EUROLYGA 2023

Aistros Vilniuje: po siūlymo uždėti apynasrį klubų paramai – griežtas sirgalių atsakas

Sostinėje užvirė aršios diskusijos dėl Vilniaus miesto savivaldybės sporto klubų finansavimo. Miesto tarybos narys britas Markas Adamas Haroldas ketvirtadienį savo socialinio tinklo „Facebook“ įraše pranešė, kad savivaldybės finansų komitetas pritarė jo siūlymui riboti miesto paramą sporto klubams iki 800 tūkstančių eurų.

Miesto tarybos narys pasiūlė riboti miesto paramą sporto klubams.<br> Lrytas.lt nuotr.
Miesto tarybos narys pasiūlė riboti miesto paramą sporto klubams.<br> Lrytas.lt nuotr.
Vilniaus krepšinio klubas gauna virš milijono eurų iš savivaldybės.<br>rytasvilnius.lt nuotr.
Vilniaus krepšinio klubas gauna virš milijono eurų iš savivaldybės.<br>rytasvilnius.lt nuotr.
Vilniaus futbolo komanda gauna milijoną eurų iš savivaldybės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus futbolo komanda gauna milijoną eurų iš savivaldybės.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„B tribūnos“ sirgaliai sukritikavo siūlymą mažinti paramą klubui.<br>D.Umbraso nuotr.
„B tribūnos“ sirgaliai sukritikavo siūlymą mažinti paramą klubui.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 28, 2018, 10:11 AM, atnaujinta Sep 28, 2018, 10:30 AM

Toks siūlymas paliestų du sostinės klubus – „Ryto“ krepšinio komandą ir „Žalgirio“ futbolininkus.

Tačiau savo įraše M.A.Haroldas pirmiausiai taikosi uždėti apynasrį Vilniaus „Rytui“.

„Šiandien Finansų komitetas pritarė mano siūlymui apriboti sporto klubų finansavimą iki 800 tūkstančių eurų.

Ta prasme, neberemti virš milijono abejotinos naudos krepšinio klubo. Liks daugiau pinigų kitiems sportams. Miesto taryba gal ir nepritars siūlymui, bet vis tiek švenčiame mažą simbolinę pergalę kare prieš nesąmonės“, – tokiais žodžiais buvo apibūdinama parama sostinės sporto klubams įraše.

Komentaruose užvirė kalbos, o vieningos nuomonės nebuvo. Vieni prisiminė, kad savivladybė yra klubų dalininkė, kiti pritarė pasiūlymams.

Vilniaus „Rytas“ 2018 metais iš savivaldybės gavo virš 1,3 milijono eurų, „Žalgiris“ – 1 milijoną eurų. Tuo tarpu, pavyzdžiui, Kauno miesto savivaldybė „Žalgirio“ krepšinio klubui šiame sezone skirs 2,3 milijono eurų.

Sostinės klubai milijono eurų paramos dydį perkopė po skandalingo tarybos sprendimo dėl papildomo vieno milijono eurų paramos skyrimo.

Panašu, kad tokie tarybos nario žodžiai kaip reikiant įžeidė aktyviausius „Ryto“ sirgalius, o „B tribūna“ pasivadinusi bendruomenė išdėstė ir savo nuomonę šiuo klausimu.

„Dalinamės šiuo įrašu, nes nebegalime tylėti. Šitas žmogus, kuris turėtų atstovauti Vilniui ir jo gyventojus, ne pirmą kartą viešai neigiamai atsiliepia apie mūsų klubą.

Gerai, pradėkime.

1.„Rytas“ nėra abejotinos naudos klubas. „Rytas“ yra be konkurencijos populiariausias ir sėkmingiausias pastarųjų dviejų dešimtmečių sostinės klubas, kuris visiems miestiečiams yra padovanojęs nuostabių, nepamirštamų pergalių. Mes gerbiame Vilniaus „Žalgirį”, tačiau, nors klubai ir turi panašius biudžetus, tačiau „Ryto“ matomumas ir populiarumas mieste yra daug didesnis. Net nekalbame apie vidutinį lankomumą. Kiekvieną savaitgalį apie du tūkstančiai žmonių atiduoda savo pinigus, jog pamatytų šio klubo rungtynes. Europoje vidutinis lankomumas – maždaug 6000. Dar tūkstančiai prie televizorių ir kompiuterių ekranų.

2.Mes galime suprasti idėją, jog mokesčių mokėtojai neturėtų atiduoti pinigų privačiam verslui, bet bet bet… Profesionalus sportas Lietuvoje yra per silpnas, kad galėtų sėkmingai egzistuoti be savivaldybių pagalbos. Mūsų nuomone, yra visiškai normalu, jog sostinė padeda savo reprezentaciniam klubui. Kaip sostinė organizuoja/remia kitų sričių kultūrinius, muzikos ir t.t, taip šito reikia ir miesto simboliui – Vilniaus „Rytui”. Be to – mes nesutinkame, jog šitas krepšinio klubas yra tik privatus verslas, ne… Tai yra bendruomenė, emocijos, pasididžiavimas savo miestu.

3.Esame šokiruoti, jog šis žmogus išskiria būtent „Rytą“ kalbėdamas apie finansavimą, konkrečiai mūsų klubą, kai minėtą 800 tūkstančių ribą peržengia dar vienas sostinės klubas. Be viso to, ar būtų teisinga, jeigu vienas miestas turėtų kažkokią ribą, o kitas vidurio Lietuvos miestas kryptingai didintų milijonus rėmimui?

4.Vilniaus miesto savivaldybė yra klubo dalininkė. Kas nenormalaus remti klubą, kurio dalis priklauso Tau?

5.Neužmirškime, jog „Ryto“ klubas tai ne tik tie sportininkai, kurie mus džiugina arenose, bet ir daugybė jaunų krepšininkų, partnerystės su krepšinio mokyklomis, jaunimo užimtumas. Taip pat Rytas kiekvienais metais vykdo socialinius projektus. Būtent visiems šiems dalykams yra skiriama dalis paramos“ – buvo emocingai dėstoma įraše.

„Ryto“ sirgaliai nepamiršo ir perspėti, jog gali imtis veiksmų, nukreiptų prieš tokius siūlymus: „Gerbiami politikai, žinokit, kad B Tribūna moka paišyti plakatus, ši tribūna moka užsisakyt tūkstančius lipdukų, ši tribūna moka sukurti tokius renginius, kuriuose susirenka pusė tūkstančio žmonių. Tad, jeigu tikrai taip norit gerai pasirodyti artėjančiuose savivaldos rinkimuose.“

Vilniaus miesto savivaldybė yra abiejų minėtų sostinės sporto komandų dalininkė.

Kiti sostinės sporto klubai gavo iš miesto gerokai kuklesnes sumas. Moterų krepšinio komanda „Kibirkštis“ gavo 150 tūkstančių, rankininkai – 55 tūkst., neįgaliųjų sporto klubai – 14,8 tūkst., teniso akademija – 10 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.