EUROLYGA 2023

Tolimais metimais „Unicaja“ bombardavęs E. Bendžius: „Ne pirmą kartą įmetu keturis tritaškius“

Vilniaus „Rytas” savo namų arenoje pergale pradėjo naująjį Europos taurės sezoną. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai po permainingos kovos palaužė Malagos „Unicaja” ekipą 80:72 (20:13, 14:23, 20:19, 26:17).

E.Bendžius<br>R.Vyšniauskas
E.Bendžius<br>R.Vyšniauskas
R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 2, 2018, 10:06 PM

„Ryto” krepšininkai jau rungtynių pradžioje pabėgo į priekį, tačiau vėliau Malagos krepšininkai išlygino žaidimą, o įpusėjo rungtynėms „Rytas” turėjo dviejų taškų deficitą.

Antrojoje rungtynių pusėje iniciatyvos ėmėsi Eimantas Bendžius. Puolėjas pataikė du svarbius tolimus metimus, Chrisas Krameris pridėjo įspūdingą dėjimą ir „Rytas” susikrovė solidų pranašumą, kuris leido švęsti pirmąją pergalę tarptautiniame fronte.

Po rungtynių kalbintas E.Bendžius akcentavo gerai sužaistą antrąją pusę. „Parodėm gerą charakterį ir grįžom į rungtynes. Pataikėm savo metimus, o tai leido išlaikyti 8-10 taškų persvarą ketvirtajame kėlinyje,” – apie pergalė sėkmę kalbėjo puolėjas.

„Ryto” puolėjas rungtynėse išmetė 8 tritaškius metimus iš kurių tikslą pasiekė 4. Paklaustas ar kuo daugiau atakuoti krepšį iš tolimojo nuotolio buvo trenerio užduotis, E.Bendžius buvo ironiškas.

„Ne pirmą kartą metu daug tritaškių ir įmetu keturis. Tai tikrai nebuvo improvizacija. Buvau laisvas, gavau perdavimų ir mečiau,” – į klausimą atsakę E.Bendžius.

– Kas lėmė pergalę?

– Antra pusė ir charakteris. Pirmajame kėlinyje pagavom gerą bangą, bet varžovai pasivijo. Antrasis kėlinys klostėsi panašiai ir į ilgąją pertrauką išėjome turėdami dviejų taškų deficitą. Pabaigoje pataikėme savo metimus išlaikėme savo žaidimą – pavyko laimėti.

– Pirmojoje rungtynių dalyje nepastebimas buvo Mathiasas Lessortas. Antrojoje pusė žaidėjas pradėjo dominuoti. Kas nutiko?

– Jis yra geras žaidėjas. Tokio lygio krepšininkai gali du kėlinius tylėti, o po to sumesti savo taškus. Mūsų aukšti turėjo problemų su pražangomis, todėl jam atsirado daugiau laisvės po krepšiu.

– Varžovai turėjo mažai antrųjų šansų pelnyti taškus. Ar tai buvo vienas iš pergalės faktorių?

– Taip, tai buvo labai svarbu. Praėjusiais metais „Unicaja” buvo viena geriausių komandų Ispanijos lygoje, kuri pelnydavo daug taškų antraisiais šansais. Žinojome šį faktą ir bandėme su šia problema tvarkytis.

– Šiandien metėte nemažai tritaškių. Ar buvo toks planas, ar improvizavote?

– Ne pirmą kartą metu daug tritaškių ir įmetu keturis. Tai tikrai nebuvo improvizacija. Buvau laisvas, gavau perdavimų ir mečiau.

– Kokį įspūdį paliko varžovai?

– Gerą. Tikrai gera komanda, kuri pretenduoja į čempionės titulą. Žinoma, tai tik sezono pradžia ir žiūrėsime kaip viskas klostysis toliau.

– Pirmoji dvikova prieš Eurolygos lygio komandą. Kiek tai prideda pasitikėjimo komandai?

– Nesvarbu prieš ką laimi. Svarbiausiai yra pergalė. Pirmą kartą šį sezoną žaidėme „Siemens” arenoje ir buvo pirmos rungtynės Europos taurėje. Tiesiog galvojome apie pergalę, o ne prieš ką žaisime.

– Rungtynių pabaigoje žaidėte mažu penketų. Kaip patinka toks trenerio sprendimas?

– Gerai. Dominuque’as Suttonas ūgiu mažesnis, bet jėga jis tikrai nenusileidžia. Atkovojo daug kamuolių, jo arkliukas ir yra kovoti kamuolius ir bėgti į greitą puolimą. LKL rungtynėse jau bandėme šią taktiką ir neblogai pavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.