EUROLYGA 2023

LKL sezono pradžia: kas labiausiai nustebino, o kas nuvylė?

Vos prieš pusę mėnesio geriausi Lietuvos krepšininkai gynė šalies garbę pasaulio čempionato atrankos turnyre, o per porą paskutiniųjų rugsėjo savaičių jau spėjo įsisiūbuoti ir klubų krepšinio sezonas. Lietuvos krepšinio lygoje dvi pirmąsias lentelės eilutes užgrobė praėjusio čempionato lyderiai Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Rytas“, o „Šiaulių“ komanda dar prieš pirmąsias LKL rungtynes iškrito iš Čempionų lygos turnyro.

 LKL rugsėjo mėnesį netrūko įdomių rezultatų.<br> Lrytas.lt montažas
 LKL rugsėjo mėnesį netrūko įdomių rezultatų.<br> Lrytas.lt montažas
 Sostinės klubas laimėjo visus tris mačus.<br> M.Ambrazo nuotr.
 Sostinės klubas laimėjo visus tris mačus.<br> M.Ambrazo nuotr.
Žalgiriečiai žengia be pralaimėjimų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žalgiriečiai žengia be pralaimėjimų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Prienų klubas per tris mačus iškovojo vieną pergalę, bet žaidė prieš lyderius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Prienų klubas per tris mačus iškovojo vieną pergalę, bet žaidė prieš lyderius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pasvaliečiai kol kas nugalėjo tik šiauliečius.<br>G.Šiupario nuotr.
Pasvaliečiai kol kas nugalėjo tik šiauliečius.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulių miesto komandai savąjį žaidimą atrasti kol kas labai sunku.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulių miesto komandai savąjį žaidimą atrasti kol kas labai sunku.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 1, 2018, 5:38 PM, atnaujinta Oct 1, 2018, 5:55 PM

„Rytas“ (3-0)

LKL: 3-0.

Vilniaus komanda kol kas nesulaukė varžovų pasipriešinimo ir laimėjo visas trejas rungtynes, o treneris Dainius Adomaitis per jas į aikštę drąsiai leido net ir 17 metį Mareką Blaževičių. Pirmųjų Europos taurės rungtynių išvakarėse „Ryto“ treneriui galvą labiau skaudėjo ne dėl rezultatų LKL čempionate, o dėl pasirengimo etape nedideles traumas patyrusių ir visa jėga treniruotis negalėjusių Chriso Kramerio ir Martyno Echodo. 

„Žalgiris“ (3-0)

LKL: 3-0. 

Čempiono vardą ginantis „Žalgiris“ irgi laimėjo visas rungtynes, bet LKL lentelėje užima antrąją vietą dėl truputį prastesnio taškų skirtumo (labiausiai – dėl vienženklės pergalės prieš „Juventus“). Vis dėlto kauniečiai dar nelaikė nė vieno, net LKL mastais, bent kiek rimtesnio egzamino, o treneris Šarūnas Jasikevičius galėjo skirti pastaruosius mačus tam, kad supažindintų į „Žalgirį“ grįžusį Leo Westermanną su naujaisiais komandos draugais. 

„Lietkabelis“ (2-1)

LKL: 2-1. 

Jau pirmosios oficialios sezono rungtynės panevėžiečių treneriui Gintarui Kadžiuliui buvo principinės, nes kitoje aikštės pusėje išsirikiavo daug buvusių „Lietkabelio“ žaidėjų turintis „Skycop“. Laimėti Prienuose nepavyko, o paskui nemažai nerimo sukėlė ir namie sunkiai iškovota pergalė prieš „Dzūkiją“. 

Vis dėlto Suomijos rinktinėje patirtą traumą išsigydžiusio Jamaro Wilsono sugrįžimas ir Klaipėdoje pasiekta įtikinama pergalė turėjo smarkiai pakelti Panevėžio sirgalių nuotaiką. 

„Neptūnas“ (2-1)

LKL: 2-1.

Klaipėdos krepšininkai pirmąsias dvejas rungtynes su „Nevėžiu“ ir „Pieno Žvaigždėmis“ laimėjo daug lengviau nei buvo galima numanyti. Tačiau paskutinę rugsėjo dieną „Neptūno“ vandenis sudrumstė „Lietkabelis“, kuris Klaipėdoje irgi nugalėjo daug lengviau nei buvo galima numanyti. 

Nors pralaimėjimas panevėžiečiams buvo labai nemalonus epizodas, jis turėtų padėti treneriui Kaziui Maksvyčiui prieš startą Čempionų lygos turnyre.

„Dzūkija“ (1-1)

LKL: 1-1. 

Į Dzūkijos sostinę grįžęs treneris Andrejus Urlepas vėl įrodinėja, jog sugeba iš savo žaidėjų išspausti viską, o gal net ir daugiau, negu jie patys galvoja mokantys. Alytiškiai pirmosiose rungtynėse išvykoje patampė nervus „Lietkabeliui“, o paskui savo arenoje tiesiog sumalė į miltus „Nevėžį“, kuris turėtų būti vienas pagrindinių „Dzūkijos“ konkurentų kovojant dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas.

Dar per pasirengimo rungtynes pradėtą puikių pasirodymų seriją pratęsė Dominykas Domarkas, kuris praėjusį sezoną įmesdavo vos 2,2 taško, o šio čempionato pradžioje pelno vidutiniškai 11 taškų.

„Skycop“ (1-2)

LKL: 1-2. 

Tarpsezoniu būrį garsių krepšininkų pakvietęs Prienų klubas rugsėjį baigė būdamas turnyro lentelės apatinėje pusėje. Vis dėlto ši aplinkybė neturėtų smarkiai liūdinti prieniškių, nes jie jau žaidė su abiem praėjusio LKL sezono finalininkais „Žalgiriu“ ir „Rytu“. Maža to, „Skycop“ sąskaitoje yra pergalė prieš „Lietkabelį“, kuris senosios sudėties Prienų komandai buvo sunkiai įveikiamas. 

Ko gero, net svarbiau, kad „Skycop“ naujokai-veteranai parodė, jog dar turi nemažai parako, o 39-erių Mindaugas Lukauskis netgi buvo pripažintas geriausiu pirmosios LKL savaitės krepšininku. 

„Pieno Žvaigždės“ (1-2)

LKL: 1-2. 

Pasvaliečiai pirmąsias dvejas rungtynes žaidė su praėjusio čempionato prizininkais „Žalgiriu“ ir „Neptūnu“, todėl nestebino, kad naują sezoną pradėjo dviem pralaimėjimais. Vis dėlto pirmosios pergalės nereikėjo ilgai laukti – ji buvo pasiekta Šiauliuose.

„Pieno Žvaigždės“ į naują sezoną žengė pasikvietusios labai daug naujokų. Kai kurie iš jų Pasvalyje galbūt dar neapsiprato, bet jau dabar aišku, kad „sunkusis“ įžaidėjas Lance‘as Jeteris (191 cm ūgio amerikietis sveria net 124 kg) ir geriausiu antrosios LKL savaitės krepšininku pripažintas Emmanuelis Omogbo (vid. 15,7 tšk.) suteiks turnyrui papildomo kolorito.

„Juventus“ (1-2)

LKL: 1-2. 

Nors „Juventus“ kol kas iškovojo tik vieną pergalę, didesnė bėda buvo ne du pralaimėjimai favoritams „Rytui“ ir „Žalgiriui“, bet kelių žaidėjų traumos. Per laimėtą dvikovą su „Šiauliais“ susižeidus Alexui Hamiltonui ir Aleksandrui Zacharovui į mūšį su LKL čempionais uteniškiai stojo praretėjusiomis gretomis. 

Vis dėlto net ir šios rungtynės, pralaimėtos vienženkliu skirtumu, turėjo optimistiškai nuteikti trenerį Žydrūną Urboną, kurio sumanymus į aikštę perkeliantis įžaidėjas Dovis Bičkauskis po trečiojo turo pirmauja LKL pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 6,7).

„Nevėžis“ (0-3)

LKL: 0-3.

Nors „Nevėžis“ gerai žaidė pasirengimo etape, trys kėdainiečių pralaimėjimai LKL čempionato pradžioje nėra staigmena. Juo labiau kad du iš trijų varžovų buvo aukštesnio lygio komandos („Neptūnas“ ir „Rytas“). 

Tačiau per rungtynes su „Dzūkija“ astronominiu skirtumu pralaimėtas pirmasis kėlinys (4:38), turėtų priversti trenerį Ramūną Cvirką rimtai susimąstyti, ką padarė neteisingai. 

„Šiauliai“ (0-4)

LKL: 0-2. Čempionų lygos atranka: 0-2. 

Šiaulių komanda pirmoji pradėjo tarptautinį sezoną. Pirmoji jį ir baigė – Čempionų lygos atrankos pirmojo etapo varžovas Bulgarijos čempionas Sofijos „Levski“ klubas šiauliečiams buvo per stiprus. 

„Šiauliai“ pralaimėjo ir dvejas pirmąsias LKL rungtynes. Antano Sireikos auklėtiniai varžovams nusileido nedideliu skirtumu, bet tai – menka paguoda, nes buvo žaidžiama su komandomis, su kuriomis galbūt ir teks kovoti dėl vietos atkrintamosiose varžybose („Juventus“ ir „Pieno Žvaigždėmis“). A.Sireiką gali nudžiuginti nebent tai, kad po pirmųjų turų LKL rezultatyviausių žaidėjų lentelėje pirmąją vietą užima Ignas Vaitkus (vid. 18 tšk.), kurį beveik visą praėjusį sezoną kamavo sunkios traumos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.