EUROLYGA 2023

Europos taurės lietuviai: naudingas duetas iš rinktinės ir nuvylęs M. Kalnietis

Du Vilniaus „Ryto“ naujokai Eimantas Bendžius ir Evaldas Kairys bei buvęs Vilniaus komandos žaidėjas Rokas Giedraitis, vasarą iškeliavęs į Vokietijos sostinę, ryškiai pradėjo Europos taurės sezoną. Šie krepšininkai pirmajame ture žaidė rezultatyviausiai tarp lietuvių ir labai svariai prisidėjo prie pirmųjų pergalių.

. Eimantas Bendžius<br>G.Šiupario nuotr.
. Eimantas Bendžius<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos vicečempionai Europos taurėje startavo pergalingai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos vicečempionai Europos taurėje startavo pergalingai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rokas Giedraitis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Mantas Kalnietis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Mantas Kalnietis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 2, 2018, 11:56 PM

„Rytas“ antradienį pirmojo turo rungtynėse namie nugalėjo iš Eurolygos iškritusią Malagos „Unicaja“ komandą 80:72, o vilniečių lietuviai pelnė 54 taškus.

Labiausiai pasižymėjo du Vilniaus ekipos krepšininkai, kuriais treneris Dainius Adomaitis labai pasitiki ir Lietuvos rinktinėje. Eimantas Bendžius pelnė 18, Evaldas Kairys – 15 taškų. Kuklesnis buvo Martyno Echodo (8 taškai), Mindaugo Girdžiūno (7) ir Arno Butkevičiaus (6) kraitis. Margiris Normantas (0 taškų) žaidė labai trumpai, o trys jauniausi „Ryto“ krepšininkai Deividas Sirvydis, Aistis Pilauskas ir Marekas Blaževičius trenerio gesto kilto nuo suolo nesulaukė.

Berlyno ALBA gretose per pirmąsias sezono rungtynes puikiai jaučiasi Rokas Giedraitis, kuris pelnė 13 taškų ir padėjo berlyniečiams namie įveikti Bursos „Tofaş“ komandą 107:91.

Tuo tarpu kitu du užsienio klubams atstovaujantys lietuviai pirmosiose Europos taurės rungtynėse atakavo labai netaikliai, o jų komandos patyrė nesėkmes. Tiesa, ir varžovai buvo labai stiprūs.

Gdynės „Arka“ namie nusileido Krasnodaro „Lokomotiv“ klubui 73:80, o Lenkijos komandos gynėjas Deividas Dulkys pelnė 2 taškus (1/5 metimų).

Liono-Vilerbano ASEVL išvykoje pripažino „Valencia“ pranašumą 62:84, o Prancūzijos ekipos gynėjas Mantas Kalnietis įmetė 3 taškus (1/6 metimų).

Savaitės lietuviai

Eimantas Bendžius („Rytas“). Vilniaus komandos puolėjas nepateko į starto penketą, bet žaidė net 30 min. Treneriui Dainiui Adomaičiui jo labai reikėjo – du E.Bendžiaus tolimi metimai padėjo „Rytui“ nepalūžti, kai varžovai trečiojo kėlinio viduryje perėmė iniciatyvą ir pradėjo tolti, o atkovotas kamuolys ir taiklus dvitaškis to paties kėlinio pabaigoje sustiprino komandos pasitikėjimą savimi prieš lemiamą mačo dalį. E.Bendžius pelnė 18 taškų (3/6 dvitaškių, 4/8 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius.

Evaldas Kairys („Rytas“). Galingi varžovų aukštaūgiai neišgąsdino E.Kairio. Įsidrąsinęs vilniečių puolėjas žaidė agresyviai, ypač svarbiausiame ketvirtajame kėlinyje, ir ne tik pelnė 15 taškų (6/8 dvitaškių, 3/4 baudų; per 20,5 min.), bet ir išprovokavo 7 pražangas, atkovojo 6 kamuolius ir užtikrino, kad Malagos komandos priekinė linija nešeimininkautų „Ryto“ baudos aikštelėje.

Rokas Giedraitis (ALBA). R.Giedraitis parodė, kad yra pasiruošęs būti vienas ALBA lyderių. Berlyniečiai po trijų kėlinių atsiliko nuo „Tofaş“ komandos, bet paskutiniajame ketvirtyje buvo padėties šeimininkai, o jiems diktuoti sąlygas padėjo ir ketvirtajame kėlinyje 7 taškus pelnęs naujokas iš Lietuvos. Iš viso R.Giedraitis žaidė 28 min., pelnė 13 taškų (4/5 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo ir perėmė po 4 kamuolius bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Savaitės nusivylimas

Mantas Kalnietis (ASVEL). M.Kalniečiui nepavyko suderinti ASVEL puolimo. Nors lietuvis atliko 6 rezultatyvius perdavimus, jis ir dažnai prarasdavo kamuolį (padarė 5 klaidas), ir netaikliai atakavo (0/4 dvitaškių, 1/2 tritaškių) ir per 22 min. pelnė tik 3 taškus, o trečiajame kėlinyje grimzti pradėjusi Liono-Vilerbano komanda Valensijoje neturėjo jokių šansų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.