko paskyroje paskelbė „Rytas“.

„Mattas dar nėra pasiruošęs pradėti profesionalo karjeros Europoje, todėl teko išsiskirti. Sėkmės įžaidėjui ateityje, o mes toliau sunkiai dirbsime bei ieškosime papildymo gynėjų grandyje“, – situaciją komentavo klubo sporto direktorius Linas Kleiza.

22 metų 185 cm ūgio M.Farrellas šiemet baigė „Notre Dame“ universitetą.

Į NBA nepateko

Pastarajame sezone NCAA čempionate jis per 36 min. vidutiniškai rinkdavo po 16,3 taško, atlikdavo po 5,5 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 2,4 kamuolio. Iš toli jis atakuodavo 37,7 procentų taiklumu. Vasario mėnesį M.Farrellas išgarsėjo, kai rungtynėse su Bostono universiteto komanda pataikė 10 iš 12 mestų tritaškių ir pelnė 37 taškus.

Vasarą krepšininkas išbandė jėgas ir NBA vasaros lygoje. „Miami Heat“ komandos gretose M.Farrellas pelnydavo po 3,3 taško, atlikdavo po 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 1,3 kamuolio.

Matė didelių galimybių

„Komandą papildėme tikru kovotoju, kuris yra pasiruošęs daug ir sunkiai dirbti, – vos prieš mėnesį apie M.Farrellą kalbėjo L.Kleiza. – Mattas turi didelį potencialą, alkį tobulėti ir žaidžia labiau komandinį krepšinį, todėl puikiai tinka mūsų komandai. Tikimės, kad laikui bėgant jis užaugs į vieną svarbiausių „Ryto“ žaidėjų.

Mattas ketverius metus rungtyniavo gerame universitete ir savo profesionalo karjerą išreiškė norą pradėti pas mus. Atlyginimas jam nebuvo didelis prioritetas. Pasipildę tokiu krepšininku kaip M.Farrellas įžaidėjo grandyje galėsime geriau panaudoti Mindaugo Girdžiūno išskirtines savybes atakuojančio gynėjo pozicijoje.“

Vadino geriausiu variantu

Ši vasara prestižinį universitetą baigusiam gynėjui buvo svarbiausia karjeroje. Septynių NBA klubų peržiūros, naujokų birža ir šansas Vasaros lygoje jam leido tikėti, kad NBA svajonė jau čia pat. Bet viskas susiklostė taip, kad kelias į tą svajonę ves per Vilnių.

„Nepasakyčiau, kad iškart neradęs vietos NBA buvau smarkiai nusiminęs, – anksčiau lrytas.lt tikino M.Farrellas. – Man „Ryto“ pasiūlymas tiesiog pasirodė patraukliausias. Tai gero lygio klubas gražiame mieste. Turėjau kitų variantų, bet galiausiai nusprendžiau apsistoti ties šiuo.“

Amerikietis prisipažino, jog iki šiol niekada nesidomėjo europietišku krepšiniu, tačiau žada stengtis čia kuo greičiau pritapti.

„Galbūt iš pradžių bus nelengva prisitaikyti ir perprasti europietišką žaidimą, – sakė M.Farrellas. – Tačiau stengsiuosi užduoti daug klausimų ir sparčiai mokytis“.

Gerai pažįsta M.Gebeną

Visus ketverius studijų metus „Notre Damo“ universiteto komandai NCAA lygoje atstovavęs M.Farrellas apie Lietuvą žinojo senokai, nes toje pačioje komandoje rungtyniavo lietuvis Martinas Gebenas. Taip sutapo, kad iškart po universiteto baigimo abu bičiuliai pasuko į Lietuvą: M.Gebenas pasirašė sutartį su Kauno „Žalgiriu“, o M.Farrellas – su „Rytu“.

Sekmadienį turėjo įvykti jų akistata aikštėje, nes „Žalgiris“ paskolino M.Gebeną „Juventus“ ekipai.

„Martinas man daug pasakojo apie Lietuvą ir jūsų krepšinį. Paskambinau jam, kad sužinočiau daugiau detalių tiek apie lygą, tiek apie Vilnių, kuriame jis ir užaugo, – pasakojo M.Farrellas. – Martinas mane užtikrino, kad žmonės čia puikūs.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio